Nog steeds last na val ladder

 • #1

  Ik heb hier voor een aantal maanden terug ook al een topic gemaakt en op advies van Tandor heb ik toen de dokter bezocht. Helaas kon ik dit topic niet weervinden.

  Ik zal even mijn probleem samenvatten:

  Ik ben in Mei 2018 van +/- 4 meter hoog gevallen. Ik was aan het klussen (schilder van beroep) en de ladder schoof van de muur weg waardoor ik moest springen. Hierbij ben ik op mijn beide voeten beland waarna ik waarschijnlijk op mijn rug ben beland. Al snel dacht ik dat het foute boel was omdat ik beide enkels gewoon weg niet kon bewegen. Gelukkig was het de schrik die ik voelde want ik kon al vrij snel weer staan. Ik ben toen gaan uitrusten op een stoel met beide enkels omhoog en na 20 minuten te hebben gezeten wou ik weer proberen te lopen, alleen merkte ik toen dat ik last begon te krijgen van mijn rug. Ik ben toen direct naar huis gereden en ben een aantal uren later nog naar de spoed eisende hulp gegaan. Gek genoeg was mijn bezoek na 5 minuten al klaar. De dokter oordeelde dat het probleem ergens bij mijn stuitje lag en dat de pijn in mijn enkels van zelf over zou gaan.

  Niet dus.

  Het is inmiddels September of Oktober, de pijn in mijn enkels is zo goed als weg, maar als ik buk of op mijn knieën ga liggen doet is mijn rechter enkel nog steeds gevoelig. De pijn in mijn rug is nog steeds ondraaglijk (met name na intensief werk) dus ik besluit naar mijn huisarts te gaan. Deze stond perplex van mijn verhaal en besloot meteen een foto van mijn rug te laten maken omdat de vorige keer niet is gedaan. Helaas gaf de foto niks aan en is mij diclofenac voorgescheven. Ik heb dit een week gebruikt maar omdat de bijwerkingen mij te gek werden (constant diarree) ben ik hier al gauw weer mee gestopt.

   

  Puntje bij paaltje; We zijn nu 7 maand verder en de pijn in mijn rug is nog steeds aanwezig. Ook begint de pijn in mijn rechter enkel/scheenbeen weer op te komen wanneer ik buk en op de knieën zit.

   

  Wat kan ik hier in godsnaam aan doen? Ik ben de wanhoop inmiddels nabij omdat ik sinds kort ook weer ben begonnen aan sporten maar ook dit heb ik alweer moeten laten vallen omdat ik dit simpel weg niet kan met deze klachten.

  Reactie
  #2

  Ga met die klachten naar een neuroloog. Vraag dus een verwijzing aan de huisarts. Als er niets te zien was op een röntgenfoto ( er had eigenlijk een scan gemaakt moeten worden) wil dat niet zeggen dat er niet iets mis kan zijn met de rug/wervels.

  Reactie
  #3

  Ga met die klachten naar een neuroloog. Vraag dus een verwijzing aan de huisarts. Als er niets te zien was op een röntgenfoto ( er had eigenlijk een scan gemaakt moeten worden) wil dat niet zeggen dat er niet iets mis kan zijn met de rug/wervels.

   

  @Tandor

   

  Ik ben zojuist wéér naar de huisarts gegaan en helaas.. Hij acht het niet nodig om mij door te verwijzen naar een neuroloog. Hij dankt het af met een bezoek naar de fysio of sportgerelateerde oefeningen voor mijn rug te gaan doen. Leukste is, ik heb sport (cardio/kracht training) juist weer moeten opgeven omdat ik dit juist niet kan uitoefenen door mijn klachten..

  Ik heb hem duidelijk aangegeven dat de pijn niet weg gaat en alleen maar erger word, en dat ik na een dag werken helemaal gesloopt ben. Hij heeft alleen "even" naar mijn reflexes gekeken d.m.v een paar keer met zo'n dokter's hamer op mijn enkels en knieën te tikken waarna ik mij vervolgens weer aan mocht kleden.

   

  Het ziet er naar uit dat ik maar gewoon met de pijn moet door blijven lopen, en hopen op een wonder.

  Reactie
  #4

  je moet je niet laten wegsturen. geef een keer wat tegengas bij die huisarts en zoek een ander.
  Je zou de zorgbemiddelaar van je zorgverzekering kunnen inschakelen om een verwijzing te krijgen

  Reactie
Reageer op: Nog steeds last na val ladder
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief