Gonorroe behandeling

 • #1

  Hoi,

  Ik ben 21 jaar en afgelopen vrijdag heb ik een gonorroe behandeling gehad. Dit was een injectie. Ik kreeg hierbij het advies 48 uur geen seksuele contacten te hebben en daarna alleen seks te hebben met condoom. Dit heb ik ook niet gehad, maar ik heb vandaag (langer dan 48 uur) tijdens het douchen met de waterstraal mijn clitoris gestimuleerd, hierbij ben ik ook klaargekomen. Ik heb hier verder niks aangeraakt en heb mezelf daarna goed afgespoeld. Achteraf vond ik dit toch niet zo slim en las ik op internet dat de slijmvliezen van de vagina moeten herstellen en het daarom beter is om niet te masturberen. Ik heb mijn vagina dus niet vanbinnen en vanbuiten aangeraakt alleen op het begin, bij de clitoris met een ietwat sterke waterstraal. Mijn vraag is nu of ik ervoor heb gezorgd dat de soa nu niet goed behandeld is en of ik mijn slijmvliezen heb aangetast en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn.

  Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Dat zal verder geen probleem zijn.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de snelle reactie!

  Er is nu dus geen groter risico dat de gonorroe niet goed behandeld is?

  Ik heb ook nog een tweede vraag: Ik ben behandeld met een ceftriaxon 1000mg dus een dubbele dosis, maar ik voel nog steeds wel klachten. Mij is verteld dat deze klachten ook nog wel even aan kunnen houden en het een paar dagen tot een week kan duren voordat het helemaal weg is. Ik zit nu dus op 2 dagen na de behandeling is het dan normaal dat ik de klachten nog voel?

  Reactie
  #4

  Het heeft geen invloed op de behandeling.
  Het kan inderdaad nog wel even duren voordat alle klachten weg zijn.

  Reactie
  #5

  En dan heb ik nog een derde vraag, als de laatste keer seksueel contact plaatsvond op donderdag 22 september 2016 was dus ongeveer 2,5 weken geleden en de behandeling was nu op vrijdag 7 oktober dan kan er geen risico zijn op herbesmetting toch?

  Reactie
  #6

  Hoezo herbesmetting? Die vraag begrijp ik niet..
  Van herbesmetting zou alleen maar sprake zijn bij een nieuw seksueel contact na de behandeling

  Reactie
  #7

  Oké gelukkig, ik begon er even aan te twijfelen, aangezien je voor een soa test ook ongeveer 2 weken geen seksueel contact mag hebben gehad, maar dit was dan een domme vraag.
  Bedankt voor de hulp!

  Reactie
  #8

  Bij een test ligt het inderdaad iets anders. Maar dat heeft met de gemiddelde incubatietijd van soa's te maken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi,

  Ik ben dus vrijdag behandeld en de klachten lijken na 5 dagen niet echt te verminderen, duurt dit niet te lang en moet ik mij hier zorgen om maken?

  Reactie
  #10

  Het kan echt wel even duren voordat alle klachten weg zijn.
  Als er na 1 week nog steeds geen verandering is, ga dan terug naar de huisarts

  Reactie
  #11

  Als je bijvoorbeeld behandeld wordt voor keel gonorroe en het blijkt te zijn dat je anale gonorroe ook hebt, wordt beide bestreden door die ene zelfde antibiotica injectie die in principe bedoeld is voor de keel? 

  Reactie
  #12

  Dat is dezelfde behandeling

  Reactie
  #13

  Dankjewel! Fijn zo'n snelle reactie.

  Reactie
  #14

  De behandeling voor gonorroe is een spuit he?

  Was die pijnlijk bij inspuiten? Exclusief de prik

  Reactie
Reageer op: Gonorroe behandeling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief