Spierkramp In been

  • #1

    Hallo,

    Sinds een week of 12 heb ik ontzettend last van mijn benen. Eerst kreg ik een vreemd gevoel, daarna werden het steken en nu heb ik steeds last van spierkrampen of trekkende spieren. die heb ik eienlij contant. Alleen wanneer ik loop of beweeg, wordt de pijn minder. Als mijn benen dan tot rust komen, dan lijkt het of mijn spieren zich weer ontspannen. Dit is een gevoel van steds of er van alles door je benen heen kruipt en of je spieren zich steeds bewegen.

    Help, ik ben radeloos, niemand (neuroloog, fisio of chiropractor kan me helpen. Heeft iemand een oplossing

    Bedankt
    Bram 30 jaar

    Reageer
    #2

    Hallo Bram,

    ik heb, lijkt mij, dezelfde klachten die jij hebt, en ook bij mij kan niemand iets vinden. Het is een heel vreemd gevoel en idd net of er beestjes door je benen lopen. Heb soms wel het idee dat het door spanningen komt, op dit moment lijkt het weer erger te worden, en ik denk dat het komt omdat ik al een beetje zenuwachtig ben omdat ik volgende week met vakantie ga en niet zo graag in een vliegtuig zit. Maar als ik dan op vakantie ben heb ik meestal helemaal geen last meer.
    Ik heb deze klachten nu ong. 2 jaar en leer er maar mee te leven, tis lastig maar er is niks aan te doen, heb ook een spieronderzoek gehad maar daar is ook niets uitgekomen.

    Sterkte ermee.

    Reageer
    #3

    Hallo Bram,

    Mieren noem ik ze, alsof er een vreemd soort electriciteit door de spieren loopt, s'nachts kan ik dan niet blijven liggen en overdag moet ik met regelmaat bewegen. Soms zie je zelfs mijn spieren door mijn broek heen bewegen. Met name wanneer het weer kouder (vochtiger) wordt nemen de klachten toe. Ik heb deze klachten nu 8 jaar en moet je eerlijk zeggen dat ik er nog steeds niet mee heb leren leven. Gek wordt je ervan. Ook een heel traject van neurologen, internisten ect doorlopen. Geen duidelijkheid totdat ik bij Prof.dr.De Meirleir in Brussel terecht kwam. Uit onderzoeken is in ieder geval gebleken dat vermoedelijke oorzaak schuilt in een virale infectie. Dit klopte in ieder geval omdat bij mij de klachten begonnen zijn na wat mij leek een weekje onschuldige griep. Dit kan uiteindelijk de veroorzaker zijn van het chronisch vermoeidheid syndroom, ME of ook wel fybromyalgie (weke delen reuma).
    Een echt goede behandeling is er nog niet, in Belgie zijn ze wat verder en behandelen over heel lange periodes met antibiotica. Voor de krampen heb ik diverse medicynen gebruikt, de laatste was heel byzonder en hielp mij in ieder geval nog het best. De Belgische Prof. raadde mij acetyl cysteine aan, een middel dat gebruikt wordt door longpatienten maar werk verricht als anti-oxidant. Dit hielp eigenlijk best goed alleen is het stinkend duur en wordt het op geen enkele manier door de verzekering gedekt.
    Nu heb ik op internet andere anti-oxidanten gevonden die een soortgelijke werking hebben maar worden verstrekt als voedingssupplement. Ik zal je mijn bevindingen laten weten.

    Sterkte ermee

    Groetjes
    Rob

    Reageer
    #4

    Hallo,
    Ik ben een man van 53 jaar en heb al jaren last van nachtelijke kramp(en) in bijde onder-benen en voeten.
    Soms word ik wakker met een ontzettende pijn in mijn been doordat er ,in mijn slaap, kramp in is gekomen
    waarna ik een minuut of 3 tot 5 nodig heb om de kramp uit mijn been te krijgen , wat vreselijk veel pijn doet !
    Na zo'n krampaanval durf ik eigenlijk niet meer te gaan slapen, omdat mijn spieren dan heel erg onrustig
    en beweeglijk aanvoelen. Dit is niet bevordelijk voor de nachtrust van jezelf en partner !
    Ook heb ik overdag vaak last van pijnlijke vingers en springt er de kramp zo nu en dan in, waardoor
    de vingers/duim pijnlijk samentrekken.
    Ik ben in januari 2003 geopereerd aan 4 nekwervels ,omdat dat dat volgens de neuroloog, hard nodig was.
    Tevens ben ik geopereerd aan een hernia in de onderrug, dit alles had tot resultaat dat ik geen last meer
    had van krampen en tintelingen. Helaas zijn mijn handen weer pijnlijk en heb ik wekelijks last
    van nachtelijke spierkrampen in onderbenen en voeten(pees onder de voet), waarvoor ik momenteel op
    doktersrecept het medicijn "inhibin" slik, wat ik 14 dagen moet innemen. (dagelijks 2 pillen na het eten)
    Ik heb dit medicijn ook al eens gebruikt in 2002 en het hielp mij wel , echter tijdelijk !
    Verder hoop ik ervaringen en oplossingen te kunnen delen met "lotgenoten" .
    vast bedankt
    Harry

    Reageer
    #5

    Hallo Bram e.a.

    Ik heb precies dezelfde klachten als jullie. Het gevoel is moeilijk te omschrijven ik noem het interne onrust aan mijn benen. Heel vervelend gevoel. Hebben jullie ook las van de boven kant van je voeten en handen hierbij?
    Klopt, het kan een virus zijn. Ik ben nu net door de MRI gegaan heb bloed laten afnemen en heb een VEP onderzoek gedaan. Mijn neuroloog denkt aan ziekte van Lyme. De klachten die ik heb komen hier dicht bij maar helaas ook MS. Maar 6 jaar geleden heb ik een tekenbeet gehad, en daarna nek-klachten. Nu jaren later deze been klachten. Hebben jullie ook dat je als je moe bent door je been gaat, of het gevoel er door te zakken?

    Ik weet niet of jullie wel eens een tekenbeet hebben gehad maar ik had er dus nooit bij stilgestaan. Toen de neuroloog dit tegen mij zij vielen er wel veel dingen op zijn plaats. Het maakt bij een tekenbeet dus niet uit hoe lang het geleden is bij sommige mensen duurt het soms wel 14 jaar voor ze er klachten van krijgen.

    Groet, Kim

    Reageer
    #6

    Eindelijk iets gevonden over mijn klachten. Vorig jaar is bij mij een hernia geconstateerd, maar ben niet geopereerd. Toen had ik ook wel eens deze klachten; inderdaad alsof er mieren door je been lopen. Nu heb ik al een poos dezelfde soort klachten, maar dan veel erger. Het begint meestal als ik een paar uur in bed lig. Mijn (onder)been beweegt (soms heel erg) en schiet zo nu en dan in een kramp. Ik slaap hierdoor erg slecht. Ben al naar de huisarts geweest, maar heeft geen oplossing. Ben gestopt met een speciaal fitnessprogramma omdat ik hoop dat het hier door komt.
    Ik heb deze zomer ook een tekenbeet gehad, ook naar de dokter geweest, maar volgens de dokter geen gevolgen.
    Ik begin het nu toch wel behoorlijk eng te vinden en ik hoop dat er iemand een goede oplossing heeft; liefst natuurlijk van deskundige zijde!
    Iedereen sterkte toegewenst

    Groeten,
    Bertha

    Reageer
    #7

    Hoi

    Ik heb ook precies dezelfde klachten, ik ben voor 7 jaar terug aan de rug geopereerd.
    Nu heb ik steeds krampen in de benen.
    Ik ga naar bewegingsbanken en ik ben gisteren naar de huisarts geweest.
    Ik kreeg te horen dat het uit de rug komt.

    Wie oh wie weet hier een antwoord op

    Sandra

    Reageer
    #8

    Voor een collega ben ik op zoek naar oorzaken van nachtelijke beenkrampen. De oorzaken zijn heel divers, MS, bloedarmoede bloedvatproblematiek zoals spataderen etc..
    Zelf heb ik een goede en vrij goedkope tip die na enige dagen al werkt. Drink minstens 2 glazen tonic (met kinine) per dag. Je zult merken dat de krampen minder worden en in de meeste gevallen zelfs kunnen verdwijnen, met name bij zwangere mensen.
    Kramp is ontzettend vervelend en je wordt er ook vreselijk moe van! (en angstig want op een gegeven moment voel je het ook aankomen!
    Zorg er op zo'n moment voor, dat je de spier die in een kramp dreigt te schieten voorzichtig aan en ontspant eventueel met een klein beetje tegendruk. Dit zorgt ervoor dat de spier zijn spanning kwijt kan. Het oprekken van de spier is dan niet zo'n goede actie, want daar kun je ook weefsel mee kapot maken!
    Ik hoop dat jullie wat met deze info kunnen!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In aansluiting op vorige berichtjes, heb ik ook zeker wel 3 jaar last van krampen in met name mijn linker bovenbeen. 3 Jaar geleden heb ik een kou gevat in mijn linker heup,nadat ik 4 uur lang in de koude en regen stil had moeten wachten. Deze heuppijn is na ongeveer 6 weken overgegaan. En toen heb ik die krampen gekregen in mijn linker bovenbeen. De lokatie is vooral aan de buitenzijde van het been en trekt door het hele bovenbeen heen. Vooral als ik zo ongeveer een paar uurtjes achter de computer heb gezeten 's avonds. Dan weet ik dat ik niet kan slapen 's nachts. Het begint langzaam en wordt steeds erger. Zelfs als ik slaap of droom, voel ik nog de pijn en ook als ik wakker wordt. Het is een soort zenuwpijn, geen spierpijn, zo voelt het althans.
    Ik ben er voor naar de dokter geweest maar onderzoek, foto'svan heup, kleine bekken en knie, bloedonderzoek, leverden niets op.
    Overdag heb ik er geen last van en ook bewegen verergert de pijn niet, eerder zitten is pijnlijk en vooral lang zitten in een houding, moet ik bekopen met een slapeloze nacht.
    Wat zou ik kunnen doen?
    Ik gebruik medicijnen voor de bloeddruk, dus ik durf niet goed kinine te gebruiken (ik heb hypertensie).
    Ook heb ik vaak met periodes lage rugpijn, maar dit duurt een week of 6 en gaat dan weer over, maar die beenkrampen heb ik nu al 3 jaar.

    Groet
    Guili

    Reageer
    #10

    Dag Guili,

    Laat ook je rug eens onderzoeken. Je klaagt van zenuwpijn en hebt af en toe last van de lage rug. Dit kan wijzen op een probleem in de rug (zenuw die geklemd is door een uitstekende tussenwervelschijf). Lang zitten is zeker niet goed voor de rug.

    Katrien

    Reageer
    #11

    Goeiemorgen,
    Ik heb sinds enkele weken dezelfde krampklachten in mijn linkerbovenbeen (voor/zijkant), en al ruim 3 maanden heb ik last van mijn onderrug, uitstralend naar mn mijn gehele rechterbeen. Ik wordt niet blij van alle verhalen die ik lees op internet! Velen die al jaren met deze klachten rondlopen. Zijn er ook mensen die er vanaf zijn gekomen: positieve verhalen & tips???
    Erg welkom!
    Patricia

    Reageer
    #12

    Hallo Bram,

    Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Bij mij gaat het nu iets beter. Ik doe elke dag oefeningen voor mijn rug en drink 's avonds voor het naar bed gaan een glas bitterlemon (kinine). Ik weet niet of het hierdoor iets beter gaat, maar je kunt het altijd proberen, toch?

    Groetjes,
    Bertha

    Reageer
    #13

    Hallo Bram,

    Ik ben een vrouw van 53 en en ik heb al 3 jaar last van kuit en voetkrampen, mijn tenen staan dan zo verkrampt dat ik ze bijna niet meer recht kan krijgen.
    Ik heb het in beide benen. Ik heb inhibin gehad van de dokter, op advies van kennissen magnesium b6 en later van de huisarts weer een ander medicijn gekregen en dat heet rivotril 0,5 mg 1 x daags.
    Ik weet het niet meer... In sept. op vakantie naar Indonesië en ik zie het niet zitten dat ik daar zo'n kramp steeds heb. Ik zit er aan te denken of het niet van de overgang komt!!!!! bij mij, want ik heb verder helemaal geen klachten, maar ik bemerk dat mannen het ook hebben.
    De klachten zijn het de het ene moment erger dan de ander.
    groeten Greet

    Reageer
    #14

    Heb al jaren last van verschrikkelijke kramp in onderbenen 's nachts. Met name in scheenbeen, enkels en aan de buitenkant van de benen net boven de enkels. Heb al van alles geprobeerd. Ben vorig jaar gestopt met koffie waardoor het een hele tijd wegbleef maar de laatste tijd komt het weer terug. Heb gemerkt dat kou de grootste boosdoener is. Op vakantie in Italie (warme avonden) heb ik absoluut geen klachten. Als ik 's nachts waker schiet - soms wel 4 keer per nacht - strompel ik naar de badkamer en zet een hete douche op de krampplek. Na een paar minuten trekt die dan weg. Wordt wel lastig als je in beide benen kramp hebt! Warme sokken in bed helpt ook wel. Verder van alles al geprobeerd; magnesium, calcium, voeteinde omhoog en zelfs een magneet onder m"n bed. Soms denk je dat het helpt maar het komt toch weer terug. ben èèn keer bij de huisarts geweest maar die kon er ook niets mee. kan zich waarschijnlijk ook niet voorstellen hoe afschuwelijk die pijn is en hoe moe je op gegeven moment wordt. Wacht nog steeds op dè tip. O ja, ik heb sinds een paar jaar steunzolen. heb wel het gevoel als ik die niet gebruik de kramp no erger word.

    Reageer
    #15

    Hallo allemaal,

    Ik ben een man van 46 jaar en heb ook krampen in mijn benen ( beide billen ) als ik wat heb gewerkt , heb wel reeds 8 jaar last van lage rugpijn . en draag steunzolen voor doorgezakte voeten ( platvoeten )

    als ik er heb in de loop van de nacht is het soms in beide billen op het zelfde moment,dan zo vlug mogelijk onder de douche met ijskoud water , als ik wat heb gewerkt neem ik preventief magneziumpoeder in zakjes

    Veel geluk verder lotgenoten!!!!!

    Reageer
Reageer op: Spierkramp In been


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief