Scoliose, schaamte.

  • #1

    Hallo, ik weet niet of dit de juiste plek is om dit te vragen dus sorry alvast.

    Ik ben er sinds een jaar achter gekomen dat ik scoliose heb, nu ongeveer 3 kwart jaar slaap ik.met een brace en verder heb ik (gelukkig!) Niet zoveel last.
    Het enige waar ik zit is mijn onzekerheid, bij mij zie je echt heel duidelijk dat mijn rug scheef staat en steekt mijn schouderblad voor mijn gevoel echt heel erg uit. Ik heb wel eens een foto gemaakt hoe het er uit ziet zonder shirt en het is echt heel lelijk, ook met shirt zie je gewoon duidelijk mijn schouderblad uitsteken als een soort "bochel" ik schaam me hier zo erg voor en ik ben bang dat ik hier mee gepest ga worden. Ook zie ik de kans erg klein in dat ik ooit een leuk meisje ga ontmoeten die dit allemaal niks uitmaakt. Ik durf niet meer naar het zwembad omdat ik gewoon zeker weet dat mensen gaan staren.

    Ik ben gewoon erg onzeker geworden door mijn rug.

    Reageer
    #2

    Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Ik vraag mij af of mijn huisarts iets kan doen, ik weet sowieso dat scoliose niet te genezen is, en dat het er zo blijft uitzien voor altijd.

    Reageer
    #4

    de huisarts zelf zal daar niets aan kunnen doen, maar zou je wel kunnen doorverwijzen om te kijken of er een correctie mogelijk is.

    Reageer
    #5

    hoi!

    wat vervelend dat je je hier zo onzeker over voelt. Waarschijnlijk heeft iemand je vast wel eens eerder verteld dat iedereen zich wel ergens voor schaamt, en dat het diegene zelf veel meer opvalt dan voor de buitenwereld. Hiermee probeer ik niet te zeggen dat wat jij hebt niet opvalt voor anderen, daar kan ik niets over kwijt. Maar dat is ook helemaal niet belangrijk.  Wel is het belangrijk om van jezelf proberen te houden. Voor je geluk. Zelf ben ik een meisje van 18, en zou ik iemand leuk vinden om hoe diegene is. Scoliose of bijvoorbeeld een andere handicap zou mij hierin niet kunnen tegenhouden. En daarbij, je wil toch alleen met iemand samen zijn die jou wilt om wie je bent? Ik heb geen idee hou oud je precies bent, maar vertrouw op de liefde. Liefde voor jezelf vinden, omarmen wie je bent, en liefde die mensen absoluut voor je zullen gaan voelen.

    Reageer
Reageer op: Scoliose, schaamte.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief