Gonorroe onvruchtbaarheid kans

 • #1

  Hoi!

  Even in het kort mijn verhaal: ik heb iets minder dan 2 jaar rondgelopen met een gonorroe infectie. Een aantal weken na de besmetting kreeg ik vage klachten (veranderde afscheiding, tussentijds bloedverlies). Ik ben toen vrij snel naar de GGD gegaan en toen hebben ze me alleen getest op chlamydia (vraag me niet waarom, volgens hun kon het alleen die soa zijn). Deze uitslag was dus negatief. Vervolgens naar de dokter geweest en die dacht dat het bloedverlies door de pil kwam, toen gestopt met de pil en daarmee waren de klachten ook verdwenen. Vervolgens +/- 2 jaar later besloot ik toch nog eens een soa test te doen bij de GGD (in de tussentijd geen klachten meer gehad en geen onveilige seks gehad). Ik was deze keer ook bij een andere vestiging van de GGD. Hier kwam dus uit dat ik positief getest was op gonorroe. Hier was ik ontzettend van geschrokken en overstuur van.. ik had nadat ik gestopt was met de pil geen enkele vorm meer van klachten. Ik vraag me nu af: hoe groot is de kans dat mijn eileiders schade hebben? Ik heb geen PID gerelateerde klachten gehad (ik lees op internet dat een pid van gonorroe vaker klachten geeft dan bij chlamydia) en heb een halfjaartje geleden ook een inwendige echo gehad bij de gynacoloog, hierop was niets bijzonders te zien. Kan het dan alsnog zijn dat mijn eileiders schade hebben?

  De infectie is inmiddels 5 jaar geleden behandeld en ik heb inmiddels een al een hele tijd een relatie en we willen binnenkort aan kindjes gaan beginnen.

  Alvast bedankt voor de reactie!

  Reactie
  #2

  Dat zou dan bij de echo zijn gezien

  Reactie
  #3

  zijn verklevingen ook zichtbaar op een echo?

  Reactie
  #4

  Dat kan worden gezien

  Reactie
  #5

  Dankjewel voor de reactie. Het is toch ook niet zo dat een SOA altijd schade aanricht? Zo’n infectie kan opstijgen naar de eileiders maar dit hoeft toch niet altijd te gebeuren?

  Reactie
  #6

  Dat hoeft niet altijd

  Reactie
Reageer op: Gonorroe onvruchtbaarheid kans
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief