Vriendin is plots besmet met Herpes????

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een relatie 2 jaar, doch heb ik zonder haar een reis van 30 dagen ondernomen.

    Tijdens deze reis bleef ze thuis en heeft ze plots genitale herpes gekregen.

    Ze zweert dat ze dit niet kan opgelopen hebben door sex met een andere persoon maar uiteraard geloof ik hier niet zo veel van.

    Wat zijn de kansen/mogelijkheden om dit te krijgen zonder penetratie?

    Ik weel wel dat ze frequent bij haar vriendinnen in hetzelfde bed slaapt.
    Ook werkt ze in de weekenden soms als vrijwilligster als tandheelkundige om daklozen te helpen. Hierbij heeft ze wel contact met haar handen ( handschoenen ) in de monden van deze ( meestal onhygienische ) mensen.

    Kan je het verkrijgen door middel van in een besmet persoon zijn bed te slapen?

    Ik vertrouw haar 100% Ze is altijd heel open geweest en we hebben allebei in het verleden een ander gekust en zelfs met de hand bevredigd maar hebben dit onmiddellijk gezegd aan elkaar ( ze belde mij op in het midden van de nacht om al wenend haar verhaal te doen. ).
    Ik ben er dus van overtuigd dat ze dit opnieuw zou doen.

    Reageer
    #2

    Herpes genitales, krijg je niet van het alleen in bed slapen met iemand. Er moet echt contact geweest zijn met hsv1 of 2. Dat kan dus door orale seks(waarbij iemand met koorstlip in contact is geweest) of penetratie met iemand die herpes genitales heeft. Het zou nog eventueel wel kunnen zijn dat ze het al van een andere relatie heeft, maar dat het niet eerder tot uiting kwam en nu door lage weerstand misschien wel tot uiting komt.

    Reageer
    #3

    Maar dat zou ze dan wel moeten weten.
    Een eerste besmetting gaat nooit zinder symptomen voorbij. Ze zou dan veel eerder al een keer een uitbraak moeten hebben gehad.

    In bed slapen en als vrijwilliger tandheelkunde krijg je dat niet in ieder geval.

    Reageer
    #4

    Het komt er dus op neer dat ze mij bedrogen heeft?

    Inmiddels is het na 2 mooie jaren voorbij tussen ons. We zijn altijd doodeerlijk geweest over mensen van het andere geslacht.

    Is er geen andere mogelijkheid behalve sexueel contact dat ze dit opgelopen heeft?

    Reageer
    #5

    Dat is zeer onwaarschijnlijk tenzij zoals ik al zei, ze veel eerder een besmetting zou hebben opgelopen. Maar dat zou ze dan moeten weten. Daar moet ze ongetwijfeld last van hebben gehad. Bij een eerste besmetting zijn er in principe altijd blaasjes en pijn.
    Theoretisch zou het kunnen als:
    ze bij een vriendin logeert die een herpes uitbraak heeft en dan na het douchen meteen dezelfde handdoek zou gebruiken die de vriendin heeft gebruikt. Maar ik acht dat voor niet erg waarschijnlijk eerlijk gezegd.

    Reageer
    #6

    Ohh dit is zo zonde! Laat je relatie a.u.b. Niet gelijk stuk gaan als een van beide ineens een herpes uitbraak heeft. Herpes kan je al jaren hebben zonder dat je dit weet, zo kan je het doorgeven aan andere zonder dat je je daar bewust van bent. Ook kan het zijn dat je al jaren herpes hebt en er ineens een uitbraak ontstaat. Dit kan zijn door stress, menstruatie, voeding, lage weerstand etc etc. Het kan heel goed zijn dat je vriendin dit al jaren heeft en nu pas een eerste uitbarsting heeft gekregen. Het kan ook zijn dat jij al jaren virus drager bent zonder dat je het weet en jij je vriendin besmet hebt en zij nu een herpes aanval krijgt. Herpes is ook zonder blaasjes besmettelijk, de kans dat je het dan overgeeft aan je partner is kleiner dan wanneer er blaasjes aanwezig zijn... Daarom hoeft het niet zo te zijn dat jij je partner in de
    Eerste paar weken al gelijk herpes heb moeten geven. Dit kan ook veel later in de relatie gebeuren.

    Het is dus lastig te achterhalen hoe zij aan de herpes komt. Wel kan zij als het goed is een bloedtest bij de dokter laten doen, ook op antistoffen.. Aan de hand daarvan kan er gezien worden hoe lang het ongeveer al in het lichaam aanwezig is.

    Vind het zo zonde als relaties hierom gelijk stuk lopen!

    Reageer
    #7

    Bedankt voor de leerrijke antwoorden.

    Voor we begonnen aan de relatie had ze een test afgenomen, waaruit bleek dat ze geen herpes heeft.

    Ik heb dit niet gedaan, maar heb voor haar nooit sex onveilige sex gehad.

    Is er een 'overdraagpercentage' voor het krijgen van herpes met condoom en zonder condoom?
    Blijkbaar kan je dit ook krijgen als je veilige sex hebt... Maar ik vroeg me af hoeveel dit de kansen zou verkleinen?

    Reageer
    #8

    [quote]Voor we begonnen aan de relatie had ze een test afgenomen, waaruit bleek dat ze geen herpes heeft.[/quote] Dit wordt doorgaans niet getest omdat dat bijna niet mogelijk is.

    Ook bij veilige seks is overdracht eventueel mogelijk, maar de kans is natuurlijk kleiner dan bij onveilige seks

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zoals tandor al zei; bij een soa test wordt herpes helaas niet standaard getest/meegenomen. Wordt alleen bij klachten specifiek nagekeken.

    En ook al heb jij veilige sex gehad, je kan ook herpes krijgen als je sex hebt met condoom inderdaad.

    Reageer
    #10

    Ik zit even mee te lezen aangezien herpes mij overkomen is, en alle schijn is tegen mij. Ik heb namelijk een 4 jaar durende relatie en ben nooit vreemdgegaan, nooit. Ik heb nu herpes en mijn vriend heeft niks, en het laatst seksuele contact was 2 weken geleden.(incubatietijd is veel korter) Relatie is goed, maar door menstruatie en werk is er niks van gekomen.
    Hoe kan dit?

    Reageer
    #11

    Herpes kun je ook op lopen door uit het zelfde glas drinken als iemand die herpes heeft

    Reageer
    #12

    ja dat zou kunnen

    Reageer
    #13

    Ik ben een vrouw van 54 en na een vakantie samen met mijn man, schijn ik ook ineens herpes te hebben.

    Als t echt een soa is, wil ik een nieuwe test, mijn man en ik zijn echt altijd samen , en gaan niet vreemd, 100% zeker!

    Op vakanties krijgt mijn man wel eens een koortslip door 'vieze' glazen . Ik heb nog nooit een koortslip gehad, en het laatste jaar mijn man ook niet. Dus geen sprake van vocht in blaasjes. Dus ook geen besmetting dan toch?

    Maar hoe kom ik hier dan aan? Zijn er echt geen andere mogelijkheden? En geloof me, wij zijn trouw en eerlijk naar elkaar. dat is een statement van ons, omdat we allebei al belazerd zijn geweest.

    Maar kan je elkaar besmetten, zonder een koortslip o.i.d? Wel gehad, maar niet op dat moment?

    Reageer
    #14

    Met een koortslip die niet actief is, is dat haast onmogelijk

    Reageer
    #15

    Ik heb vrijdag een vervolg gesprekje met tante Dokkie .Gewoon omdat ik dan geen herpes kan hebben, en zij t misschien mis heeft.

    Thnx!

    Reageer
Reageer op: Vriendin is plots besmet met Herpes????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief