Overbrengen HIV zonder zelf besmet te zijn

 • #1

  Is het mogelijk om 12 uur na de sex met een vrouw via de penis HIV over te brengen op een andere vrouw. Zelf nadien getest en niet positief maar vraag mij af of de tweede persoon in kwestie door mij besmet kan zijn doordat het virus is blijven leven op de eikel en daardoor 12 uur later is doorgegegeven.

  Reageer
  #2

  Hoe kan dat nou als je negatief bent getest? je kunt toch niks doorgeven wat je niet hebt...

  Reageer
  #3

  De vraag is ook of het virus 12 uur op de eikel kan blijven leven zoals dat bijvoorbeeld ook op een injectienaald zou kunnen en dat ik daardoor de tweede persoon besmet zou kunnen hebben. Vervolgens sterft het bij mij af en dringt het door in mijn lichaam.

  Reageer
  #4

  Nee dat kan niet. Als je het virus hebt opgelopen gaat dat niet zomaar weg

  Reageer
  #5

  Om concreet te zijn. Stel de eerste vrouw heeft HIV, wij hebben sex en 12 uur later heb ik sex met een tweede vrouw. Kan het virus zolang blijven leven dat ik de tweede vrouw 12 uur later besmet heb.

  Reageer
  #6

  En dit dan omdat het virus op mijn eikel is blijven leven en later afsterft maar behalve op mijn eikel nooit mijn lichaam is binnen gedrongen. Excuus voor mijn lange toelichting maar voor mij compleet onbekend terrein maar wel een actuele situatie waar ik geen raad mee weet.

  Reageer
  #7

  Joh dat kan zo niet.
  Als je het virus al oploopt, krijg je ook HIV. Je kunt niet iets doorgeven wat je niet hebt

  Reageer
  #8

  Had al gelezen dat het virus buiten het lichaam slechts 2 minuten overleeft maar dacht dat dit niet geldt voor slijmvlies op de eikel. Hartelijk dank voor uw reactie, stelt mij enorm gerust.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Overbrengen HIV zonder zelf besmet te zijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief