Vraag herpes via mond

  • #1

    Hallo.

    Ik weet bijna zeker dat ik een puistje had bij mijn onderlip. Er zat een witte kop op, al twee dagen in ieder geval. Vanavond besloot ik hem uit te knijpen en er kwam inderdaad wit pus uit, zoals normaal bij een puistje ook gebeurd. Het restant is een rood bultje. Veel pijn doet het niet maar als ik er met mijn tand op druk wel, zoals volgens mij bij een puistje ook is.

    Nu heb ik gezoend met mijn vriendin en zij heeft mij gepijpt. Het klinkt misschien raar maar ik heb altijd een angst gehad voor herpes, aangezien ik wel eens koortslippen heb. Is het volgende mogelijk:

    - Kan het zo dat je een puistje en koortslip op dezelfde plek hebt?

     

    Reageer
    #2

    Je hebt toch helemaal geen klachten van een koortslip !!

    Reageer
    #3

    Ik weet dus niet of ik klachten heb van een koortslip... Ik zie geen echte blaasjes maar het plekje doet wel pijn, wellicht omdat ik er te veel heb aangezeten gister. Ik weet zeker dat er gewoon zoals bij een normaal puistje wit spul uit kwam. Heb een foto toegevoegd. Kan het een puistje en koortslip in 1 zijn?

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Oké ik ben onderweg naar de huisarts om er naar te laten kijken. Ik ben zelf erg bang voor een koortslip. Gister was het echt een puistje, ik kneep hem uit zoals elk andere! Maar nu lijkt en voelt het heel erg als een koortslip. Heb geen tinteling of iets gehad, maarja; wel orale seks ontvangen na zoenen. Hoe groot zou de kans zijn op HG? Begrijp dat het een lastige vraag is maar ik zit diep diep diep in de stress

    Reageer
    #5

    Dat is toch allemaal niet zo raar als je een puistje in je lip uitdrukt...

    Reageer
    #6

    Ik begrijp wat u zegt maar het lijkt en voelt nu wel op een koortslip. Heel gek en heel erg toevallig na een puistje... Ik hoor over een uurtje meer bij de huisarts, leef erg in angst nu ivm het orale contact

    Reageer
    #7

    Mijn huisarts kon er geen blaasjes in ontdekken, en zei dat ik me daarom geen zorgen hoefde te maken over een koortslip en daarmee HG. Daarnaast was het een puistje aangezien ik hem kon uitknijpen, zoveel toeval zou bizar zijn. Bijgevoegd een foto zoals het nu is (wellicht beetje geïrriteerd nog doordat ik vanochtend hem nog een keer heb proberen uit te drukken). Mag ik uw mening weten, John?  Erg veel pijn doet het niet , ook niet als ik erop druk.

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Een uitgedrukt puistje dus.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het lijkt wel verdacht veel op een koortslip, hard plekje met korstjes nu. Als ik volgende week maandag kijk en er is niks aan de hand daar beneden (afgelopen zondagavond orale seks ontvangen), zou ik dan kunnen stellen dat ik geen herpes genitalis heb?

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Je bent toch bij de huisarts geweest en die heeft je toch gezegd dat het geen herpes is?

    Reageer
    #11

    Dat ben ik. Maar ik snap niet hoe er dan korstjes kunnen zijn... Vandaar dat ik vroeg om een tweede mening via dit forum.

    Reageer
    #12

    Omdat je het puistje hebt uitgedrukt en er daardoor een wondje is ontstaan. Dat geneest dan weer met een korstje

    Reageer
    #13

    Oké dankuwel. Vandaar dat het zoveel lijkt op een koortslip.

    Just in case, is het realistisch om het volgende week maandag uit te sluiten?

    Reageer
    #14

    Het is toch geen koortslip?

    Reageer
    #15

    Ik weet het niet zeker meneer John... Ik probeer het een en ander op een gegeven moment af te sluiten

    Reageer
Reageer op: Vraag herpes via mond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief