Syfilis behandeling

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn huisarts heeft mij doxycycline voorgeschreven 2per dag x 14 dagen, voor vroege syfilis, sjanker is nu 2 weken na verschijning zo goed als weg. Is 14 dagen antibiotica lang genoeg? Ik heb penicillin allergie. Ik weet niet of mijn huisarts veel ervaring heeft en 14 dagen doxycycline lijkt mij weinig.

  Reageer
  #2

  2 x per dag 100 mg voor 14 dagen is een normale behandeling bij gevoeligheid voor penicillines

  Reageer
  #3

  Dank u, spijtig dat ik penicilin niet verdraag. Ik heb weinig vertrouwen in Doxycycline. Nooit eerder van gehoord. En bang dat het niet werkt voor een syfilis infectie

  Reageer
  #4

  Het is toch echt wel een bekende en werkende behandeling hoor

  Reageer
  #5

  Dank u

  Reageer
  #6

  Hoe effevtief is doxycycline voor vroege syfilis? Ik ben wel al een week na verschijnen van de sjanker met behandeling begonnen. Ben wel ongerust omdat doxycycline mij zo onbekend is.

  Reageer
  #7

  Doxycycline is een aangewezen middel voor behandeling bij mensen met een penicilline overgevoeligheid bij syfilis

  Reageer
  #8

  Is het een voordeel qua effect van doxycycline, dat ik in zo vroege stadium in behandeling ben gegaan? Ben ongerust dat het zonder penicillen niet zal werken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat maakt niet uit. Het is gewoon een aangewezen en bewezen effectief middel bij syfilis voor mensen die niet tegen penicilline kunnen.
  Nou kun je je daar wel druk over gaan maken. Maar een andere oplossing is er voor jou niet. Het grote verschil zit in de behandelduur.
  Normaliter krijg 1 x 2 injecties. Nou duurt de behandeling dan 14 dagen

  Reageer
  #10

  Bedankt voor de info, nog 1 vraag ivm mijn doxycycline behandeling. Kan gebruik van andere antibiotica vorig jaar in oktober en december voor prostaat en tandontsteking, resistentie voor mijn huidige doxycycline kuur veroorzaken? Alvast dank na deze vraag sluit ik deze vragenreeks af.

  Reageer
  #11

  Nee, dat veroorzaakt geen resistentie

  Reageer
  #12

  Sorry, was vergeten te vragen. Binnen 3 dagen is mijn doxyline behandeling rond. Op 20 feb moet ik voor andere onderzoek onder de MRI, met toediening contrastvloeistof. Kan dit contrastvloeistof de nawerking van doxyline tegenwerken? Voel mij dom om dit allemaal aan mijn arts te vragen. Nogmaals dank en dit is nu echt mijn laatste vraag.

  Reageer
  #13

  Nee heeft geen enkele invloed

  Reageer
  #14

  Hey John, ik heb vandaag mijn doxycycline behandeling afgerond. 14 dagen x2 per dag. Ik heb sinds enkele dagen toch een rash rond mijn genitalien. Mijn arts zegt dat dit kan maar moet even wachten om te testen. Ik heb bang dag doxycycline niet heeft gewerkt. Kunnen dergelijke symtomen nog even blijven tijdens en na een behandeling? Mijn arts is jong en weet niet of ze veel ervaring heeft. Alvast dank

  Reageer
  #15

  Je zou een schimmelinfectie kunnen door de behandeling met doxycycline.

  Reageer
Reageer op: Syfilis behandeling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief