ontstane kniepijn tijdens de slaap

 • #1

  Ik zit wel met een heel raar verschijnsel. ik werd wakker met een zeer pijnlijke rechter knie,

  laatst werd ik er ook al een keer mee wakker en betrapte mezelf er toen op dat mijn been gedraaid lag .  maar dit keer is de pijn dus veel erger. ook zie ik striemen aan de binnenkant van mijn been .ik heb dus verkeerd gelegen. ik wist niet dat je daar zo erg je knie mee kon verdraaien maar ik verga van de pijn en als ik op de binnenkant druk doet het erg zeer. zo`n 10cm naar beneden van de bovenkant knie zit een zeer pijnlijke plek. ik zit nu midden in de nacht met ijs erop. ik ging dus gisteren avond zonder pijn in mijn knie naar bed . mijn vraag is of dit vaker voorkomt dat je tijdens de slaaphouding een knie kan verdraaien en wat ik nu het beste kan doen?

   

  Reactie
  #2

  De knie knikt nu ook steeds. en kan alleen onbelast buigen. als ik probeer te lopen lijkt de knie op slot te staan. dit is toch wel echt erg en heel raar dat je van in bed te liggen dit kan krijgen?. ik had er echt voordat ik naar bed ging helemaal geen last van .heb zelfs nog een half uur gewandeld die middag en totaal nergens last van.

  Reactie
  #3

  Ik hoor nu ook een krakend en knarsend geluid als ik de knie buig. ik kan er niet belast op lopen want slaat dan op slot

  Reactie
  #4

  Ik kom net terug van het ziekenhuis huisartsen post. en een dokter heeft wat testjes gedaan,

  ze heeft mijn onderbeen vast gehouden en vroeg mij kracht te zetten om de knie te buigen .en dat deed pijn. hetzelfde moest ik doen vanuit gebogen stand om mijn been met tegenstand te strekken en dat deed geen pijn. in volledig ontspannen toestand kon de dokter mijn knie ook gewoon helemaal buigen maar als ik mijn spieren aan ging spannen dan schoot er pijn in.

  de dokter dacht misschien aan een spierscheuring maar wist afgaande op mijn verhaal het verder ook niet goed wat het kon zijn.  het is natuurlijk erg vreemd als je in 2 uur tijd van in bed te liggen ineens wakker word met hevige pijn in de knie. ik herinner mij nog wel dat ik wakker werd met de pijnlijke knie opgetrokken. het moet toch van een bepaalde houding zijn gekomen want ik kan zelf ook niks anders bedenken maar volgens de dokter is dat niet echt geloofwaardig dat je in bed je eigen zo erg kan blesseren. ik weet het dus ook niet meer,

  in ieder geval heb ik ook een zeer pijnlijke plek net 10cm naar onderen ter hoogte waar de scheenbeen begint van de bovenkant van de knie maar toen de dokter de knie voelde en daar ook toen voelde ik niks. als ik er zelf in knijp voel ik het wel dus ik denk ook niet dat deze dokter het echt goed onderzocht heeft..

  is er misschien iemand die vermoedelijk denkt wat er kan zijn?

  Reactie
  #5

  Met de klachten naar de huisarts gaan

  Reactie
  #6

  Hallo Tandor, ik ben vanochtend bij de huisarts geweest en die heeft ook weer een paar testjes gedaan maar volgens mij niet goed want ik vertrouw haar diagnose ook niet.

  ze heeft een meniscus test gedaan maar wel erg voorzichtig vond ik en gevoeld en er was een plek aan de zijkant van het scheenbeen waarbij ik bijna door het plafond van de pijn ging toen ze er aan zat. deze plek zit ver onder de knie aan het scheenbeen bot. dus haar diagnose is dat het een peesaanhechting van de spier aan het scheenbeen moet zijn die langs de binnenkant van de knie loopt ontstoken is. ik moet hiervoor 2 weken rust houden . ik kon echt niet lopen vanochtend en nu vanavond ineens wel en ook de pijnlijke plek is ineens weg?

  alleen heb ik nog een soort blokkerend gevoel en een knak in het gewricht waarmee het blokkeren gevoel word opgeheven maar kan er wel nu ineens kracht op zetten terwijl ik de knie buig in lopende beweging. vanochtend was dat totaal nog niet en liep ik op een stijf been. het lijkt dus wel of er iets los gekomen is vanbinnen in de knie.   ik heb vanmiddag de fysio gebeld en een afspraak voor morgen want ik vertrouw de diagnose van de huisarts niet en dan mag hij nog eens testen. dit is een man en ik denk dat een man dit beter kan testen want die vrouwen zijn veel te voorzichtig . ook heeft deze fysio een echo apparaat ,dat wist ik omdat ik er al eens eerder geweest ben en vandaar dat ik wil dat hij eens even een echo maakt van de pees aanhechting waar de huisarts het over had want ik vind dit wel heel opmerkelijk dat de klacht zomaar uit het niks komt en ik ineens niet meer kan lopen op de knie en dan ineens weer wel. het lijkt mij dan ook sterk dat het een pees ontsteking is. ik denk dan toch eerder aan een verdraaiing in de slaap met mogelijk schade?  misschien was die zere plek aan het scheenbeen dan ook uitstralende pijn vanuit het gewricht. in 2012 heb ik eens een jumpersknie gehad aan mijn andere knie maar dat ging toch ook echt niet op een paar uur over.uit ervaring weet ik dat pees ontstekingen erg lang duren.  ze hebben toen een mri gemaakt om een jumpersknie vast te stellen,, ik heb toen gevraagd om ook gelijk een mri te maken van beide knie en. dit hebben ze toen gedaan en zagen toen een klein scheurtje in de meniscus zitten maar ik had daar verder geen last van. misschien is het zinvol om nu weer een mri te laten maken en dan eens vergelijken met 6 jaar terug of de scheur misschien veranderd of groter geworden is??  wat denkt u ervan als u over mijn verhaal u gedachte laat gaan?? dat het toch eerder een probleem in de knie is of toch een pees ontsteking?

   

  Reactie
  #7

  Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de orthopeed

  Reactie
  #8

  Beetje als een godswonder ik kan nu vandaag weer helemaal normaal lopen.ook de pijnlijke plek aan het scheenbeen waar ik gisteren nog bij aanraking door het plafond van de pijn ging is nu volledig weg alsof het daar nooit geweest is?  voor mij nog heel onwerkelijk allemaal omdat het uit het niks zo heftig was.   het moet dan toch een verdraaiing van de knie zijn geweest in de slaap ,gezien ook dat er helemaal nog niks aan de hand was voordat ik naar bed ging. alleen zit ik nu met een hoop vragen en snap ik het verhaal ook niet van spierspanning op de knie, dat de knie onder volledige spanning niet meer kon bewegen en met het bovenbeen ondersteund wel .het lijkt wel dat als er volledige spanning op kwam er dan een zeer pijnlijke blokkade werd veroorzaakt in de knie waardoor die dan vaststond. zou door de verdraaiing misschien kraakbeen van zijn plaatst zijn gekomen of iets anders verschoven in de knie? de zeer pijnlijke plek aan het scheenbeen is dan misschien uitstraling geweest naar daar?  opmerkelijk was ook dat het gewricht heel erg en hard knakte toen ik wakker werd van de pijn toen ik mijn knie daarna probeerde te buigen ,en knarste toen ik erop ging staan en licht doorboog.alsof er iets over elkaar heen schuurde in het gewricht . zou er iets klem hebben gezeten wat nu langzaam weer op zijn plaats is terug gekomen? kan dit en blijft dit mogelijk nu een zwakke plek? en moet ik daar mee oppassen nu?

  sorry voor mijn vele vragen maar ik ben echt erg ongerust en zelfs bang geworden nu . ik ben bang dat er door dit voorval schade is ontstaan en als ik straks ergens loop de knie misschien ineens zomaar kan vastslaan ,misschien zwerven en nog wel stukjes afgebroken kraakbeen rond die ergens tussen kunnen komen ofzo.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja gisteren voor het eerst weer een rondje gelopen zo´n 20 minuten en het ging goed, traplopen gaat ook goed en zonder pijn. alleen heb ik vandaag soms wat jeuk in de knie en af en toe een licht steekje en moe gevoel erin.er zit ook nog steeds een knakje in. als ik niet knak dan lijkt het of het gewricht lichtelijk aanloopt want aanvoelt als lichtelijk blokkeren.als ik eenmaal geknakt heb dan is het gewricht weer volledig vrij. als je zit met knie gebogen en gewricht loopt iets aan dan geeft dat een onaangenaam gevoel dus ik moet steeds knakken om het onaangenaam gevoel eruit te houden. waar zou dat op kunnen wijzen??

   

  ik heb dinsdag bij de fysio een echo laten maken en alles zag er goed uit, geen pees ontstekingen en de fysio heeft ook onder de knieschijf gekeken en de meniscus zat niet naar buiten. en slijmbeurs was ook niet ontstoken. . maar het gewricht heeft wel pijnlijk vastgestaan .er kwam die dag een knarsent geluid uit toen ik knie buig oefeningen deed op het betreffende  been . volgens fysio kan dit alleen als er vocht in het gewricht heeft gezeten of een bloedprop maar de knie was niet dik. hij vond het nogal een vreemd verhaal dat dit in bed gebeurd zou zijn door een verdraaiing maar ik kan mij dus niet bewust herinneren wat er die nacht gebeurd is omdat ik enkel in bed wakker werd met veel pijn en voordat ik ging slapen er niks aan de hand was.

   

  graag antwoord,

  Reactie
  #10

  Ik.kan er zo helaas ook geen antwoord geven. Ga naar de orthopeed

  Reactie
  #11

  de Orthopeed??? die kunnen alleen maar snijden, wat heb ik daaraan. u bent toch een fysiotherapeut? waarom kunt u mij geen advies geven in bepaalde (rek) oefeningen ect?

  Reactie
  #12

  Een orthopeed kan niet alleen maar snijden. Er zal eerst eens gedegen onderzoek moeten worden gedaan naar de herkomst van de klachten. En daar is de orthopeed voor,

  Reactie
  #13

  Ok dan ga ik morgen dan maar weer naar de huisarts terug of hij mij door kan sturen, vandaag opgestaan met pijn trouwens weer. het zit echt in de knie zelf achter de knieschijf .ook heb ik zo nu en dan jeuk in de knie. maar er zit iets niet lekker daar. dus ga ook vragen voor een MRI scan,

  Reactie
  #14

  Ik ben weer bij de huisarts geweest maar die wil mij niet doorsturen naar de orthopeed

  ook niet een mri laten maken  omdat ze dit tegenwoordig niet meer zo snel doen. ik moet maar afwachten want meestal gaan volgens de huisarts de klachten ook weer over. mocht dit niet zo zijn dan kom ik uiteindelijk toch wel bij de orthopeed terecht. dat is dan ook de reden dat ze mij niet direct doorverwijzen.

  enig sinds begrijpelijk maar ik wil graag weten wat ik heb. ook al gaat het misschien weer over. ik wil weten wat de juiste manier van handelen en behandelen is en of er verder geen schade kan optreden door te blijven bewegen. de huisarts spreekt nu van een knieschijf die niet goed spoort. eerst was het een spier scheuring ,daarna een peesontsteking en nu dus weer een knieschijf die niet spoort volgens de dokter. als ik ga fietsen krijg ik de meeste last ook al doe ik dit rustig. knie wat verder buigen lijkt de boosdoener. ik kan gewoon traplopen maar naar beneden is soms wat gevoelig maar niet pijnlijk. veel rusten lijkt goed te werken maar geeft weer problemen in de heupen en de andere knie .net nog boog ik voorover om iets van de grond te pakken en schoot het in mijn andere knie vanuit de heup. ik ben helemaal niet soepel. echt een stijve hark.  denk ook dat mijn spieren kort zijn. maar als ik ga rekken krijg ik juist pijn in de knie .achter de knieschijf doet het ook pijn als erop gedrukt word. beter blijf je eraf .de huisarts zegt naar de fysio maar met rust en eraf blijven heb ik eindelijk geen pijn aan de knie. tja waar doe ik nu goed aan en wat kan ik mogelijk hebben???

   

  het word voor u Tandor ook misschien moeilijk maar sorry ik heb er alles aan gedaan .3 keer naar de dokter geweest. gisteren ochtend fysio gebeld op advies van de huisarts en ook omdat ik veel last had ,waarschijnlijk van de dag ervoor want ik kreeg last tijdens nog maar 5 minuten fietsen. en vandaag weer afgebeld omdat ik eindelijk een keer pijnvrij ben omdat ik gisteren niet heb gefietst en zowat de hele dag rust gehouden heb en in bed heb gelegen verder. ik heb nu ook een kniebrace besteld met siliconen ring om de knieschijf op de plaats te houden . ook hierbij vraag ik mij af of dit goed is voor mijn klachten. en tevens vraag ik mij af of shockwave therapie voor mijn knie klachten goed zou zijn?

   

  en wat moet ik nu doen .helemaal rusten of juist niet ?

   

  Reactie
  #15

  Neem beperkt rust maar blijf in beweging. Wat het precies zou kunnen zijn kan ik zonder enig onderzoek helaas ook niet zeggen.

  Reactie
Reageer op: ontstane kniepijn tijdens de slaap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief