Angst voor HIV

 • #1

  Hallo,

  Ikzelf heb al meerdere keren schrik gehad dat ik HIV zou hebben. Dit is gwn een angst denk ik. Nu heb ik laatst met m’n ex-vriendin sex gehad en hebben wij terug een beter contact. Dit terzijde. Paar dagen voor seksueel contact met m’n ex had ik seksueel contact met een ander meisje (ik befte haar en we hadden gewoon vaginale seks). Ik maak me ernstig zorgen dat deze persoon HIV had, want m’n ex heeft al 2 weken aanhoudende symptomen.. Braken, diarree, hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn,… het contact met het ander meisje is 4 weken geleden..

  Reageer
  #2

  Inderdaad een angst.

  Reageer
  #3

  Hoe zit het met naalden op straat? Ik liep door het park en voelde een prikje in mijn voet, thuis zag ik een puntje bloed op die plek. Als een onderhuids bloedbaartje. Er zat geen bloed op mijn schoen/sok.

  Kan het zijn dat ik op een gebruikte naald ben gestapt die door de zijkant (stof) van mijn schoen en sok is gegaan? Ik heb er niets uit hoeven trekken ofzo..

  Reageer
  #4

  Je liep op blote voeten in een park? Of op je sokken?

  Volgens mij heb je hier al eens eerder vragen gesteld over dergelijke totaal irreële situaties.

  Reageer
  #5

  Nee stoffen schoenen met sokken.. de prik voelde ik niet aan de onderkant (zool) maar aan de zijkant, waar een dunne stof zit en ‘iets’ dus makkelijk doorheen kan prikken. Misschien is het inderdaad een irreële angst, maar zou het wel prettig vinden om te begrijpen of je hier wel/niet door geinfecteerd kan worden met HIV als het een besmette naald was.

  Reageer
  #6

  Waarom zou je dat prettig vinden? Dat voedt namelijk je angststoornis alleen nog maar meer.

  Het is een irreëel verhaal. misschien zeg dat voldoende?!

  Reageer
  #7

  Wel jammer dat ik niet serieus wordt genomen.. en dat ik meteen een stempel krijt opgedrukt. Heb tot nu toe nog geen enkel argument gehoord waarom het niet zou kunnen.

  Reageer
  #8

  Volgens mij heb je vergelijkbare vragen over prikjes in een voet.

  Als de ene irreële vraag gesteld en beantwoord is, dan stel je de volgende irreële vraag.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je mij misschien kan verwijzen naar die vraag, lees ik daar de antwoorden wel. Ik heb die vraag in elk geval niet gesteld…

  Reageer
  #10

  Ja maar zeg nou zelf, de vragen die je hier stelt in één topic, zijn toch irreëel? Het zijn verzonnen scenario's. Wees daarover eens eerlijk naar jezelf.

  Het verhaal over seks met een vriendin, en kort ervoor met iemand anders, en dat je vriendin nu allerlei klachten heeft, en dat je op grond daarvan denkt dat dat andere meisje hiv zou hebben? Dit is wat mij betreft een uit angst en dwang ingegeven verzonnen scenario.

  Vervolgens geef ik dat aan, en dan komt de volgende vraag over naalden op straat en een prikje in je voet. Alsof de straat helemaal vol ligt met naalden, en die zijn allemaal gebruikt door iemand die hiv heeft. Ook een verzonnen scenario.

  Jouw angststoornis met compulsies (dwanghandelingen of gedachten) neem ik overigens zeer serieus. Daar kom je vanaf door een psycholoog op te zoeken. En wat erbij helpt, is jezelf niet meer met dit soort dingen bezig te houden. Dat is lastig, want het is precies wat een angststoornis met je doet. Maar zolang ik (en anderen hier!) blijven antwoord geven op dit soort irreële vragen, blijft dat continue de angst-dwang aanwakkeren en in stand houden. Dwanghandelingen en -gedachten kan je alleen maar een halt toeroepen wanneer wij hier ook stoppen met het voeden.

  Reageer
  #12

  Anoniem, wat is je achtergrond? Dokter?

  Reageer
  #13

  Laat ik het wat betreft de obsessief compulsieve stoornis houden op een ervaringsdeskundige. En inderdaad, iemand die er vanaf is gekomen. Daardoor herken ik de patronen goed.

  Verder hoef je je naam niet ineens te veranderen.

  Reageer
  #14

  Ik weet niet wat voor verhalen je er nu allemaal bij haalt.. ten eerste ben ik Thom niet (waarom zou ik opeens mijn naam neerzetten en daarvoor de hele tijd onder anoniem praten) en ten tweede ben ik zelf een meisje. Ik vind dat hier hele vreemde aannames worden gedaan en dat ik alles behalve geholpen word met mijn vraag.

  Reageer
  #15

  Het bericht met de link is al weer weggehaald. Wat bijzonder jammer, want het is geen reclame, en het was een interessante site voor mensen om te leren doorzien hoe een angst-/dwangstoornis werkt.

  Nou ja, zoek zelf maar op google obsessieve compulsieve stoornis: hoe kom je er vanaf

  Reageer
  #16

  Fijne avond.

  Reageer
Reageer op: Angst voor HIV
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief