Ik wil even wat kwijt en vragen

 • #1

  Hallo ik heb even jullie hulp nodig,

  Ik ben een meisje van 19 jaar. Ik heb nu zo’n 2,5 jaar herpes genitalis. Dit heb ik van mijn 3 jarige relatie van mijn ex gehad, maar bij hem is er nooit een aanval geweest. Dus hij zegt dat dat het niet van hem kan zijn, maar ja dat achter wegen. Dit was ook nog eens mijn eerste sekscontact en relatie met iemand. Ik ben nu vrijgezel na 3 jaar een relatie.

  In het eerste jaar na de eerste aanval heb ik 2 tot 3 aanvallen gehad en dit kwam op vakantie denk ik door de zon en heb hier dan medicijn gelijk geslikt. Hierna helemaal niks geen aanval gehad althans denk ik. Soms voelde ik het wel wat branden maar geen blaasjes.

  Nu zou ik heel graag op vakantie willen en gaan genieten van mijn vrijgezellen leven. Wat ik nog nooit heb gedaan, omdat ik al zo jong een langdurige relatie had. Ik zit nu elke keer in mijn hoofd met mijzelf te struggelen. Als ik namelijk naar een warm land ga dan is er veel zon en de kans dat het kan komen groter is zegt internet over en wat er bij mij het eerste jaar ook 2-3 is overgekomen. Dit vindt ik laat ik het netjes zeggen gewoon stom, want stel er is een uitbraak dan kan ik daar niks doen met iemand als ik dat zou willen. Nu heb ik al 1,5 jaar geen uitbraak meer gehad ook afgelopen vakantie niet terwijl ik lang in de zon lag.

  Nu mijn vraag dus nu als ik al lang geen aanval heb gehad is de kans groot dat ik het dan aankomende vakantie ga krijgen als ik veel in de zon ga doen. Het is er 35 graden.

  Ik hoop dat er iemand mij kan helpen, want zou zo graag op vakantie willen en als ik leuke mensen leer kennen ook gewoon zonder stress iets kan doen.

  Reageer
  #2

  Het is een feit dat de aanvallen gedurende de jaren minder frequent en minder heftig voorkomen. Soms zelfs helemaal wegblijven.

  Zon kan een trigger zijn maar het hoeft niet. Het is sowieso verstandig om een goede zonbeschermfactor te gebruiken (voor je huid), maar mogelijk dat het ook kan helpen tegen het triggeren van een nieuwe aanval. Mijn advies is om de zon in te gaan met minimaal factor 30 en liever nog factor 50. Je krijgt echt wel een kleurtje, het is veel beter voor je huid, en mogelijk ga je een herpes aanval tegen. Onderschat de schade van de zon voor je huid niet! Je merkt nu misschien niets, maar als je straks de 40 gepasseerd bent, dan is de fut uit je huid en die komt niet meer terug (collageen en elastine verdwijnen sneller). Verwen jezelf met een luxe product van een chique merk, dan kan je daar ook van genieten (dat doe ik althans altijd -:).

  Verder is het zo dat je zonder blaasjes veel minder besmettelijk bent voor de ander. Dus je kan echt wel zelf sturen wat je doet: zijn er blaasjes, dan doe je vermoedelijk toch niets want het doet pijn.

  Reageer
  #3

  Owwhh bedankt voor je berichtje.
  Ja ik gebruik sowieso al zonnebrand als ik de zon in ga, omdat ik snel rood wordt en niet zo snel kleur. Als de zon vol schijnt dan smeer ik me helemaal in met factor 50 en als die wat minder vel is smeer me in met 30. Mijn gezicht altijd met 50.
  Dus kan dat ook de reden zijn waarom ik dus minder snel een aanval meer heb gehad omdat ik me insmeer? Ik dacht namelijk dat als je überhaupt al in de zon ligt met zonnebrand. Dat dit ook een aanval kan uitlokken.

  Dit kan je natuurlijk niet zeggen, maar denk je dat de kans groot is dat ik als ik aankomende zomer op vakantie ga met 35 graden een aanval kan komen als ik me insmeer. Nu na een hele lange tijd het niet meer hebben gehad.

  Reageer
  #4

  Het is voor mij niet helemaal duidelijk of een zonnefactor de kans op een aanval vermindert. Wel houdt het uv licht tegen en juist het uv licht triggert een aanval.

  Reageer
  #5

  Owwhh okay, maar alsnog super bedankt voor de informatie

  Reageer
Reageer op: Ik wil even wat kwijt en vragen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief