HSV-2 1,5 jaar geleden bevestigd, nu glad pijnloos vlekje op eikel, chronisch?

  • #1

    Beste,

    Anderhalf jaar geleden werd bij mij HSV-2 vastgesteld (via "swap"), 4 maand later bevestigd via bloedtest, geen andere SOAs.

    Uitbraken zijn uiterst mild, al voel ik wel geregeld iets.  Zit ook constant in mijn hoofd, misschien beeld ik me soms zaken in.

    Ik ben er zeker van dat ik na de laatste test geen risico op SOAs meer heb gelopen. Sinds een aantal weken zit er nu een kleine glanzend vlekje op de zijkant onderaan mijn eikel.  Deze is pijnloos, bloedt niet, geen korstvorming.  Vorm is heel egaal, groeit niet, maar verkleint ook niet (slecht een millimeter of twee groot).

    Ik besef dat dit wellicht werk voor een dermatoloog is, maar vraag me af wat zoiets kan zijn, los van de Herpes diagnose. Vreemde is dat ik op internet tussen de massa's foto's en beschrijvingen van aandoeningen eigenlijk niet meteen iets terugvind dat ook nog maar in de verte lijkt op wat ik heb.

    Sinds de herpes situatie controleer je alles natuurlijk nauwgezetter, maar misschien was dit 'bultje' er  langer dan enkele weken en viel het gewoon niet op.

    Ik stap er sowieso mee naar een arts specialist, maar vraag me toch wel af of er mensen zijn die dit herkennen...

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo ongezien iets over te zeggen. Maar het zou een talgkliertje kunnen zijn

    Reageer
    #3

    Hoi Steven,

    De omschrijving die je net hebt gegeven sluit precies aan met wat ik nu (momenteel) heb. Ook een minuscuul rood bultje die verder geen klachten veroorzaakt. Ik ben zelf ongeveer een jaar geleden gediagnosticeerd met HSV-2 en heb meerdere malen op de eikel enkele (losse) blaasjes gehad. Ze waren toen iets groter en transparant.
    Deze heb ik toen (5 maanden geleden) laten testen aan de hand van een zelf test, met gebruik van een wattenstaafje. Deze heb ik op het blaasje gedrukt en opgestuurd naar het laboratorium. Hieruit bleek het ook HSV-2 te zijn. De klachten voor HSV-2 worden telkens minder en milder in mijn ervaring en volgens literatuur.
    Gezien mijn late reactie, ben ik wel benieuwd of je al deze kwestie hebt kunnen onderzoeken bij een dermatoloog. Daarnaast wil ik je aanbevelen om L-Lysine supplementen bij te slikken. Dit schijnt remmend te werken tegen uitbraken en/of de ernst daarvan. Check het onderzoek hierover https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3115841

    Ik hoor graag van je!

    Reageer
Reageer op: HSV-2 1,5 jaar geleden bevestigd, nu glad pijnloos vlekje op eikel, chronisch?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief