Gonorroe

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo. Ik ben twee weken getest en hieruit bleek dat ik gonorroe heb. Ik heb gelijk een injectie voor gehad. Een week later is mijn vriend naar ggd gegaan. Vandaag kreeg hij uitslag dat alles goed was. Dus geen soa's!!
  Ik vraag mij af hoe dit kan?! Het laatste sexuele contact wat ik met een ander heb gehad was in de zomer van 2014! Kan het dan al zo lang in mij lichaam zitten? ( vlak daarna zwanger en inmiddels bijna een jaar mama)

  Reageer
  #2

  Gonorroe kan bij vrouwen weinig tot geen klachten geven. Maar van 2014 tot nu en een bevalling lijkt het me sterk dat het niet eerder (bij de bevalling ) is opgemerkt en er geen klachten waren.

  Reageer
  #3

  Tijdens mijn zwangerschap heb ik helemaal geen controles gehad (vaginaal) wel had ik meer afscheiding, dacht dat het bij de zwangerschap hoorde. Ik kan het anders moeilijk verklaren hoe ik het heb zeker nu mijn vaste partner soa vrij getest is. Morgen moet ik terug naar de huisarts voor verdere onderzoek omdat ik positief getest was op gonorroe. Kan het zijn dat dit een bacteriële infectie is ipv gonorroe?

  Reageer
  #4

  Ik weet niet of het wat toevoegt. Heb een keizersnede gehad.

  Reageer
  #5

  Dat het een andere bacterie lijkt me niet erg waarschijnlijk. Misschien was de afscheiding dan toch een symptoom.....

  Reageer
  #6

  Is het dan mogelijk dat ik on al die tijd mijn vriend niet mee heb besmet?

  Reageer
  #7

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat ook vreemd vind. En niet erg waarschijnlijk

  Reageer
  #8

  Ik begrijp er ook helemaal niks van. Weet niet meer waar ik het zoeken moet

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Misschien is je vriend niet helemaal eerlijk geweest......
  De vraag is of het zinvol is om daarover te blijven nadenken...

  Reageer
  #10

  Ik was er bij toen hij de uitslag kreeg. Enig wat door m'n hoofd gaat is dat hij misschien al eerder wat had en geholpen is.

  Reageer
  #11

  Dat zou eventueel een mogelijkheid kunnen zijn. Dat zou dan wel een beetje flauw zijn om dan te doen alsof er niets aan de hand is en jou met een schuldgevoel op te zadelen. Maar met zekerheid kan ik dat natuurlijk ook niet zeggen....

  Reageer
  #12

  Ja dat zou ik heel erg vinden. En ik vertrouw het gewoon niet. Misschien moet ik ook even het gesprek met de huisarts morgenochtend afwachten. Want alles lijkt onwaarschijnlijk, dat ik het zo lang zou dragen en hij niet door mij besmet is..

  Reageer
  #13

  Bespreek het morgen in ieder geval even met je huisarts.

  Reageer
  #14

  Misschien late reactie maar ik denk toch dat je vriend misschien iets moet vertellen. Als je vaak onveilige sex met hem gehad hebt, is de kans dat hij geen infectie heeft klein. Wel is het zo dat Gonnoroe bij mannen veelal klachten zijn (grote meerderheid). Wel is het zo dat de meeste specialisten aangeven dat vooral bij mannen het immuunsysteem zelf Gonorroe klaren binnen enkele weken tot 3 maanden. Maar bij vrouwen kan het langer een probleem zijn, maar meestal (80%) zou binnen 12 maanden de infectie klaren. Chlamydia kan langer blijven bij mannen en vrouwen. (Mannen 6maanden en vrouwen tot 3jaar maar er zijn gevallen van 5 jaar)

  Reageer
Reageer op: Gonorroe
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief