Besmetting mogelijk?

  • #1

    Graag zou ik een antwoord op mijn vraag willen. Ongeveer 2.5 week geleden heb ik seks gehad met een meisje(met condoom) ik heb haar gebeft en zij heeft mij gepijpt zonder voorbehoedsmiddellen, ik ben ook klaargekomen in haar mond. Nu hoor ik geruchten in mijn omgeving dat er jongens die ook met haar naar bed zijn geweest en last zouden hebben van herpes..
    Ik ga morgen meteen bellen naar de huisarts voor een soa test. Is het zo dat bij een besmetting van herpes altijd symtonen zijn binnen een korte tijds periode? Ik heb na de seks 2.5 week geleden nog nergens last van..
    Ik heb ook niets afwijkends bij haar gezien tijdens de daad.
    Ik begin me steeds meer ongerust te maken..
    Kunnen jullie hier een antwoord op geven?
    Alvast bedankt..

    Reageer
    #2

    De incubatieperiode is 2 tot 12 dagen (meestal 4 dagen), voordat er symptomen zijn.  Dus een Herpes infectie is dan niet erg waarschijnlijk.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle reactie! Dat ontwoord geeft mij in ieder geval wat rust...Ik lees namelijk nogal wat tegenstrijdige berichten op internet, bijvoorbeeld dat 4 van de 5 personen met een daadwerkelijke besmetting van het Herpes Genitales virus GEEN symptomen hebben en het dus toch mogelijk is dat er bij een besmetting geen klachten of symptomen binnen korte periode/icubatietijd ontstaat.. Ook dat het virus niet zomaar via een soa test/bloed test opgespoord kan worden. Dit zou alleen getest kunnen worden als er daadwerkelijk een uitbraak zou zijn en een swap uitgevoerd word >het afnemen van een monster.

    Kloppen mijn beweringen?

     

     

    Reageer
    #4

    Ik begrijp je ongerustheid maar een paar dingen:

    Je hebt alleen oraal onveilige seks gehad en als er geen zweertjes op haar mond of haar vagina te zien waren is de kans erg klein dat ze een besmetting kan geven. Daarnaast vermoed men dat meer dan 50% van de volwassenen herpes heeft (hsv 1 en 2 bij elkaar). Het klopt dat een groot deel nooit symptomen krijgt (dacht eerder dat het 50% was.)  maar dan ben je ook weer veel minder besmettelijk. De kans op overdracht is 1:1000 gemiddeld (wel of geen symptomen, ze hebben geen onderscheid gemaakt in de kans berekening. Maar men weet dat als je geen symptomen ziet er ook veel minder kans op overdracht is) het klopt ook dat alleen bloedtest geen zekerheid geeft. Daarnaast. Waarom zou je je hier nu nog druk om maken?Je hebt geen symptomen na 2,5 week dus zul je bijna zeker geen symptomen krijgen.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie! Ik heb toch even een afspraak gemaakt bij de huisarts voor een soa test. Meteen alles even laten checken. Hopelijk valt het allemaal mee.

     

     

     

    Reageer
    #6

    Het kan nooit kwaad om een soa test te doen als je seksueel actief bent. Maar als je wil weten of hé herpes hebt is dat niet nodig. Bij bloedtest kan het positief uitvallen en dan weet je nog niets (je weet niet wanneer je het hebt opgelopen, hoe de transmissie geweest is want ook zoenen kan oorzaak hsv zijn en uitslag is vaak vals positief) daarnaast zul je geen soa hebben door dit voorval aangezien je alle risico acties veilig gedaan hebt. Bij oraal is bv chlamydia en gonno maar een heel geringe kans. De kans dat chlamydia en gonno in de keel actief is bij Orale seks is minimaal (chlamydia en gonorroe klaren in keel heel snel vanzelf) daarnaast moet je echt deep throat gepijpt zijn om überhaupt een kleine kans te krijgen. Daarnaast zou je nu wel symptomen moeten hebben gehad (al is bij chlamydia 3 weken max)

    Reageer
Reageer op: Besmetting mogelijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief