Verzuring en spierpijn

  • #1

    Ik heb vorig jaar lang doorgelopen met stress en spanning. Ik ben toen uitgevallen op werk wegens hevige spierpijn in mijn been. Inmiddels merk ik dat het naast spierpijn ook gaat om het heel snel verzuren van mijn (been)spieren. Kan dit een gevolg zijn van stress? Neurologisch gezien geen oorzaak gevonden. Ik krijg last bij belasten van spieren in armen en benen. Heb ook last van vastzittende spieren en knopen in schouders/nek en soms kaakgewrichtsklachten.

    Reageer
    #2

    dat zou inderdaad een gevolg van langdurige stress kunnen zijn.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.
    Hoe moet ik het verband zien tussen stress en verzuring van spieren?

    Kan al maanden niet langer dan 15 min lopen helaas. Pijn. Verzuring. Dikkere kuitspier bij doorgaan. Benen hoog helpt. Nachtrust ook. Maar in de ochtend begint de ellende weer.

    Reageer
    #4

    stress/spanning/hyperventilatie kan dat veroorzaken. Stress en spanningen vreten energie en hebben invloed op je afweersysteem. Je lichaam heeft veel langer nodig om te herstellen. Daarnaast verzuren je spieren sneller

    Reageer
    #5

    Oei... 🙁

    En nu???

    Ik ben begonnen met Amitriptyline om wat spanning en angst te verminderen. En eventueel pijn. Net nu een kleine week 25 mg. Als goed is binnenkort GGZ ter overbrugging van een wachtlijst voor SOLK klachten bij Dimence (ook ggz). Ontspannen is lastig. Kan weinig afleiding vinden overdag dat lichamelijk weinig belastend is.

    Reageer
    #6

    Geef het medicijn even de tijd om te gaan werken...

    Reageer
    #7

    Tricyclische antidepressiva zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen en andere stoffen. Zo zorgen ze voor tekorten aan onder meer Q10 en bepaalde B-vitamines. Q10 is het energiestofje, bij tekorten kan je spierklachten en tandvleesproblemen krijgen.
    Denk vooral aan evenwichtige voeding, met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren ondersteunend werken en zorgen voor een betere stressbestendigheid. er zijn ook natuurlijke ontspanners maar die mogen niet altijd in combinatie met dit soort medicatie.

    Reageer
    #8

    Ik zou eigenlijk niet weten of het verzuring is. Wel spanning natuurlijk. Dus zorgen voor  voldoende lichaamsbeweging en ontspanning. Massage, yoga, sauna, de natuur in enz.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De Amitriptyline heb ik pas sinds 1 week. De klachten zijn er al dik 3 maand...

    Reageer
Reageer op: Verzuring en spierpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief