Soa of hypochondrie

"/> Soa of hypochondrie - Medische Forum - Dokter.nl

Soa of hypochondrie

Online ZorgZus
 • #1

  Goedemiddag, het gaat momenteel mentaal niet goed met mij en ik loop hiervoor bij een psycholoog die ook van alles op de hoogte is. Het volgende zit mij niet lekker en kan ik nog geen plekje geven. 4 jaar geleden ben ik intiem geweest met een man (zelf vrouw) zonder bescherming. Hij is bekende voor mij, maar ik weet dat het niet slim is. Nooit gedacht aan een soa en nooit klachten gehad totdat ik er een jaar later achter kwam dat hij het niet zo nauw neemt met zijn seksuele contacten. Volledig in paniek heb ik me 13 maanden na ons laatste contact laten testen op alle soa's, gelukkig allemaal negatief. 11 maanden later ben ik naar de huisarts geweest voor uitstrijkje bevolkingsonderzoek. Na dat uitstrijkje kreeg ik last van mijn plasbuis/blaas. In een tijdsbestek van 5 maanden 2 blaasontstekingen gehad die zonder antibiotica weer over gingen. Bijna een jaar later weer wat klachten. Dit keer urine ingeleverd bij de huisarts. Voordat ik mijn urine had ingeleverd had de doktersassistente het over een mogelijke chlamydia infectie, na inleveren van urine bleek het echt om een urineweginfectie te gaan. Ik kon de woorden van de assistente niet uit mijn hoofd zetten en heb een dag later een zelftest gehaald bij de Kruidvat. Deze was positief, maar mocht niet uitgevoerd worden tijdens een urineweginfectie (las ik later in de bijsluiter, door paniek niet voor uitvoeren goed gelezen), wat dus ook ondoordacht was. Vanaf dat moment twijfel ik aan alle testen die ik bijna 3 jaar geleden bij one day clinic af heb laten nemem. Ondanks het feit dat zelfs mijn huisarts aangeeft dat ik daar niet bang voor hoef te zijn. Opeens lijkt het me ook heel logisch dat ik mogelijk hiv heb. Draai ik door?

  Reageer
  #2

  En dan is mijn vraag vooral, moet ik me nogmaals op alles laten testen? Daarna nooit meer onveilig gevreeën. Maar ben nu dus bang dat mijn testuitslagen bij one day clinic niet kloppen.

  Reageer
  #3

  Ja je draait een beetje door. Je hebt geen soa en zeker geen HIV

  Reageer
  #4

  En nee je moet je niet meer laten testen. Beter met de psycholoog bespreken

  Reageer
  #5

  Bedankt voor de reactie. Ik weet dat ik door mijn hypochondrie alles in twijfel trek. Zo ook of mijn bloed nog goed genoeg was om te onderzoeken. Het bloed is afgenomen in Nijmegen en moest naar het lab gebracht worden in ..... (geen idee eigenlijk). De arts gaf aan dat zij dat die dag zou afgeven daar, was op een vrijdag. Ik kreeg de uitslag op een dinsdag. Nu ben ik dus bang dat mijn bloed niet meer goed genoeg is geweest om te onderzoeken. Kan dat?

  Reageer
  #6

  Nee dat kan niet

  Reageer
  #7

  Wederom bedankt voor de snelle reactie. Dan ga ik ondanks dat ik wat vage klachten heb los laten dat de testen toen mogelijk niet goed zijn uitgevoerd. Ergens weet ik ook wel dat ik daar op mag/moet vertrouwen.

  Reageer
Reageer op: Soa of hypochondrie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif