Gardasil na besmetting

Online ZorgZus
 • #1

  Heeft iemand ervaring met vaccineren met Gardasil nadat je al besmet bent met HPV en GW hebt? Ik vraag me af of het dan minder snel terugkomt als het eenmaal weg is, omdat je dan antistoffen krijgt. Mijn huisarts was er voor om die reden. Maar ik vraag me af of dit gaat werken of dat het alleen een nieuwe besmetting voorkomt. Kan me nu wel voor mijn kop slaan dat ik me niet eerder heb laten vaccineren.

  Reageer
  #2

  Zelfde hier, heel erg veel spijt maar om eerlijk te zijn wist er niet eens vanaf voordat ik GW kreeg.

  de ervaringen met Gardasil zijn varierend: de medische onderzoekswereld heeft nog geen verband aangetoond op bestaande besmettingen. Echter zijn er veel ervaringen van mensen waarvan de klachten minder werden na toediening van het vaccin. Je kunt even in de oude posts zoeken naar threads over Gardasil 9 en ervaringen. Ook lijkt er minder kans op nieuwe besmetting, herbesmetting en recidief van de oude besmetting. Dit is echter nog niet wetenschappelijk aangetoond dus mogen artsen het niet zo zeggen en staat bvb ook op RIVM dat het niet werkt etc.

  ik krijg persoonlijk ook mn gardasil vaccin binnenkort! Eigenlijk meer ter preventie van baarmoederhalskanker, maar fijne bijkomstigheid dat het misschien ook tegen de GW HPV-soorten zou kunnen werken. Het kan iig geen kwaad en hopelijk reageert mijn lichaam erop :))

  Reageer
  #3

  Hoe gaat het inmiddels nina?

  Reageer
  #4

  Hey Ano, het gaat wel okee maar ben er nog steeds niet vanaf. Vgm zit er nog steeds een hardnekkig wratje. Daarnaast is mn huid nog steeds niet hersteld van de stikstof dus je mag gerust zeggen dat het er uitziet als een warzone daar beneden qua roodheid haha. Hoe is het nu met jou??

  Reageer
  #5

  Och verschrikkelijk naar voor je

  Nou kan beter, ik was er 2 weken van af, vrijwel toen ik er vanaf was heb ik mij geschoren en naar mijn weten heb ik nu in ieder geval 5 hele mini wratjes, dus daar baal ik ontzettend van.

  Ben vanochtend begonnen met stippen.

  de plek waar ik de wratjes voor het eerst zag heb ik te agressief behandeld, er zijn nu wat rode vlekken ontstaan met wit huid. wat weer niet lijkt op een wrat. Ik ben bang dat ik mezelf een litteken heb bezorgd.

   

  Reageer
  #6

  Oh nee shit wat balen zeg, scheren heeft het denk ik weer verspreid . Hopelijk slaat het behandelen weer aan. En het zou best een litteken kunnen zijn. Ik zou misschien even smeren met vaseline en je huid wat rust te geven?

  ik ben zelf ook een beetje agressief te werk gegaan met de condyline. Er gebeurde gewoon telkens niks meer na 3 dagen aanstippen dus ben nu 3x per dag 5 dagen lang gaan aanstippen (niet aan te raden, houd iedereen zich vooral aan de voorschriften) en alles is rood en geirriteerd maar heb wel het gevoel of het beter werkt ofzo.  Ben denk ik immuun geworden voor condyline, help.

   

  Reageer
  #7

  Mwa ik denk niet dat je zozeer imuun word voor codyline, het is gewoon een bijtende stof wat er in zit..

  Ja echt balen, ik heb een halve week zinkzalf gebruikt maarja dat is ook allemaal lekker vettig

  Daarnaast stipte ik ook 4 dagen aan want het ging me niet snel genoeg..

   

  Reageer
  #8

  Wat een gedoe met dat scheren he! Ik had dus een paar maanden geen klachten (zit nog in incubatietijd), toen had ik me geschoren en toen kreeg ik weer plekjes. Kan toeval zijn, maar je durft je toch gewoon niet meer te scheren!

  Hoe lang lopen jullie er al mee?

  Wel fijn dat je het vaccin krijgt, Nina. Ben benieuwd of je ook verschil gaat merken in je huidige infectie, hou ons op de hoogte 🙂 Ik wist er ook pas van nadat ik GW kreeg. Heel jammer!! Heb zoveel spijt, dat ik ooit met die jongen heb geslapen, dat ik geen vaccin heb genomen etc etc. Maar je draait de tijd niet terug. Ik ga denk ik ook alsnog vaccineren, dit wil ik nooit meer meemaken.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Ano ja op een gegeven moment word je gewoon hardhandig met die condyline he, het kan me allemaal niet meer schelen hoe kapot mn huid gaat ik wil het gewoon allemaal weg branden :’)

  @Karin ik ben er 31dec achtergekomen maar heb het volgens mij al sinds november 2020. Dus al best een tijd... ik wil jullie wel op de hoogte houden maar de 3 prikken die nodig zijn zijn verspreid over 6 maanden volgens mij dus dat duurt nog heel lang en misschien ben ik er dan sowieso al wel vanaf?? Maar zal het proberen! En ja ik denk ook maar zo, alles is mooi meegenomen ik wil echt alles proberen wat er bestaat om er vanaf te zijn. Zelfs 480€ voor dit vaccin.

  Reageer
  #10

  Nou,

  ik loop er zelf nu 3 maand mee, dat het is bevestigd en dat ik het dus weet. en ongeveer 2018/9 mijn eerste wrat gekregen, zonder dat ik het wist. Daarna weer heel lang geen klachten tot op ja 5 maand geleden het al wat begon te jeuken maar kon niks zien, en echt 3 maand geleden zag ik dus die huidflapjes waar ze niet horen te zijn.

  Mogelijk heb ik het eind 2017 opgelopen maar in midden 2019 kreeg ik mijn eerste bultje want ik zag dat ik toen iets kreeg voor een mogelijk schimmel.  Ja en nu zijn we midden 21

  Reageer
  #11

  Het is allemaal wat vaag, ook nu ik het zo terug lees maar het is zolang geleden allemaal.

  Maar ik kan me nooit herinneren dat ik het zo eerder heb gezien.

  Tsja voor mij is dit dus net zo vaag als gw vaag is voor de artsen

  Reageer
  #13

  Ja artsen weten er vaak ook niet zoveel van. Ik heb nu wel een goede gespecialiseerde gyn. Daarvoor bij de huisarts schoot het niet op, hij kon het niet eens goed herkennen. Mijn gyn kijkt met een microscoop, heel ongemakkelijk, maar dan mis je niets en heb je wel duidelijkheid. Zou echt iedereen aanraden zich te laten doorverwijzen en niet met een ongespecialiseerde arts te gaan aanrommelen.

  Ahh das waar Nina, die vaccins zijn over 6 maanden. Hopelijk ben je er tegen die tijd vanaf en ons vergeten 😉 Ik heb er ook wel wat slechte verhalen over gehoord, er is zo'n Gardasil girls beweging met allemaal meisjes die heftige bijwerkingen hebben ervan. Op officiële sites lees ik dan weer dat het juist heel veilig is. We kunnen het niet zeker weten, maar ik wil zelf dus nooit meer iets met HPV te maken hebben dus ga het risico ook maar nemen. Mijn gyn raadde me aan het te doen zodra mijn symptomen weg zijn, dus hoop hoop ook binnenkort.

  Reageer
  #14

  Is het niet zo dat niet elke hpv vacinatie beschermt tegen gw? Volgens mij alleen gardasil 9 die anderen doen alleen zogezegt kanker dacht ik

  Reageer
  #15

  Als het goed is, beschermen alle Gardasil vaccins tegen GW. Zie: https://lci.rivm.nl/richtlijnen/hpv-vaccinatie-buiten-het-rijksvaccinatieprogramma

  Alleen Gardasil 9 beschermt tegen meer hoog risico varianten (in totaal tegen 9 hpv varianten).

  Er is nog een ander vaccin dan Gardasil en die beschermt wel alleen tegen hoog risico varianten.

  Ik ben echt benieuwd of het toch ook wat helpt met het klaren van het virus als de actieve uitbraak weg is. Jammer dat er zo weinig over bekend is, geeft een hele hoop onzekerheid.

  Reageer
  #16

  Dat klopt

  Reageer
Reageer op: Gardasil na besmetting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief