pap 3b

Online ZorgZus
 • #1

  hoi
  ik ben 29 jaar en heb 2 wkn geleden een uitstrijkje laten doen ivm baarmoederhalskanker nu blijk ik pap 3b te hebben verder onder zoek volgt over 2 wkn
  werd erop gewezen om op internet te gaan kijken en informatie over het hpv virus op te zoeken om dat dat mogelijk ook die pap3b kan veroorzaken nu wilde ik vragen of ik daardoor ook erg moe kan zijn de laatste tijd doordat ik misschien toch dat hpv virus heb! grtjs abbey

  Reageer
  #2

  De medische consensus is doorstadia van verschillende soorten cervicale kanker (o.a. HPV) géén symptomen kent. Dus vermoeidheid is niet direct te relateren aan een eventuele HPV infectie.

  Reageer
  #3

  Onderzoeksresultaten wijzen erop dat bij een groot deel van de vrouwen met een HPV-infectie aan de baarmoederhals (70-80%) geen klinische afwijkingen optreden. De HPV-infectie verloopt ongemerkt en symptoomloos (geen klachten), is van voorbijgaande aard en wordt door het immuunsysteem opgeruimd.

  Slechts 20% van de HPV-infecties veroorzaakt klinische afwijkingen, de zogenaamde cervicale intra-epitheliale neoplasie (CIN)- laesies. Ook deze zijn meestal symptoomloos. Wanneer een HPV-infectie gepaard gaat met symptomen, melden personen zich meestal met klachten zoals (contact)bloedingen, pijn en/of een branderig gevoel.

  Uiteindelijk zal niet meer dan 5% van de CIN-laesies zonder interventie leiden tot een cervixcarcinoom.

  http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/humaan_papillomavirus_cervixkanker/

  Reageer
  #4

  Therapeutische vaccinatie tegen HPV is succesvol bij intra-epitheliale vulvaire neoplasie.

  Therapeutische vaccinatie met lange synthetische peptiden tegen E6 enE7 oncoproteïnen van HPV16 induceert een duidelijke respons bij het merendeel (79%) van de patiënten met intra-epitheliale vulvaire neoplasie.

  Bijna de helft heeft 12 maanden na de laatste vaccinatie een complete respons.

  Reageer
Reageer op: pap 3b
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief