Betrouwbaarheid syfilis test

Online ZorgZus
 • #1

  Op 1 jan heb ik risicocontact gehad

  Op 14 jan verscheen een rode plek op mijn penis.

  Tussen 28 jan en 10 feb moest ik doxycycline gebruiken voor een andere huid aandoening (14 dagen 2x100). Ik wist niet dat men doxycycline ook gebruikt voor syfilis.

   

  Op 23 feb liet ik mij toch op syfilis laten testen beide testen negatief. Op 28 maart opnieuw laten testen, beide testen negatief.

  Is dit gezien dixycycline gebruik wel betrouwbaar? Mijn arts beweerd dat syfilis IgG zoal altijd aanwezig zou zijn indien ik besmet was.

  Zou een derde keer testen nu iets uithalen?

   

  Reageer
  #2

  1st testen waren 52 dagen na risicocontact en 10 dagen na beeindiging doxy

  2de testen waren 12 weken na risico en 42 dagen na einde doxy.

  Reageer
  #3

  Gebruikt testen waren telken rpr + CLIA

  Reageer
  #4

  Is het mogelijk dat ik besmet was maar dat doxycycline dit heeft behandeld. Mijn arts zegt dat een besmetting, behandekd od niet, altijd detecteerbaar blijft. Ik begrijp dit niet zo goed.

  Reageer
  #5

  Huisarts heeft helemaal gelijk. Als de antibiotica al dartegen gewerkt zou hebben zijn er in ieder afweerstoffen te traceren (IgG)

  Reageer
  #6

  Vandaag toch 3de keer getest rpr en clia opnieuw negatief, 12 weken na Doxy. En 4 maanden na risico contact. Het is dan toch geen syfilis  geweest. Ook gescreend op andere soa,s. Alles ook negatief. Mijn hoofdpijn was van mijn zo op te javen. Nu maar stoppen met testen.

   

  Reageer
  #7

  John, ik twijfel nog altijd of mijn testen betrouwbaar zijn. Mijn laatste, 4 maanden na risicocontact en 12 weken naar doxy waren negatief. Denk je dat mijn 3 testen (rpr+clia) voldoende zijn? Ik heb veel last gehad van hoofdpijn en veel last van stress.

  Reageer
Reageer op: Betrouwbaarheid syfilis test
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief