Uitbraak van 35 dagen

Online ZorgZus
 • #1

  Hi all,

  Ik ben sinds vorige maand besmet geraakt met herpes type 2 en mijn eerste uitbraak duurt nu al meer dan 35 dagen! Ik heb de eerste week direct 1 kuur Valacyclovir van 5 dagen gekregen waarna het iets beter leek. Na een week mildere klachten kwamen de heftigere klachten weer terug. Inmiddels zit ik zelf al aan mijn 3e kuur Valacyclovir en zijn we 35 dagen verder.

  Heeft iemand enig idee of een eerste uitbraak van 35 dagen normaal is? Ik dacht gister dat het iets beter ging, maar vandaag zitten er weer nieuwe hele kleine blaasjes, ondanks de vlacyclovir.. 🤷🏻‍♀️

  Ik lees overal dat een primo infectie 7-28 dagen duurt maar ik ben na 35 dagen nog steeds niet klachten vrij..

  is dit normaal of kan het zijn dat ik onderliggende infecties heb waardoor mijn immuunsysteem geen grip op het virus krijgt?

  Reageer
  #2

  De eerste uitbraak is altijd het heftigst en duurt bij de een wat langer dan bij de ander, ieder lichaam is anders. Is je uitbraak al voorbij of verminderd? Bij een langere kuur van de dokter zal het uiteindelijk wel minder moeten worden. Je kan ook lysine/ zink slikken dat de uitbraak wat sneller stopt en het voorkomt sneller een volgende uitbraak. (Vooral lysine) En je immuunsysteem opbouwen. En op de blaasjes zinkzalf/sudocreme smeren/ vitamine E/ kokosnootolie/ olijfolie/ Cbd creme, dit heeft bij mij ook wel geholpen om de uitbraak sneller te laten stoppen & sporten en veel water drinken. En arginine rijk voedsel beperken, zoals chocola, noten.

  Reageer
  #3

  Lemon balm zou ook goed kunnen helpen bij klachten zoals blaasjes

  Reageer
  #4

  Bedankt Brit voor je reactie.

  uiteindelijk is het na 5 weken over gegaan. Ik heb in de tussentijd alles gedaan zoals het smeren van crèmes en slikken van vitamines, lysine inderdaad.

  Ik ben 3 weken klachten vrij geweest en sinds vandaag voel ik weer een tindelend gevoel bij mijn schaamlippen. Het kan toch niet zijn dat er nu al een tweede uitbraak komt?

  wat is jouw ervaring verder met herpes? Heb je veel last en heb je al weer eens sex durven hebben? Ik ben echt bang dat orale sex bijvoorbeeld nooit meer kan. Kan iemand een kortslip krijgen als hij bij mij iets doet met zijn mond?

  Reageer
  #5

  Hey! Mijn eerste uitbraak was 4 jaar geleden, die duurde ook echt heel erg lang omdat het zo heftig was. Twee maanden daarna kwam mijn tweede uitbraak, die was veel minder lang en heftig en daarna heb ik er nooit meer last van gehad tot en met nu. Heb nu 1 klein blaasje en die is binnen een week ook weer bijna weg. Ik slik elke dag lysine en tijdens een uitbraak verhoog ik de  dosis. Als ik een blaasje heb smeer ik met sudocreme en slaap ik ‘s nachts zonder onderbroek oid zodat het goed kan luchten. Met veel sporten en een gezonde levensstijl valt er prima mee te leven. Toen ik het net op liep dacht ik dat mijn seksleven voorbij was maar ik heb nog nooit iemand herpes gegeven en ook heeft nog nooit iemand een koortslip oid gehad door mij te beffen, je voelt een aanval vaak aankomen en vanaf dat moment moet je gewoon geen seksuele handelingen meer doen. Komt echt allemaal goed en lees niet teveel verhalen want dan word je gek. Sterkte ermee! Dikke kus.

  Reageer
  #6

  Lieve A,

  wat een lief en fijn berichtje. Ik hoop dat ook bij mij het positief verloopt en ik weinig uitbraken ga krijgen. Je berichtje geeft mij hoop! Dank je wel

  Geef jij het bij sexueel contact wel aan of is dat niet nodig als je geen uitbraak voelt (aankomen)?

  liefs

  Reageer
  #7

  Hi Mieke, ik hoop het ook voor je! Fijn dat ik je met mijn berichtje wat hoop heb gegeven. Het is uiteraard netjes om het aan te geven maar ik doe het eerlijk gezegd weinig. Probleem is wel dat je het toch ooit zal moeten vertellen als het serieus wordt dus dat je het misschien beter vooraf kan doen, maar zou zelf een keuze hierin maken wat voor jou fijn voelt! X

  Reageer
Reageer op: Uitbraak van 35 dagen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief