gonorroe kans?

Online ZorgZus
 • #1

  Dag mensen. Gisteren gepijpt zo'n 5-7 sec en oppervlakkig (niet diep) door een man, onbekende geschiedenis (rond 75 jaar, Nederlands). De vraag is: wat is de kans op een SOA (en specifiek gonorroe aangezien ik al wel gevonden heb dat chlamydia via mond op penis weinig kans heeft)
  Maak me nogal druk en zou nog zeker 2-3 weken moeten wachten voor een test mogelijk is...

  Reageer
  #2

  Orale seks is een transmissieroute voor organismen die infecties kunnen geven van de bovenste luchtwegen, van het maagdarmkanaal en van de geslachtsorganen. Naast de soa big five (chlamydia, gonorroe, hiv, hepatitis B en syfilis) kunnen onder andere herpes genitalis en humaan papilloma virus (HPV, verwekker van condylomata accuminata en anuscarcinoom) worden overgedragen. Het is overigens niet zo dat chlamydia via mond op penis weinig kans heeft.

  Reageer
  #3

  Dan een andere vraag meer uit interesse want ook ik snap dat t geen goede manier is, maar kun je go gonorroe ook te vroeg al behandelen? Bijv vandaag de vermoedelijke besmetting, over 2 dagen al behandelen (zonder dat je dus weet of je t hebt, wat onnodige antibiotica kan betekenen en dus onhandig is) maar zou t werken of ben je dan gewoon te vroeg en komt t later alsnog?
  Overigens stond op thuisarts wel dat chlamydia weinig kans heeft bij oraal.

  Reageer
  #4

  Als de besmetting is vastgesteld kan die meteen worden behandeld.

  Reageer
  #5

  Maar theoretisch, kan het ook ervoor? Arts moet t toch eerst uitwijzen, maar als je vandaag besmet raakt (stel dat zou 100% zeker zijn) zou je dan t morgen al kunnen behandelen? Zoals met HIV nu wordt gesteld dat als je meteen na besmetting remmers slikt je besmetting kan voorkomen, werkt t zo ook met andere SOA's? Zo van meteen antibiotica voorkomt dan dat t infecteert?

  Reageer
  #6

  Zoals met HIV nu wordt gesteld dat als je meteen na besmetting remmers slikt je besmetting kan voorkomen

  Deze redenering hinkt.
  HIV remmers zijn bedoeld om het virus te onderdrukken. Als je dus met het virus besmet raakt ben je al besmet en kun je met remmers geen besmetting meer voorkomen.

  Je redenatie is krom. Als je antibiotica gebruikt ben je al besmet. Als je vandaag besmet raakt kun je een dag later met Ab de besmetting toch niet voorkomen! je bent dan toch al besmet.

  Reageer
  #7

  Ik las dat nieuwe inzichten zijn bij HIV dat je lichaam, mits je dus meteen remmers slikt, vaker in staat is het af te vechten en je dus niet besmet raakt. Op gonorroe in nakend, bedoelde ik dat als je vandaag besmet wordt, je morgen AB zou kunnen nemen om t heel vroeg al de kop in te drukken. Hoewel dus niet t helemaal t zelfde principe als met HIV, twijfelde ik of gonorroe dus wel of niet na 1-2 dagen na besmetting al te behandelen zou zijn. Omdat we t niet al na 1 dag vast kunnen stellen wordt er niet behandeld na 1 dag maar pas na 2 weken, maar de hamvraag blijft; stel dat je t wél 100% zeker zou weten, zou AB dan al na 1-2 dagen na de besmetting toegepast kunnen worden?
  Eigenlijk dus meer een super snelle behandeling, of dat, mits je zou weten dat je besmet bent, zou werken al zo vroeg.

  Reageer
  #8

  Bij het vermoeden van gonorroe zou je na 2 dagen met behandeling kunnen starten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste,

  De incubatietijd van gonorroe ligt rond de 2 weken, maar wanneer gonorroe vrijwel met zekerheid kan worden vastgesteld door een arts wordt de behandeling direct gestart.

  Reageer
Reageer op: gonorroe kans?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief