Herpes 2 zonnebank

  • #1

    Halloo ik heb herpes type 2, kan de zonnebank ook een trigger zijn voor een uitbraak? Of is dat alleen bij een koortslip of door echt zonlicht?

    Reageer
    #2

    Die vraag kan ik helaas ook niet beantwoorden

    Reageer
    #3

    Een zonnebank kan het virus ook triggeren, dat hoeft dus geen direct (echt) zonlicht te zijn. Type 1 of 2 maakt niet uit.

    Persoonlijk zou ik sowieso zeer terughoudend zijn met een zonnebank, want het is écht slecht voor je huid. Je zal daar nu niets van merken, maar als je ouder wordt, dan verouderd je huid veel sneller.

    Om eerlijk te zijn begrijp ik niet goed dat er nog zonnebanken worden verkocht. Lees hier maar objectieve informatie:

    https://www.kwf.nl/kanker-voorkomen/zonbescherming/hoe-slecht-is-de-zonnebank

    Reageer
    #4

    Hoi M,

    Ik heb ook herpes type 2. Ik was laatst na het herstel van mijn eerste uitbraak onder de zonnebank geweest. De eerste keer zonder slipje, want dat deed ik voorheen ook altijd. Ik kreeg helaas opnieuw een uitbraak, het duurde een week voordat ik daarvan hersteld was. Daarbij was het ook zeker geen pretje. Een paar weken later dacht ik dat het geen kwaad kon om met een slipje onder de zonnebank te gaan, aangezien je daarmee het besmette gebied bedekt. Ik had het mis… Opnieuw kreeg ik last van een uitbraak. Ik zit wel een beetje in dubio, ik wil wel nog gebruik maken van de zonnebank, maar ik wil niet steeds daarna een uitbraak krijgen.

    Heeft iemand hiervoor tips?

    Reageer
    #5

    Het gebruik van een zonnebank is eigenlijk vragen om huidkanker. Het venijnige is dat je er heel lang niets van merkt, totdat je ineens melanomen hebt.

    Daarbij veroudert je huid sterk van een zonnebank. Dat merk je wanneer je de 45 a 50 passeert, en je huid oud en duf is.

    Ik zou persoonlijk nooit onder een zonnebank gaan. Dat is mijn tip.

    Reageer
Reageer op: Herpes 2 zonnebank


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief