Herpes opgelopen zonder seksueel contact

  • #1

    Hallo,
    Ik heb even raad nodig, want ik weet het allemaal even niet meer.
    Ik ben nu al 8 Maanden samen met mijn vriendin en 1 week geleden heeft zij naar de gynaecoloog geweest met blaasjes op de vagina, hierbij is vastgesteld dat het herpes is.
    We hebben samen afgesproken dat ik een bloedtest zal ondergaan om te kijken of ik het ook heb en dat ik dus degene ben die haar besmet heb.
    Maar mijn opmerking hierbij is dat ik totaal geen idee heb hoe ik herpes zou kunnen opgelopen. Ik heb voor mijn huidige vriendin die ik nu heb , met niemand anders seks gehad noch orale seks of seksueel contact op zijn geheel. Ik had nog maar met 1 ander meisje getongzoent en zij had op dat moment zeker geen koortsblaas als dit er zou toe doen.
    Mijn huidige vriendin heeft met 3 vorige jongens seks gehad maar dit is al ongeveer een jaar geleden en ze heeft nu pas haar eerste uitbraak. Dus volgens de incubatietijd van dit virus zou het mezelf moeten zijn die haar herpes heb gegeven. Maar ik weet echt niet hoe ik dat zou kunnen hebben opgelopen. Gebruik van handoek ofzo sluit ik ook uit en genetisch overgedragen van mijn ouders ook.
    Alle opmerkingen zijn welkom
    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Ik moet er nog even bijvoegen dat ikzelf nog nooit een koortslip heb gehad en ook nog nooit klachten heb gehad rondom mijn genitaliën

    Reageer
    #3

    Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik toch heel sterk het vermoeden heb, dat niet jij de veroorzaker bent. Dat lijkt me nogal onwaarschijnlijk. Je vriendin zal dan waarschijnlijk door een eerder of ander contact een herpes infectie hebben opgelopen. Als het door een eerder contact is geweest zou ze dus ook eerder klachten moeten hebben gehad en kan dit dus een nieuwe uitbraak daarvan zijn.

    Bij een nieuwe herpes infectie treden in principe na 1-1,5 week de eerste symptomen op.
    Ik betwijfel ten zeerste dat ze door jou in besmet.
    PS
    Zolang er blaasjes en/of korstjes zijn, raad ik je aan geen seks met je vriendin te hebben. Kijk ook goed of jij nu geen blaasjes gaat krijgen. Het zou zomaar kunnen dat ze jou heeft besmet.

    Reageer
    #4

    Allereerst ben ik al iets opgeluchter. Bedankt voor je antwoord.
    Toch ben in er sterk van overtuigd dat dit haar eerste uitbraak is. Hij is nochal zeer hevig. Stoelgang enzo zijn zeer moeilijk beide liesen zijn zeer pijnlijk. Ik heb zelf ook sterk me twijfels dat het aan mij zou kunnen liggen, maar een antwoord op de vraag hoe deze situatie dan mogelijk is, vind ik niet.

    Reageer
    #5

    En inderdaad, we zijn beiden goed ingelicht over de besmettelijkheid en hebben momenteel ook geen seksueel contact, ik ga nu vrijdag een bloedonderzoek laten doen. Als er niets gevonden wordt bij mij, vraag ik me dan af hoe zij nu pas haar eerste uitbraak heeft en als er wel iets gevonden wordt bij mij, vraag ik me af hoe ik dit zelf gekregen heb. Ik vind dit nochal een moeilijke situatie.

    Reageer
    #6

    Een bloedonderzoek is niet zinvol. Een herpes genitalis infectie kan pas met zekerheid worden vastgesteld als er klinische verschijnselen zijn. Blaasjes dus. Het vocht van een blaasje wordt dat afgenomen en naar het LAB gestuurd voor onderzoek.

    Als het daadwerkelijk de eerste uitbraak van je vriendin is, dan betekend dat dat ze 1 tot 1,5 week voor het verschijnen van de eerste blaasjes op een of andere manier besmet is geraakt. En nogmaals ik denk niet dat jij degene bent geweest die haar besmet heeft.

    Reageer
    #7

    Ik had gehoord dat het lab antistoffen kan vinden in het bloed waardoor ze daaruit kunnen afleiden dat je herpes hebt, ik weet niet of dit klopt. Maar ik kan dus alleszinds op mijn 2 oren slapen dat ze vrijdag niets zullen vinden in mijn bloed? En ik heb nog 2 vragen , wanneer de blaasjes aanwezig zijn bij mijn vriendin rond de vagina, mag zij mij dan nog oraal bevredigen of is dat ook gevaarlijk. Of is alleen het gebied van de blaasjes zelf besmettelijk? En wanneer de blaasjes bij mijn vriendin volledig verdwenen zijn is het dan nog altijd gevaarlijk dat ik haar oraal bevredig?
    Alvast bedankt

    Reageer
    #8

    Ik ben alleen een beetje bezorgd, omdat ik sommige plaatsen op het internet lees , dat je ook dragen kunt zijn van het herpes virus zonder dat je ooit symptomen hebt gehad. Daarom dat ik bang ben dat ik zo'n drager ben, maar heb dan wel geen idee hoe ik eraan kom

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het feit dat er antistoffen kunnen worden aangetroffen zegt in principe niets. Het besmettingsgevaar is pas dan relevant als er dus klinische kenmerken zijn, met name blaasjes. Er zijn heel veel mensen die een herpes virus hebben maar daar nooit iemand me besmetten. Het hele bloedonderzoek is vrij zinloos.

    https://www.thuisarts.nl/herpes-genitalis/ik-heb-herpes-genitalis

    Als het herpes virus van jou afkomstig zou zijn, wat ik dus echt ten zeerste betwijfel, zou je vriendin al veel eerder klachten moeten hebben gehad. Maanden eerder dus. Ik neem aan dat jullie eerder ook al seks hebben gehad.
    Gezien hetgeen jij schrijft acht ik het nagenoeg uitgesloten dat jij haar hebt besmet. Ik denk toch echt, dat je vriendin door iemand anders of door iets anders recent besmet is geraakt, als het inderdaad haar eerste uitbraak is.

    Zolang de blaasjes er zijn, zou ik ook geen orale seks aanraden.

    Reageer
    #10

    Heel erg bedankt voor alle nuttige info, maar ik ben als het ware verplicht om nu dat bloedonderzoek te ondergaan. En stel dat er op de uitslag staat dat er antistoffen gevonden zijn, dan gaat mijn vriendin en haar ouders er waarschijnlijk van uit dat ik dus wel het virus heb en het overgegeven heb aan haar. Wat denkt u dat ik nu best zou doen in deze situatie

    Reageer
    #11

    Ik vrees dat je het dupe gaat worden van iets dat jij niet hebt veroorzaakt. Zelfs als er anti stoffen zouden worden gevonden betwijfel ik of jij haar besmet hebt.
    Ik ben er nagenoeg van overtuigd dat je vriendin de besmetting recent door iemand anders of door iets anders heeft opgelopen.
    Bel met de soa info lijn en leg je probleem voor 0900-204 2040

    Reageer
    #12

    Ik heb dus bloed laten trekken en dit hebben ze opgestuurd naar een labo. Ik ben sterk positief getest op de Igm test en hieruit blijkt dus dat ik ook het virus draag. Hieruit blijkt dat ik wel degene ben die mijn vriendin heeft besmet.

    Reageer
    #13

    20% van de volwassenen heeft beschermende antistoffen in zijn bloed tegen HSV-2.
    Overdracht van het virus door asymptomatische dragers (die dus nooit klachten hebben gehad maar wel besmet zijn) is mogelijk, zelfs na meerdere jaren. Men hoeft dus geen blaasjes of zweertjes te zien om toch besmettelijk te zijn.
    Of met de bloedtest nou zo stellig kan worden gezegd dat jij je vriendin besmet zou hebben is nog maar de vraag. Je vriendin zou de besmetting ook veel eerder hebben kunnen opgelopen en daar nu een uitbraak van hebben. Ik blijf het nl vreemd vinden dat je vriendin niet veel eerder klachten en symptomen heeft gehad. Maar voor jou zal er niets veranderen. Ik neem aan dat het "oordeel" al is geveld.

    Heel vervelend voor je. Voor jullie.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor de info, maar wat bedoelt u met uw laatste zin dat er voor mij niets zal veranderen het het oordeel al geveld is?
    Mvg,

    Reageer
    #15

    Daar bedoelde ik mee, dat voor je vriendin en haar ouders waarschijnlijk vast zal staan dat jij haar hebt besmet.

    Reageer
Reageer op: Herpes opgelopen zonder seksueel contact


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief