Moet ik bang zijn voor HIV?

 • #1

  Hallo daar,

  Ik ben een meisje en ik heb zo'n 4 weken geleden onbeschermde seks gehad met een jongen die ik vrijwel niet ken. Ik was uitgegaan en heel erg dronken waarna ik met hem mee naar huis ben gegaan en we seks hebben gehad. Ik weet er vrij weinig meer van, volgens mij is hij niet in mij klaargekomen, maar ik weet ook niet meer of we ook anale seks hebben gehad. De volgende dag ben ik weer naar huis gehad en heb sindsdien geen contact met hem gehad, sterker nog ik weet best weinig van hem.

  Nu knaagt er door mijn hoofd de angst dat ik wellicht HIV heb opgelopen. Ik ben namelijk bang dat deze jongen vaker onbeschermde seks heeft gehad met meisjes. Ik maak mezelf de hele tijd gek, want ik heb gelezen dat je na de infectie griepverschijnselen krijgt, en ik heb nu al een paar dagen last van m'n amandelen (bang voor keelontsteking). Ook is deze jongen half Ghanees en ik weet niet of dat ook een verhoogde kans geeft op HIV (of zeg ik nu iets heel geks?). Ik probeer een afspraak te maken bij de ggd maar voordat ik me kan laten testen zijn we weer een paar dagen verder en ik maak mezelf he le maal gek!

  moet ik bang zijn voor HIV of gebeurt het vaak dat meisjes zoals ik onterecht ongerust zijn? ik heb veel informatie en cijfers over HIV proberen op te zoeken maar elke site zegt iets anders en ik kan m'n vinger er maar niet op leggen!

  Groetjesss van een ongerust meisje

  Reageer
  #2

  Als je onveilige seks hebt met vreemde jongens/mannen ( die je dus eigenlijk niet kent) dan loop je natuurlijk extra risico's...

  Ik ben namelijk bang dat deze jongen vaker onbeschermde seks heeft gehad met meisjes.  dat zou die jongen van jou natuurlijk ook kunnen denken...Jij deed het immers ook onveilig met hem...

  De enige oplossing is een test doen. Een soa test had je al eerder kunnen laten doen.

  Reageer
  #3

  Zoals Tandor aangeeft heb je een risico gezien je onveilige seks gehad hebt. Heb je eerder wel anale seks gehad?  Want als dit niet het geval geweest is, had je echt wel gemerkt of je anale seks gehad hebt, ookal was je dronken. Verder zou het wel het risico iets kunnen verhogen dat hij half ghanees is. Is hij hier geboren? Indien dat het geval is en hij echt hetero is, is de kans dat hij hiv heeft erg klein.  Als je geen anale seks gehad hebt is het risico op Hiv laag, maar andere soa kans is veel groter en aannemelijk.

   

  Ook zou me als ik jou was nu testen voor :

  Hiv, chlamydia, gonorroe. En dan over een paar weken ook voor syfilis en hepatitis b.(als jij ingeënt bent hoeft hepatitis b test niet)

   

  Ook voortaan gewoon een(minimaal 1) condoom bij je houden, voor het geval je weer dronken bent of je je niet kunt inhouden

  Reageer
Reageer op: Moet ik bang zijn voor HIV?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief