Onverklaarbare spierpijn

 • #1

  Beste,

  Ik ben 24 jaar oud en heb eigenlijk zolang als ik me kan herinneren overal altijd spierpijn. Dit kan gaan van milde spierpijn tot echt niet meer kunnen bewegen. Het lijkt alsof mijn spieren zich teveel aanspannen. Als ik 's ochtends opsta ben ik zo stijf als een plank. Ik 'kraak' dan al mijn gewrichten en ga heet douchen om het enigszins los te krijgen. Dit helpt soms, maar niet altijd. Als ik dan naar mijn werk rijd ga ik in de auto kapot van de pijn in mijn rug, dit is de ene dag links, dan rechts, of allebei de kanten, of in mn schouder, dan weer in mn nek. Ook in mn bovenbenen, knieën, ellebogen, eigenlijk elk gewricht wel. Soms is het zo pijnlijk dat ik mijn hoofd bv niet naar een kant kan draaien.

  Ook voelt het alsof mijn gewrichten niet goed zitten en dat ik dit met het kraken recht zet. Maar al gauw komt de pijn (of spierspanning) weer terug. Wat enigszins helpt is dat ik met iets hards op de spieren duw. Dan ebt de pijn weg, het voelt alsof mijn spieren verzuurd zijn en dat ik dit 'zuur' eruit duw (kan het niet anders uitleggen). Voor mijn gevoel spannen mn spieren zich teveel aan, of lijkt het wel alsof mijn pezen te kort zijn?

   

  Ik ben al 1000x bij de Ha geweest, Mensendieck houdingsoefeningen gehad.. Het helpt allemaal niet.

  Fybromyalgie was het niet volgens de Ha. Bij bloedprikken was niks te zien...

  Het lijkt ook dat ik er in het weekend meer last van heb, ik denk zelf omdat ik dan minder actief ben dan doordeweeks. Ben na een week werken ook echt helemaal kapot. Uitgaan of andere dingen doen in het weekend zit er al jaren niet meer bij voor mij. Merk ook dat ik gewoon een vervelend persoon wordt omdat ik altijd zo chagrijnig ben vanwege de pijn die ik heb. Ook heb ik geen levenslust meer, om zo nog 50-60 jaar door te leven hoeft van mij niet. Ben echt ten einde raad.

  Iemand ideeen/tips?

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Ik herken het heel goed! Volgende de dokter was mijn vit d prima *nageprikt te hebben* maar een andere arts waar ik liep op dat moment in t ziekenhuis vonr hem veel te laag! Dus sindsdien elke 3 maanden een shot en mijn pijn is zo goed als verdwenen... soms last bij drukke dag maar zit dan ook in de herstelfase van een burnout..

  Reactie
Reageer op: Onverklaarbare spierpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief