Door knie gezakt, ploppend geluid, 7 maanden later nog onstabiel en pijn

 • #1

  Ik ben een 25 jarige man. Zeven maanden geleden ben ik met voetballen, tijdens het afremmen op hoge snelheid, door mijn knie gezakt waarbij ik een ploppend geluid hoorde en enorm veel pijn had. De knie werd binnen een uur vrij dik en was erg pijnlijk om te bewegen.

  De volgende morgen toen ik wakker werd was mijn knie helemaal dik en te pijnlijk om op te lopen. Ik ben naar de huisarts gegaan (huisarts: niks aan de hand), daarna twee weken op krukken gelopen. De eerste 3 maanden heb ik door de pijn, en door de onstabiliteit alleen maar rust genomen. De eerste 2 maanden voelde het alsof mijn knie telkens weg knikte, totaal geen stabiliteit.

  Na 3 maanden rust begonnen met fysiotherapie en krachttraining. Een kleine belasting zorgde in het begin voor opzwellen van de knie, na enkele weken en heel rustig opbouwen geen zwelling meer. Na twee maanden krachttraining, heel rustig aan begonnen met rennen op het voetbalveld. Bij de eerste keer afremmen (precies dezelfde beweging als hoe het oorspronkelijk is gebeurd) zakte ik door de knie, en een flinke pijnscheut. Volgende dag knie weer compleet opgezwollen.

  Hierna 1 maand rust genomen. Opnieuw begonnen met krachttraining (2 maanden) bij een andere fysiotherapeut: zelfde resultaat als de eerste keer: door de knie zakken en dik worden bij geringe belasting.

  In de tussentijd twee keer bij de Orthopeed langs geweest, röntgenfoto's en een MRI scan gemaakt, alles ziet er prima uit volgens de artsen. Fysiotherapeuten lijken niet zeker van de oorzaak van het dikker worden en doorzakken van de knie. Orthopeden lijken ook geen idee te hebben: "been niet sterk genoeg om kracht op te vangen, ga maar weer beginnen met krachttraining."

   

  Ik ervaar gedurende dag zelden pijn, voelt wel lichtelijk onstabiel. Bij het vastzetten van de voet op de grond, dan de hak naar binnen willen draaien, voel ik pijn binnen in de knie. Na een lange dag staan is mijn knie de volgende dag opgezwollen.

  Enkele foto's van de MRI heb ik toegevoegd, indien gewenst kan ik andere doorsnedes uploaden.

  Ik ben radeloos en weet niet hoe verder. Rennen, dan afremmen (met geringe belasting) zorgt ervoor dat ik al door mijn knie ga. Graag hoor ik advies hoe verder of wat te proberen.

   

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Ga voor een second opinion naar een andere orthopeed in een ander ziekenhuis. De St. Maartenskliniek bijvoorbeeld

  Reactie
Reageer op: Door knie gezakt, ploppend geluid, 7 maanden later nog onstabiel en pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief