Vraag over koortslip

  • #1

    Beste helper,

    Ik heb een vraag. Ik weet van mijzelf dat ik het koortslip-virus heb. Dit heb ik waarschijnlijk opgelopen toen ik klein was. Nu heb ik ongeveer 4-6x per jaar een koortslip die nooit echt langer dan 1.5 week blijven. Nu heb ik sinds kort een vriendin en wil eingelijk snel de eerste stap gaan zetten. Ik heb beetje gegoogeld maar word er nu niet echt wijzer van.

    Is het koortslip-virus hetzelfde als het herpes virus maar dan op een andere plek? Zo ja, kan ik dan wel (in de toekomst) onveilige seks hebben? Of moet ik me laten testen (terwijl ik nog nooit seks heb gehad)

    Groeten
    19-jarige jongen.

    Reageer
    #2

    Het virus dat koorts;lip veroorzaakt, kan ook genitale herpes veroorzaken. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, als je maar geen orale seks hebt als die koortslip eraan zit te komen. Voor gewone seks, maakt dat verder niet uit. Alleen met zoenen en orale seks moet je even opletten.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Oke. Dus als ik het goed begrijp moet ik met een koortslip niet in de buurt komen van alle slijmvliezen en geslachtsorganen. Zodra mijn koortslip weg is, kan ik in principe alles weer doen?

    Reageer
    #4

    In principe is dat juist. Maar er is altijd een heel klein risico. Maar dat is eigenlijk een risico dat vrijwel iedereen wel loopt.

    Reageer
    #5

    beste Dokter,

    Hoe kan het dat ik met mijn koortslip op mijn onderste lip niet mijn bovenste lip infecteer?

     

    fijne dag,

    mark

    Reageer
    #6

    Dat is een heel goede vraag. Maar ik kan ze helaas ook niet beantwoorden.

    Reageer
    #7

    Thanks voor je reactie ?

    Reageer
Reageer op: Vraag over koortslip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief