Doodsbang voor HIV (help)

  • #1

    Hoi

    Ik (vrouw) woon en werk in het buitenland (moslimland & over het algemeen geen vrije seks hier). Ik heb een lange tijd een vaste relatie gehad (en altijd seks zonder condoom) maar dit is in juni uitgegaan. Ik had in mei een HIV test gedaan, gewoon zomaar als een standaard test. Resultaat was negatief.
    Toen heb ik in eind juni een nieuwe man ontmoet waarmee het klikte. We hadden altijd seks met condoom. Totdat we elkaar al 2,5 maand kenden in september en het wat serieuzer werd, wilden we seks zonder condoom hebben. We hebben ons toen op 24 september samen laten testen op HIV en resultaat was allebei negatief. We hebben toen een aantal weken zonder condoom seks gehad, tot halverwege oktober bleek dat we toch niet zo goed bij elkaar pasten en ik ook weer beter contact kreeg met mijn ex. We hebben toen onze korte verstandhouding verbroken. Sindsdien heb ik twee losse seksuele contacten gehad, allebei met condoom.

    Op 2 november heb ik weer een gehele SOA test gedaan (chlamydia, gonorroe, HIV, syfilis) en alles was negatief.

    Toch spookt het idee de heletijd door mijn hoofd. Ik ben doodsbang dat ik HIV heb opgelopen. Ik voel me ook steeds niet lekker. Voel me erg moe. En heb nu al voor de tweede keer een zware verkoudheid met lichte koorts, hoofdpijn, verstopte neus, keelpijn etc. En ook af en toe heb ik het idee dat ik ook een beetje opgezwollen lymfeklieren voel. Maar ik heb geen idee of ik dat me inbeeldt.

    Inmiddels is de stress zo erg dat het me dag en nacht bezig houdt en dat het steeds door mijn hoofd spookt. Bij iedere kleine sensatie ben ik gewoon heel bang. Krijg ik het warm, klamme handen. Mijn hart begint te bonken. Ik kan niks meer eten en ik heb het gevoel dat ik flauw ga vallen. Het is echt een soort obsessie geworden. Ik weet niet meer in hoeverre ik me echt ziek voel of dat het gewoon een algeheel gevoel van angst is wat me overvalt waardoor ik echt het gevoel heb doodziek te zijn. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

    Ik ben op dit moment ook weer dichterbij mijn ex. En we willen het weer samen proberen. We hebben nu seks met condoom. Maar omdat ik zo bang ben om seks te hebben omdat ik bang ben dat ik "iets" heb, heeft dit ook impact op onze relatie.

    In hoeverre zijn dit spoken in mijn hoofd of moet ik weer terug gaan voor een nieuwe test?

    Heel erg bedankt....

    Reageer
    #2

    "En heb nu al voor de tweede keer een zware verkoudheid met lichte koorts, hoofdpijn, verstopte neus, keelpijn etc. En ook af en toe heb ik het idee dat ik ook een beetje opgezwollen lymfeklieren voel"
    Dat zijn in ieder geval geen HIV symptomen.
    Je hebt op 2 november een test een negatieve test gedaan. Dus geen HIV. Daarna geen onbeschermde seks gehad. Waar moet HIV dan nou ineens vandaan komen? Beetje absurd is dat wel ... Het zijn dus spoken in je hoofd.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Ik heb gisteren in alle stress die ik had weer een HIV test gedaan. Resultaat was weer negatief.
    Maar testen hier zijn pas 3 maanden na risico contact betrouwbaar... Dus hoe groot is de kans dat ik alsnog HIV heb?

    Reageer
    #4

    Ik denk dat de kans toch heel erg klein is

    Reageer
    #5

    Waarom denkt u dat de kans dan heel klein is? Het kan toch dat de HIV niet gedetecteerd kan worden (zowel bij hem toen als nu bij mij)? Dus nu kan ik eigenlijk niet zonder zekerheid leven toch?

    1. Ik heb nu een grote opgezwollen lymfeklier rechts in mijn nek/keel. En ik voel me heel slap en vermoeid, afgelopen dagen ook erge hoofdpijn en koorts. Kan het iets anders zijn dan HIV. Als het niks ernstigs is waarom voel ik me dan zo? Ik ben nog jong, 23 jaar.
    Reageer
    #6

    Het kan toch dat de HIV niet gedetecteerd kan worden (zowel bij hem toen als nu bij mij)?   Nee, dat kan eigenlijk niet. tenzij er veel te vroeg is getest.

     

    Je zou een virusinfectie kunnen hebben. En dan bedoel ik niet het HIV virus. Of gewoon klachten van de stress.

    Reageer
    #7

    Als we op 26 september allebei negatief hebben getest. En er is een windowperiod van 3 maanden voor antibody tests die ze hier gebruiken (en we kennen elkaar pas sinds 2 maanden). Dan kan het toch zijn dat er te vroeg is getest bij hem. En dat ik alsnog besmet ben toen we na 26 september een aantal keer onveilige seks hebben gehad. Dat is nu bijna 2 maanden geleden dus dan is het toch ook voor mij te vroeg om te testen... dus dan zeggen mijn negatieve testen van 2 november en 16 november toch ook niets?

    Sorry als u mij paranoia vindt. Ik voel me gewoon helemaal niet goed. En het feit dat ik niet weet "wat ik heb" maakt het alleen maar erger....

    Reageer
    #8

    Dat is doemdenken. Jullie hadden in september alle twee geen HIV, Zo kun je wel alles in twijfel blijven trekken. Er zit dan niks anders op dan over enkele weken een nieuwe test te doen. Anders kun je dit niet laten rusten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tandor, sorry ik had zojuist een nieuw topic geopend onder "vermoeidheid" met 2 bloedtest uitslagen... dat was ik, maar ik had het daar geplaatst omdat het niet echt over HIV ging (dacht ik).

    U reageerde toen dit:

    Je hebt last van een (virus)infectie en een tekort aan vitamine D. De virusinfectie zal verantwoordelijk zijn voor de keelpijn en de opgezette klieren en eventueel de hoofdpijn. Je witte bloedlichaampjes zijn verhoogd. Dat wijst op een infectie.

    Je vitamine D tekort zal de vermoeidheid veroorzaken.

    De overige bloedwaarden zijn goed. Je hebt ook geen ziekte van Pfeiffer.

    -------
    Ik heb dus een virus infectie? Maar wat voor infectie is niet duidelijk? Heeft u het over een griepvirus of als het geen pfeiffer is kan het dan ook HIV zijn? Of zijn de bloedwaardes dan anders?
    En wat moet ik nu doen? Die vermoeidheid kan dus komen door vitamine d tekort.. dus moet ik nu vitamines slikken en veel rusten? En wat moet ik met die virusinfectie doen? ... dankje en sorry

    Reageer
    #10

    Ik dacht daar meer aan een verkoudheidsvirus of een griepvirus.

    HIV kun je alleen maar met een specifieke test vaststellen. Maar je klachten passen daar niet bij.

    Je moet een vit D supplement gaan gebruiken. De virusinfectie gaat doorgaans vanzelf over.

    Reageer
    #11

    Tandor, (u bent dokter, toch?)

    Het ging weer wat beter. Was deze week heel erg neusverkouden maar heb bijna niet meer aan HIV gedacht of angstig geweest. Volgens mij ben ik ook minder moe. Ben ook begonnen met consistent vitaminepillen slikken misschien dat dat helpt....(?)

    Tot ik net mijn moeder belde. En even met haar kletste toen ze opeens zei dat hier (in het land waar ik woon) een hele stille HIV uitbraak is en dat 80% van de mensen die HIV heeft zn status niet weet (dat had ze op TV gezien ergens in een documentaire). En opeens ben ik weer helemaal in paniek. Is dit puur angst of moet ik voor de zekerheid weer een test doen....? Hoe groot is de kans dat als ik 12 dagen geleden negatief heb getest ... na onveilig contact 26 september... dat mijn test vals negatief is. (Dus ik positief ben)... en stel ik doe morgen 30 november weer een test dus na bijna 9 weken na onveilig contact is dat dan betrouwbaar of niet. Ik voel me weer helemaal niet goed.....

    Reageer
    #12

    Bij 9 weken is de test betrouwbaar

    Reageer
    #13

    Denkt u dat ik een nieuwe test moet doen of moet ik even wachten...?

    Ik bedenk trouwens dat voordat we allebei HIV negatief getest hadden er al een keer eerder probleem was met het condoom dat is afgegleden... dat was ongeveer 1.5 week a 2 weken daarvoor. Dus moet ik dat contact dan rekenen als onveilig of die keer dat we het echt zonder condoom hebben gedaan... als ik dat eerste moet rekenen dan zou ik nu al op week 10-11 zitten... (maar daarna nog 2x veilige sex gehad met condoom)

    1. Wanneer vind u dat ik dan zou moeten testen? ...
    Reageer
    #14

    PS. die 2x veilig was met twee andere mensen...

    Reageer
    #15

    Als je al een test wilt doen, doe die dan bij 12 weken. Een afgegleden condoom kan ook een risico contact zijn

    Reageer
Reageer op: Doodsbang voor HIV (help)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief