Genitale wratten geconstateerd maar ook talgkliertjes?

  • #1

    Beste,

    Bij mij is genitale wratten geconstateerd door de ggdverpleegkundige, ze waren destijds heel klein. Ze keek er vlug naar en zaten in de schaamstreek.
    zij ze dat ik er nogal veel had, weliswaar heel klein dus ze zouden ook snel weggaan.

    Ik heb 5 weken zitten aanstippen zoals voorgeschreven met condyline. Ze zijn niet weggegaan.
    De huisarts eind februari laten zien maar kon niet veel zeggen vanwege de uitwerking van condyline eromheen. Lag nog veel open, wondjes etc.
    Ik de periode kan ik pas in april weer naar de huisarts(werk buitenland) hij zou ze dan eventueel kunnen aanstippen stikstof of wegbranden maar ik weet niet of dit gaat helpen aangezien het bij mij nogal hardnekkig is (met condyline is er niks gebeurd en 2 a 3 die weg zijn gegaan zijn weer terug) In de rustperiode tot aan 1 april heb ik tot op heden niet aangestipt en zijn ze bij de schaamstreek wat groter geworden.

    Nu ben ik bang dat op mijn penis ook wratjes zitten. De huisarts dacht aan talgkliertjes maar wist het niet zeker. Het zijn er 30+. Nu heb ik duidelijke fotos' gemaakt en ik denk zelf dat ik 1 wratje zeker op mijn penis zie (eigen inziens op foto 1 linker cirkel).
    Op foto 1 ziet u ook een rood bultje rechts omcirkeld, deze heb ik geloof ik al jaren en zitten ook enkele op mijn borst. Onschuldig?

    Graag uw mening. Vooral over de vele witte puntjes op mijn penis. Ik weet namelijk geen raad hoe ik het verder moet oplossen. Enige tips? ook bij schaamstreek. En zijn het wel genitale wratjes of misschien wel waterwratjes?

    Ik ben een man van 31 jaar.

    Reageer
    #2

    En nog enkele verduidelijkingen.

    Reageer
    #3

    Het zouden wratjes kunnen zijn.

    Reageer
    #4

    Het zijn meer witte gladde bolletjes. Moeilijk te zien of er een bloemkool structuur te zien is , misschien laatste foto die zich onderscheid.
    Kan het iets anders zijn? Herpes? Of kan het een combinatie zijn van genitale wratjes en waterwratjes?.. De huisarts heeft zich er niet over uitgesproken. De (vrij jonge) GGD verpleegkundige heeft er enkele seconde naar gekeken en zei direct al dat het genitale wratjes waren, ze waren toen mm klein. In hoeverre heeft zij aan het juiste eind?

    Naar mijn idee zijn de bultjes op mijn penis wel in aantal toegenomen. Ik moet er wel bijzeggen dat ik die voor de zekerheid ook enkele weken heb mee aangestipt. Kan het zo zijn dat door condyline de talgkliertjes erbij kunnen komen of groter worden door dat spul? Of heeft genitale wratjes uitwerking op meer talgkliertjes?

    Heel wat vragen, hopelijk geeft het mij wat duidelijkheid. Alvast bedankt!

    Reageer
    #5

    Hoi Tandor bedoel je ook op mijn penis?

    Reageer
    #6

    Ja. Probleem is alleen dat het aan de hand van een foto soms moeilijk te herkennen is.

    Reageer
    #7

    Begrijp ik. Ik word er moedeloos van. Ik heb het nu 5 maanden en het worden er alleen maar meer vooral op mijn penis -als dit geen talgkliertjes zijn- en ze gaan niet weg. Heeft u enige tip om nog iets te kunnen ondernemen? Ik neem aan dat aanstippen bij de huisarts enkel bij de schaamstreek kan en dan nog het zijn er dan 30+, dit kan dan niet aangestipt worden lijkt mij.

    5 maanden zijn mijn vriendin en ik al niet meer met elkaar naar bed gegaan bang om haar te besmetten ( ze heeft zelf het virus maar nu niet tot uiting bij haar) en het wordt nu wel voor mij emotioneel moeilijker.

    Reageer
    #8

    Als ik alleen oordeel over de penis, dan zou ik zeggen dat het talgkliertjes zijn.

    Vraag een verwijzing voor de dermatoloog...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hai Tandor,
    Oke ga ik dat doen. Dank zo ver voor je reply.
    Laatste reactie stelt mij enigszins gerust.
    Ik heb nog 2 afsluitende vraagjes:

    1.Kan door masturberen eventuele wratjes die ik wel op mijn penis zou hebben kans op verspreiding vergroten? Extreme wrijving of openhalen van wratjes is niet van toepassing

    2. Ik neem aan dat het bultje op mijn penis (voorlaatste foto en eerste foto) dit wel meer lijkt op een wratje?

    Reageer
    #10

    Masturberen kan de kans vergroten.

    Op de voorlaatste foto zou het een wratje kunnen zijn

    Reageer
    #11

    Oke helder bedank zo ver

    Reageer
    #12

    Zijn wratjes in de genitale zone altijd genitale wratjes?
    Ik kom er nog even op terug omdat je aangeeft dat het mogelijk wratjes kunnen zijn.
    Denk je dan inderdaad aan genitale wratjes of moet ik nog aan andere wratjes soorten denken die het kunnen zijn?

    Reageer
    #13

    Ik bedoelde genitale wratjes. En nee niet alle wratje in de genitale zone hoeven "genitale" wratten te zijn. Er kan verschil in het virustype zijn

    Reageer
    #14

    Hoe is dit nu afgelopen? Bleken al die kleine plekjes nu wratjes te zijn? Want zelf had ik volgens de huisarts een paar genitale wratjes, die zijn allemaal aangestipt en weg, maar er zijn ook nog kleine plekjes die niet weg zijn gegaan maar ze lijken ook op talgklieren (zijn even groot, maar iets roder, zou ook door t aanstippen zelf kunnen zijn gekomen). Ik twijfel nu of ik die moet blijven aanstippen of beter wachten om te kijken of ze groter worden, want groeien hebben ze nog niet gedaan.

    Reageer
    #15

    Moeilijk om daar zo ongezien iets over te zeggen...je zou je huisarts er even naar kunnen laten kijken

    Reageer
Reageer op: Genitale wratten geconstateerd maar ook talgkliertjes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief