symptomen en behandeling

Online ZorgZus
  • #1

    ik beb bijna 2 weken terug gepijpt door een prostituee. ik heb sinds een paar dagen een constant branderig gevoel en wat lijkt op een urine infectie. moet soms om de 5 minuten plassen. plassen doet overigens geen pijn. ook heb ik (nog) geen afscheiding.

    van alle symptomen die ik lees is het waarschijnlijk gonnoroe. ik heb een test aangeschaft, moet ik echt de 14 dagen wachten als ik al deze verschijnselen heb? ik heb reeds een thuis test aangeschaft.

    indien het raak is, lees ik dat een injectie het handigst is. kan dit ook buiten de huisarts om gaan? wil haar er liever niet bij betrekken

    Reageer
    #2

    Op deze manier kan je gonorroe en/of chlamydia oplopen. De kans is niet groot, maar het kan wel.

    Gonorroe kent doorgaans toch echt de typische afscheiding in de ochtend, dus direct bij het opstaan.

    Als je wilt testen, dan zou ik op beide testen, en niet alleen gonorroe. Dit omdat de klachten er op elkaar kunnen lijken.

    De test kan vanaf 14 dagen. Het kan alleen eerder als je duidelijke afscheiding hebt.

    Indien behandeling nodig is, dan kan dat ook via een particuliere kliniek, maar die zullen vermoedelijk eerst nog een test willen afnemen omdat er geen antibiotica wordt gegeven wanneer niet 100% vaststaat dat je een infectie hebt. Een bewijs van een andere test is vaak voor hen niet voldoende.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.

    de thuistest is van soapolie online. die geven aan dat ze een recept uit kunnen geven op basis van de testresultaten. moet het ook opsturen zodat het in laboratorium getest kan worden. zou die verwijzing goed genoeg zijn?

    ja ik twijfel een beetje aan de hand van de symptomen. hrb voor de rest eigenlijk geen zichtbare afwijkingen. heb idd een test voor beiden in huis. is er ook een mogelijkheid dat ik zomaar een blaasontsteking heb? of zou lijken de symptomen ook op iets anders waar ik me nog op kan laten testen? lijkt me wel heel toevallig dat het net gebeurd op het moment dat ik een prostituee heb bezocht.

    Reageer
    #4

    Of die verwijzing voldoende is weet ik niet. Soms wordt antibiotica middels een injectie voorgeschreven, en die kan je zelf niet zetten.

    Blaasontsteking kan ook. Als je klachten blijft hebben, is toch de huisarts de aangewezen persoon. Via het internet kan je dat niet beoordelen.

    Reageer
    #5

    14 dagen is toch echt de termijn voor de test.

    Reageer
Reageer op: symptomen en behandeling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief