Lymfeklier

 • #1

  Een aantal maanden geleden heb ik een keelontsteking gehad. (5 dagen na onveilig contact) Die niet overging en antibiotica voor heb gekregen, ontstoken witte amandelen. (Ik heb geen hoge koorts 39+ gehad wel een lichte verhoging van 38)

  Nu heb ik alweer een opgezwolle lymfeklier in hals en slikken gaat weer lastiger. Is dit een symptoom van hiv? Zijn dan alle lymeklieren vergroot of 1?

  Ook lees ik dat een hiv symptoom keelpijn is? Maar is dit keelpijn als in hoesten of is dit keelpijn als in opgezwolle amandelen etc?

  Ik ga maandag naar de huisarts om me te laten testen. En dat googlen maakt me helemaal gek. Maar ben zo bang voor de uitslag. Kunt u aub deze vragen beantwoorden.

  Vriendelijke groet

  Reageer
  #2

  Als lymfeklieren opzetten door HIV is dat op meerdere plaatsen in het lichaam. Je hebt een keelontsteking gehad, dan is het niet zo raar dat er nog een lymfeklier opgezet is. Die kan nog wel maanden aanwezig blijven, vooral als je er te veel aanzit.

  Reageer
  #3

  Oke, dank u wel. Nu is die ook weer geslonken. Blijven de lymfeklieren met een mogelijke hiv besmetting groot?

  Misschien maak ik me wel gewoon te druk

  Reageer
  #4

  Als je twijfelt of je een hiv infectie hebt, dan moet je een hiv test doen.

  Lymfeklieren zeggen in principe niets over een hiv infectie. Lymfeklieren kunnen door van alles en nog wat opgezet raken.

  Reageer
  #5

  Ja je hebt ook helemaal gelijk Anoniem. Ik ga morgen ook een afspraak maken. Ben alleen zo nerveus.

  Dank voor jullie antwoord iig

  Reageer
  #6

  Hoe meer je erover weet/leest, des te nerveuzer wordt je. Als je het internet leest, dan zou je al bijna dood en begraven zijn. Zo werkt het allemaal niet.

  Het enige dat een feit is, is dat je echt niet zomaar hiv krijgt. Onbeschermde anale seks is wel een serieus risico, zelfs wanneer de ander niet klaarkomt. Echter, dan moet de ander al wel hiv hebben.

  Ik zou me niet te druk maken, een test doen, en dan weet je het zeker.

  En lymfeklieren zeggen op zichzelf echt niks. Enige tijd geleden zelf heel opgezette lymfeklieren gehad. Bleek dat het gewoon veroorzaakt werd door een ontsteking van mijn huid, een puist.

  Reageer
  #7

  Ja je hebt gelijk, ik moet het gewoon doen. Nee ik heb geen anale seks gehad!

  Is een hiv test via de soa poli net zo betrouwbaar als via de huisarts? Ik ga um nu sowieso via de huisarts doen maar wie weet voor de toekomst!

  Dank voor je antwoord. Dit stelt me wel gerust.

  Reageer
  #8

  Het maakt niet zo uit waar je een hiv test laat doen, als er maar bloed wordt afgenomen en in een lab wordt onderzocht. Liefst een buisje.

  Er zijn ook vingerprik testen die de huisarts of de soa poli afneemt, die zijn ook betrouwbaar.

  Thuistesten zijn minder betrouwbaar.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke dank je wel!

  Reageer
  #10

  Ik heb 5,5 weken na risico contact een hiv test en soa testgedaan. Deze was negatief op alles.

  De dag na de test kreeg ik last van gezwollen klieren in lies, hals, achter het oor. Pijn in achterhoofd en drukkende pijn in buik.
  Ook heel vermoeid geweest maar geen koorts of diaree gehad.
  De lymfeklieren zwellen en gaan terug weg op verschillende plaatsen. maar heb het nog nooit gehad buiten na dat risico contact.... dus heb nu wel stress dat ik er toch iets aan heb overgehouden.

  We zijn nu al enkele weken verder. En maandag zou 14 weken na risico contact zijn. Maar vroeg me af hoe betrouwbaar een hiv test is na 5,5 weken?

  Reageer
  #11

  Voldoende betrouwbaar om hiv uit te sluiten.

  Lymfeklieren kunnen opzetten door van alles en nog wat, dus de relatie met hiv is niet te leggen.

  Reageer
  #12

  De regel is testen na 6 weken.
  Maar 5,5 week is toch echt voldoende

  Reageer
Reageer op: Lymfeklier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief