Syfilis zweer?

  • #1

    Beste,

    Zojuist lag ik in bed en voelde ik iets hards bij mijn penis. Ik keek en zag toen een soort knobbel zitten. Hier heb ik op gedrukt en er kwam vocht met een lichte vorm van pus uit. Na dit uitdrukken van de knobbel is er een wondje overgebleven, zoals te zien is op de foto.

    Exact drie weken geleden heb ik beschermde anale seks gehad met een andere man (met condoom). Kan dit een syfiliszweer zijn? Wellicht dat de condoom niet ver genoeg naar onder was geschoven? Of ben ik nu een hypochonder? Ik heb namelijk geen idee hoe een syfiliszweer eruit ziet en of deze zweer zich eerst vult met vocht en daarna pas indroogt?

    Reageer
    #2

    Dit is de zweer

    Reageer
    #3

    Wat vreemd, hij pakt de foto niet. Het was in ieder geval een bultje van +/- 5 mm die nu open is. Zoals op deze foto

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Oh, nu heeft 'ie mijn foto gepakt zie ik 🙂

    Reageer
    #5

    Dit is geen zweer maar een ontstoken talgklier of haarvat. Blijf er vanaf en ga niet zitten duwen of peuteren. Kijk even een dag of drie/vier aan dan zou het minder moeten worden.

    Reageer
    #6

    "Na dit uitdrukken van de knobbel"

    Je weet niet wat het is, en gaat het dan maar uitdrukken?

    Dat is dus bepaald niet handig, want je kan zo de ontsteking erger maken.

    Reageer
    #7

    Aha, oké bedankt! Maar wat is dan precies een "papel" waarover wordt gesproken voordat je de zweet krijgt? Ik had namelijk een soort platte knobbel/bultje, waar niet echt pus in te zien was. Hoogstens zeer licht gelig verkleurd, maar zag er niet uit als een puist.

    Reageer
    #8

    Een papel is een verhevenheid. Geen puistje maar een soort bobbeltje. Je ziet die eigenlijk nauwelijks.

    Een syfilis zweer ziet er heel anders uit.

    Sowieso nooit gaan knijpen als je niet weet wat het is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Helder, bedankt! Bij mij begon het ook als een soort bobbeltje/knobbeltje, maar was wel duidelijk te voelen. Maakte me meer zorgen omdat ik bij een "normale" ontsteking van haarzakje/talgklier vaak een duidelijke gele "kop" op de puist zie zitten, wat nu niet het geval was. Dat in combinatie met die drie weken gemiddelde incubatietijd... maar goed. Ik zal me geen zorgen meer proberen te maken. Dat knijpen moet ik mezelf inderdaad heel erg gaan afleren 😉

    Reageer
    #10

    De komende dagen even in de gaten houden. Er vanaf blijven, en even kijken hoe het zicht ontwikkelt.

    Als het een syfilis zweer gaat worden, dan merk je dat heel goed. Als je via google naar afbeeldingen zoekt en dan de term syfilis + ulcus gebruikt, dan zie je de typische zweer.

    Als je het verder rust geeft vermoed ik dat het gewoon geneest. Het kan sowieso nooit kwaad om b.v. eens per halfjaar een algemene soa test te laten doen.

    Reageer
    #11

    Oké, dan ga ik dat maar doen. Ben nu toch best zenuwachtig aangezien ik er alles aan had gedaan om geen soa op te lopen (condoom etc.). Maar goed, ik zal even afwachten.

    Heb net wel via Google foto's gevonden en daar zie je idd duidelijk hoe een ulcus eruit ziet. Binnen hoeveel dagen geneest dat, mits ik dat zou hebben? Er zit trouwens op mijn "uitgeknepen" knobbel namelijk nu een korstje, dus het lijkt wel aan het genezen te zijn.

    Reageer
    #12

    Dat er nu een korstje zit is niet vreemd, je hebt door het knijpen de huid beschadigd en dat herstelt nu.

    Een syfilis zweer geneest binnen 3 tot 6 weken.

    Reageer
    #13

    Mijn wondje was zo goed als dicht (korst), maar deze korst was wel geel. Toenet is deze korst spontaan opengegaan en kwam er wondvocht en nog wat pus uit. Is dat een normale reactie voor een wond, ook al leek de wond dicht met korst? Het gebied rondom de wond is nog wel wat verheven en rood. Moet ik mezelf nu zorgen maken dat dit toch syfilis kan zijn aangezien de korst nu van de wond is verdwenen? Of is dit een normale reactie van het lichaam?

    Ik ga overigens dinsdag naar de dokter voor mijn hypochondrie, ik word namelijk erg moe van mezelf.

    Reageer
    #14

    Vraag dan meteen aan de huisarts even naar dat wondje te kijken.

    Reageer
Reageer op: Syfilis zweer?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief