Heb ik herpes?

 • #1

  2 wkn geleden heb ik (orale ) sez gehad met mn vriend. De dag erna had ik n pijnlijke mondhoek en ja hoor...een koortslip.
  Ik ben sindsdien doodsbang dat ik zowel hem al mij nu ook genitLe herpes heb gegeven.
  Vorige week ineens heel mn schaamstreek vol met rode bultjes maar deze waren de dag erna weer weg. Vandaag weer rode bultjes op mn venusheuvel en rode vlekken in mn vagina. Ik word dus echt helemaal gek. Focus me de hele tijd op mn vagina waardoor t ook lijkt alsof t jeukt en brand. Please kan t ook iets anders zijn?

  Reactie
  #2

  Het kan ook gewoon een irritatie zijn of een schimmelinfectie.
  Ga even naar de huisarts. Die kan er dan naar kijken. Ongezien is het moeilijk om daar iets over te zeggen.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de snelle reactie. Zijn de rode plekken in geval van Herpes pijnlijk en binnen hoeveel tijd zouden er dan blaasjes moeten ontstaan? Ik heb nl. geen pijnklachten aan de rode plekjes en ze bij toeval ontdekt. Heb verder ook geen klachten wat kan duiden op n schimmelinfectie of iets dergelijks

  Reactie
  #4

  In de regel krijg je binnen enkele dagen blaasjes...
  Maar zoals ik al schreef: het is moeilijk om daar zo iets over te zeggen.
  Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken.

  Reactie
  #5

  Hoi,
  2,5 weken geleden heb ik een 'losse scharrel' gehad. Bij de penetratie heb ik een condoom gebruikt, maar niet bij orale seks. Dit was op woensdag.
  De zondag erop (4 dagen later, dus) merkte ik bij het douchen dat wanneer ik de voorhuid naar achter trok, deze helemaal rood was aan de rechterkant van mijn penis.
  Dezelfde dag is het daar ook wat beginnen etteren: een soort van helder vocht dat werd afgescheiden. Pijn deed het niet, de eerste week jeukte het wel wat maar meer ook niet.
  Ik dacht dat dit een schimmelinfectie of zo ging zijn, en na een paar dagen werd het wat beter maar plots was die afscheiding er weer.
  Pas na een week besefte ik dat er op de rand van mijn eikel kleine blaasjes aanwezig waren, en dacht ik aan herpes genitales.
  Ik ben dan op maandag naar mijn huisarts gegaan. Deze heeft ook geconstateerd dat het kleine blaasjes waren en heeft mij Aciclovir Sandoz 800 mg voorgeschreven, wat dus een middel blijkt te zijn tegen herpes genitales.
  Ik heb dit nu 7 dagen op rij genomen (5 tabletten per dag), maar ik merk eigenlijk niet echt verbetering.
  Ik lees wel dat een eerste infectie een drietal weken duurt, maar is het normaal dat ik geen verbetering merk na een kuur van een week met die Aciclovir?
  Als ik lees over herpes, moeten de blaasjes indrogen. Maar dat zie ik ook niet echt. Ik lijk in een week enkele fasen door te gaan: eerst komen er blaasjes (steeds op dezelfde plaats), deze beginnen dan te etteren, en dan is er een fase waarop de eikel en voorhuid gladder lijken maar wel helemaal rood zien op de geïnfecteerde plekken. Als ik afbeeldingen google van herpes genitales zie ik echt dikke blazen en uitgedroogde korstjes, maar bij mij blijft het bij kleine blaasjes die dan beginnen etteren.
  Buiten de blaasjes en de roodheid heb ik geen symptomen, geen pijn, geen koorts, niks...
  Dus heb ik eigenlijk wel herpes genitales, en zo niet, wat kan het anders zijn?
  Ik heb alle mogelijke beschrijvingen van de verschillende soa's gelezen, en kom steeds bij herpes uit, maar ik heb niet alle symptomen blijkbaar.

  Reactie
  #6

  Het is moeilijk om zo te zeggen of je herpes genitalis hebt. Herpes heeft verschillende verschijningsvormen. Ook dat je na 1 week Aciclovir nog niet echt resultaten ziet kan best. Maar je hebt niet alle kenmerken van een herpes infectie.
  Het zou dan ook beter zijn om een soa test te laten doen voor andere soa's. Om herpes vast te stellen zou er vocht uit een blaasje onderzocht kunnen worden.

  Reactie
  #7

  Ik heb een vraagje

  4 maand geleden onveilige sex gehad na drie maand soa test gedaan alles negatief na 2 maanden rode vlekken op de eikel gekregen doen geen pijn wel voelt het soms geïrriteerd  die zijn er de eene keer de dag nadien niet meer maar komen nu al zeker 2 maand terug a verder ook  geen blaasjes    kan ook aan de rode vlekken komen doen geen pijn

  Zou het herpes kunnen zijn

  Reactie
  #8

  Nog een aanvulling kan een herpesaanval zolang duren

  Groetjes frank

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat lijkt niet op herpes, eerder op een schimmelinfectie

  Reactie
  #10

  Bedankt voor het  snelle antwoord

  Is het normaal voor een schimmelinfectie dat de roodheid de eens dag er is en de andere dag niet en moest het herpes zijn zouden de rode vlekken pijn doen

  En krijg je na de rode vlekken altijd de blaasjes

  Sorry voor de vele  vragen maar je leest zo veel op het internet kan de dokter met zekerheid zeggen dat het geen herpes is

  Groetjes frank

   

  Reactie
  #11

  Ik zou er een foto bijsturen maar krijg de tot niet  verkleind  om door te sturen

  Reactie
  #12

  Bij een schimmelinfectie kan dat wel voor komen. Een herpesinfectie, en zeker een eerste uitbraak is doorgaans erg pijnlijk en wordt vooral gekenmerkt door blaasjes. Zo'n uitbraak duurt tussen 4-6 weken voordat alles weer is hersteld. Bij een eerste uitbraak komen de klachten doorgaans 5-8 dagen na infectie. De huisarts zou kunnen vaststellen of er sprake is van herpes.

  Reactie
  #13

  Je zou een programma als "Tinypic" kunnen gebruiken en dan de link plaatsen

  Reactie
Reageer op: Heb ik herpes?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief