Klachten na gonorroe-behandeling

Online ZorgZus
  • #1

    Vijf dagen nadat ik gepijpt was zonder condoom, kreeg ik last van een brandend gevoel bij het plassen en pus uit de plasbuis. Ook had ik last van keelpijn en een rode keel. Na twee dagen kon ik terecht bij de huisarts. Hij dacht aan gonorroe en ik ben meteen behandeld met een injectie ceftriaxon 500 mg. Uit de kweek die hij die dag had gedaan bleek later inderdaad dat ik gonorroe had in mijn keel en in mijn plasbuis. Op chlamydia was ook getest, maar dit had ik niet. Het branderige gevoel bij het plassen, de pus uit mijn plasbuis en de keelpijn verdwenen al na 24 uur na de injectie. Dus ik dacht: mooi, nu is het klaar. Helaas kreeg ik de dag daarop (dus 2 dagen na de antibiotica) een nieuwe klacht ervoor in de plaats. Een hele vervelende, constante drukkende pijn vooral gelokaliseerd tussen mijn balzak en mijn anus. Bij zitten neemt de pijn flink toe, en bij liggen neemt de pijn af. Het hele gebied voelt beurs aan. Na drie dagen die pijn gehad te hebben ben ik gisteren naar de huisartsenpost gegaan. De huisarts constateerde dat mijn prostaat geïrriteerd is, maar waarschijnlijk niet ontstoken. Immers, alle ontstekingsklachten waren verdwenen na de injectie. Verder heeft hij een rectaal toucher gedaan om de prostaat te onderzoeken, en dit deed geen pijn. Dit vond hij bewijs dat er geen sprake is van een infectie. Hij dacht dat het waarschijnlijk gewoon irritatie in het gebied is vanwege de doorgemaakte gonorroe-infectie. Ik kan hier echter niet zoveel over vinden op internet. Zijn er meer mensen die dit soort klachten ná de behandeling met antibiotica kregen? Ik heb er dermate veel last van dat het me nogal beperkt in wat ik kan doen. Zijn er mensen met ervaring die tips hebben voor me? En wanneer zou het zinvol zijn om terug te gaan naar de huisarts?

    Reageer
    #2

    Ga in ieder geval terug naar de huisarts als de klachten blijven aanhouden.

    Reageer
    #3

    De klachten zijn eerder erger dan beter geworden, dus ik ga vanmiddag weer naar de huisarts. Maar weet jij of dit vaker voorkomt, Tandor, en of dit soort pijn dan normaliter vanzelf overgaat of is het waarschijnlijker dat de infectie niet goed weg is gegaan?

    Reageer
    #4

    Het kan tot enkele dagen na de kuur duren voordat alle klachten weg zijn. Maar ze zouden niet erger moeten worden. Goed om dus inderdaad terug te gaan naar de huisarts. Ik kan je zo niet zeggen of de kuur niet gewerkt heeft. Maar erg waarschijnlijk is dat niet.

    Reageer
    #5

    Nou, de huisarts vindt het ook het waarschijnlijkst dat de kuur wél gewerkt heeft, omdat de initiële klachten verdwenen zijn. We hebben nu een nieuwe kweek gedaan om dit te controleren, dus ik hoor later deze week of ik opnieuw behandeld hoef te worden of niet. Het lijkt erop dat de huidige klachten gewoon komen door irritatie van het gebied. Hopelijk verbeteren de klachten snel. Dank voor je advies, Tandor!

    Reageer
    #6

    Hey,

    Op 29/03 heb ik beschermde seks met een prostitutiee gehad. Dat was beschermd. Enkel het pijpen deed ze zonder.

    Ik in volle paniek de dag erna laten testen zonder klachten. Alles negatief.

    Nu lees ik dat het nog niet zichtbaar kan zijn in het bloed en urine.

    Opnieuw testen ga ik dus zeker doen, ik wil eigenlijk weten hoe een druiper komt. Is dat dat spontaan of na het plassen? Ik merk na het plassen dat mijn urine blijft druppelen langer dan voordien, is dat een druiper?

    Hopend op een spoedig antwoord

    Reageer
    #7

    Een druiper, gonorroe, is pus-achtige afscheiding, heeft dus niets te maken met nadruppelen bij plassen.

    Testen kan vanaf 2 weken na de datum van het contact.

    Reageer
Reageer op: Klachten na gonorroe-behandeling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief