Hele grote genitiale wratten

Online ZorgZus
 • #1

  Hey allemaal,

  Ik heb enige tijd geleden kennelijk genitiale wratten opgelopen. Nu heb ik ze op mijn anus, en deze is inmiddels behoorlijk groot gegroeit. Een afmeting van 7cm als je van ballen naar rug kijkt. 2 cm dik en 3 a 4cm hoog. Behoorlijke wrat/wrattencluster dus

  Ik heb de ziekte van crohn, een chronische darmontsteking en zit daardoor vaak op de wc. Het vormen van aambeien is dan ook niet zo gek. Ik ging er eigenlijk al snel vanuit dat dat het probleem was, ze gingen echter niet weg en het is alleen groter geworden.

  Ik slik medicatie die mijn afweer remt, daarnaast heb ik een aantal opvlammingen vorig jaar gehad waarbij ik prednisolon slikte. Ik merkte dat vooral rond die opvlammingen en prednisolonkuren ik groei opmerkte.

  Ik ben niet meteen ermee naar de huisarts gegaan omdat het best awkward is. En ik dacht dat het aambeien waren die wel over zouden gaan. Maar toen het steeds groter werd moest ik wel eens gaan, enige tijd durfde ik niet omdat ik de bui van wegsnijden al zag hangen.

  Nu ben ik eigenlijk altijd zwaar tegen operaties geweest. Ik wil absoluut geen lidtekens op mijn lichaam. Maar als de wratten weggesneden moeten dan ben ik bang dat dat toch zal komen op mijn anus. En dat daarnaast 'de ster' geen ster meer is maar de 'stralen' worden doorkruist met een lidteken.

  Nu denk je misschien, ja dat ziet toch niemand. Maar tijdens seks met bijv likken zal diegene er toch dicht op kijken en het kunnen zien. En dat vind ik jammer.

  Daarnaast zie ik het misschien zelf niet direct, maar weten dat het er komt/zit is voor mij al genoeg om hoerover flink in te zitten. Dit eigenlijk door trauma oa over lidtekens uit het verleden.

  Daarnaast is het eventueel ook te zien op foto's als ik die zou maken.

   

  Nu vraag ik me af, zou er echt geen andere optie zijn dan snijden? Dat het met andere medicatie eventueel langer duurt maar ik geen of (veel) minder lidtekenweefsel overhoud wil ik dat graag horen. Langer duren maakt me dan niet uit.

  Als snijden enige optie is, hoe is lidtekenweefsel zo min mogelijk te maken? En dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet als het altijd was? En zoveel mogelijk de 'ster' om het zo maar te noemen terug te krijgen hoe hij was?

  Is er verschil kwa hecht methode hoe lidtekens te voorkomen zijn?

  Eventueel wil ik ook best kijken naar bijv regeneratieve wegen? Ik weet alleen niet hoever ziekenhuizen hierin bijdragen en hoever dat via de verzekering te dekken valt.

  Andere tips od idee├źn zijn natuurlijk welkom

   

  Groet!

  Reageer
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ik neem toch aan dat de huisarts ernaar gekeken heeft en er iets over heeft gezegd.. Hoe en of er littekens zullen ontstaan kan eigenlijk alleen de chirurg bepalen. En over de littekens: je sterretje is nou ook geen "sterretje" meer met die wratten.
  Je schrijft: Maar tijdens seks met bijv likken zal diegene er toch dicht op kijken en het kunnen zien. En dat vind ik jammer.
  Zo als het nu is, is seks eigenlijk niet eens een optie, want die zijn uiterst besmettelijk. Soms moet je dus bepaalde keuzes maken
  Als het zo heftig is als je beschrijft, vrees ik dat operatief verwijderen zo'n beetje de enige optie is.

  Reageer
  #3

  Ben ook bij chirurg geweest, maar weinig gesproken over lidtekens. Ik klap er een beetje bij dicht om te praten door stress die het meebrengt daar te zitten.

   

  Het is nu idd ook slecht kwa zicht en seks is niet mogelijk dat klopt. Dus het zal altijd verbeteren. Maar dan nog liefst zo goed mogelijk en het liefst zie je er over een jaar niks meer van. Oke, als het 2 jaar duurt ook prima. Als ik maar niet over 10 jaar nog steeds met een dik opvallend lidteken zit.

  Een oplossing van "*dit* kan en is er opzich mogelijk en krijg je geen lidtekens." zou best welkom zijn om een groot deel van de stress die het geeft te verlichten.

  Reageer
  #4

  Er zijn alternatieven voor gen. wratten maar als het zo uitgebreid is als je zelf beschrijft, vrees ik dat het geen mogelijkheden zijn.

  Reageer
  #5

  Maar zou dat niet hetzelfde werken alleen veel langer duren omdat er meer is af te breken?

  Kijk als ik morgen kan opbellen van ik wil eerst dit proberen of dat werkt, dan kom ik er miss vanaf zonder lidtekens ofzo. En zonder operatie. En dat het dan wat langer duurt maakt me opzich niet zo uit.

   

  Reageer
  #6

  Het werkt niet perse hetzelfde omdat het een grote cluster is. Maar het is moeilijk om dat zo te beoordelen

  Reageer
Reageer op: Hele grote genitiale wratten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief