Pap 2

  • #1

    Heb 6 maanden geleden bevolkingsonderzoek gehad basrmoederhalskanker. Uit het 1e uitstrijkje bleek dat ik HPV virus heb. 3 jaar geleden had ik dit nog niet en had ik PAP1 uitslag en geen soa.
    Nu deze maand het 2e uitstrijkje gehad plus een sos test..uitslag opnieuw pap 2 licht afwijkende cellen maar geen voorstadium of baarmoedershalskanker staat er bij..plus ik heb opeens de soa chlamydia.
    Nu moet ik binnenkort naar de gyneacoloog voor een colposcie ofzoiets. Ik ben nu echt heel bezorgd en vraag me af of ik ook pap 2 kan hebben door de chlamydia bacterie en dat het nu ik hiervoor antibiotica gehad heb hopelijk weg is en ook mijn cellen terug pap1 zullen zijn?
    Of kun je door chlamydia niet tijdelijk afwijkende cellen krijgen? Vind het gewoon zo raar omdat 3 jaar geleden alles nog perfect was..

    Reageer
    #2

    Pap2 krijg je niet van chlamydia. Het is het HPV virus dart dar veroorzaakt

    Reageer
    #3

    Ok ik had alleen ergens gelezen dat pap 2 ook kon veroorzaakt worden door een onschuldige schimmelinfectie een virus of bacterie dus dat het niet direct kanker hoeft te zijn.. hierdoor dacht ik van als de chlamydia (bacterie/infectie) is behandeld dat dan misschien ook mijn cellen terug normaal worden zeg maar net als kan als de hpv door het lichaam zelf wordt opgeruimd?

    Kan dit echt niet ook met chlamydia zo zijn?

    Kan dit echt niet

    Reageer
    #4

    PAP 2 HPV negatief
    In het uitstrijkje zijn enkele cellen aanwezig die er iets anders uitzien
    dan normaal. Duidelijk afwijkend zijn ze niet. Het HPV virus is niet
    aangetroffen. Vanwege de licht afwijkende cellen moet er over 6
    maanden opnieuw een uitstrijkje gemaakt worden.
    PAP 2 HPV positief
    In het uitstrijkje zijn enkele cellen aanwezig die er iets anders uitzien dan
    normaal. Duidelijk afwijkend zijn ze niet. In het uitstrijkje is het HPV virus
    gevonden. Vanwege het HPV virus krijgt u een doorverwijzing naar de
    gynaecoloog voor verder onderzoek.

    Reageer
    #5

    Goedeavond,
    Ik had hier een vraag over omdat het niet helemaaal duidelijk is.
    Als je een schimmel infectie heb of vaginale bacterie kan er dus uit de test komen dat je pap 2 heb?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #6

    Dat zou kunnen, maar dat heeft dan niets te maken met de bacterie of de schimmelinfectie

    Reageer
    #7

    Dus als ik het goed begrijp kan je niet pap 2 krijgen als je alleen een bacterie(schimmel infectie) zonder hpv virus?

    Reageer
    #8

    Dat klopt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt! Fijne avond!

    Reageer
    #10

    Beetje laat, maar ter info. Een schimmelinfectie (meestal betreft dit Candida) is doorgaans geen reden om een pap 2 te geven. De schimmeldraden zorgen vaak wel voor een reactief/geprikkeld celbeeld. Denk bv aan celkernen die groter zijn dan normaal. Dit is vervelend voor het screenen, omdat dit het contrast tussen een overduidelijke pap 1 en kleine pap 2 verkleint. Het kan dus gebeuren dat tijdens het screenen voor de zekerheid een kleine pap 2 afgegeven wordt, omdat het celbeeld net wat te heftig lijkt.

    Reageer
    #11

    Hallo,
    Ik ben vorige maand opgenomen geweest voor drie dagen in het ziekenhuis wegens dat ik buikklachten had na de maandstonden . Aangezien ze eerst dachten aan pid ( wat niet kan want ik ben samen met een vrouw )
    Hebben ze me op gynaecologie gelegd . De volgende ochtend onderzoek gekregen een uitstrijkje … dan was er vocht in m’n buik te zien . Dan dacht de gynaecoloog dat het iets aan de darmen was en op antibioticum gezet via infuus . Dat was allemaal oké drie dagen later mocht ik het ziekenhuis verlaten van de gastro … 4 weken later ben ik op controle gegaan bij gastro en die raden me een coloscopie aan wegens men zus de ziekte van crohn heeft en ze dit toch willen uitsluiten . Nu gisteren kreeg ik de uitslag van mijn uitstrijkje via mynexuzhealth daarin heb ik gezien dat het uitstrijkje nog eens gaat gecontroleerd worden ik kopieer even de uitslag ik versta het niet zo goed moet ik me zorgen maken want dat doe ik al ik heb schrik dat ik baarmoederhalskanker zal hebben kan iemand me aub een antwoord geven ik heb de dokter zelf nog niet gehoord … wel gevraagd of ze me kon bellen … maar nog niets gehoord maak me behoorlijk zorgen
    KLINISCHE GEGEVENS:
    Screening LM : 1 week
    MATERIAAL:
    Cervix LBC
    BESCHRIJVENDE DIAGNOSE:
    Aanwezigheid van plaveiselcellen met vergrote kernen. Celveranderingen suggestief voor een schimmel- of virale ontsteking. Mogelijks aanwezigheid van enkele schimmeldraden.
    Plaveiselepitheel : ASC-US
    KWALITEITSBEOORDELING:
    Goed
    BESLUIT:
    Epitheliale afwijkingen. ASC-US
    Wegens afwijkende cytologie wordt een tweede lezing aangevraagd aan Dr. Dhaene De tweede lezing en HPV-typering krijgt cytonummer P2022C15819
    ADVIES:
    HPV typering wordt uitgevoerd en kan een 7 werkdagen in beslag nemen.

    Reageer
    #12

    Er zijn in ieder afwijkende cellen gevonden en een schimmelinfectie

    Reageer
    #13

    Je kan pap 2 krijgen zonder hpv!!! En dan heb je pap 2 door een ander virus of bacterie! Dit kan en komt vaak voor. Pap2 zonder hpv komt dus door een ander virus! Vraag maar aan je gynaecoloog! Heeeel erg dat hier een fout antwoord wordt gegeven!

    Reageer
    #14

    Er is dus alleen een schimmel infectie gevonden en verder niks! Ze wachten op de hpv uitslag.... man man wat een bizarre moderator

    Reageer
    #15

    @ Karin
    Ook de moderator is maar een mens. Maar je hebt wel gelijk. Mijn antwoord was niet correct. Maar sinds 2022 heb ik ook weer bijgeleerd.

    Reageer
Reageer op: Pap 2


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief