Behandeling met benzathine penicillin

  • #1

    Als een syphilles zweer geindentificeerd is volgt een VDRL test. Deze kan om verschillende redenen negatief zijn. Als een kuur van doxycycline (28 dagen) afgerond is, is treponema palladium dan dood of gewoon " Ge-reset". Moet dit dan elk jaar gebeuren, een doxycycline kuur? Is syphilles een chronisch iets? Online vind je ook dat benzathine penicilline  2.4 million U ( 3 spuitjes) de ideale kuur is, maar dat het medicijn niet meer te krijgen is, het wordt alleen maar in india, china en australie gemaakt? En heeft een waslijst aan bijwerkingen? Wordt dit medicijn verkocht en wat kost het dan?

    Reageer
    #2

    Na behandeling is syfilis doorgaans weg. Het is niet chronisch
    Het middel is niet op de markt

    Reageer
    #3

    Is het weg na doxycycline (28 dagen) welke bacteriostatic is ( dwz doodt de bacterie niet maar zorgt voor verminderde reproductie) terwijl penicilline bactericidal is (dwz doodt de bacterie).

    Reageer
    #4

    Doxycycline is een aangewezen middel voor de behandeling van een vroeg stadium van syfilis veroorzaakt door T.Palladium. Bekend is, dat de micro organismen gevoelig zijn voor doxycycline.
    Er is een alternatief: benzathinebenzylpenicilline
    Geadviseerde behandeling met doxycycline is doorgaans: 100 mg 2×/dag gedurende 14 dagen. Dat is voldoende om de infectie op te ruimen

    Reageer
    #5

    Er hoeft dus geen vrees te zijn voor treatment-failure? Anti-biotic resistance? En hoe controleert men of het daadwerkelijk weg is? Volgt er een symptomen re-lapse ofzo als de bacterie het allemaal overleeft of gaat dit er dan symptoomloos aan toe tot aan orgaanfalen en dementia?

    Reageer
    #6

    Van de antibiotica die woorden gebruikt weet men dat ze effectief zijn. En van resistentie bij deze AB is geen sprake.

    Reageer
Reageer op: Behandeling met benzathine penicillin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief