Kans op een soa?

Online ZorgZus
  • #1

    Goedenavond,

    Ik ben eigenlijk heel benieuwd wat mijn kans is op een SOA. Sinds een aantal maanden is mijn relatie van een hele lange tijd voorbij, hoe slecht het ook is, onveilige seks gehad met 3 verschillende bedpartners.

    Ik heb nog nooit ergens last van gehad, mijn toenmalige vriendin heeft na de relatie een soa test gedaan (negatief) en mijn nieuwe bedpartners kwamen allemaal net uit een langdurige relatie (ook negatief getest).

    Toch vraag ik me wel is af hoe groot mijn kans dan is op een SOA, ik ben een man boven de 26, nergens last van en ook niet gevoelig voor herpes (nog nooit een koortslip gehad, ook niet na het drinken uit een glas van iemand die het wel had).

    Ik zit er aan te denken om toch voor de zekerheid een test te doen, deze zijn echter vrij prijzig. Onlangs heb ik online een aantal thuistesten gevonden. Zijn deze betrouwbaar?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Je kunt ook gewoon een soa test bij de GGD of de huisarts laten doen. Gewoon vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
    Daarnaast denk ik dat de kans heel klein is als ze allemaal ook daadwerkelijk een test hebben laten doen.

    Reageer
    #3

    Helaas zit een SOA test niet in mijn zorgverzekering, ik zit bij het VGZ en die doen dat alleen gratis in het jong en zeker pakket (helaas voor mij niet meer mogelijk). Het eigen risico betalen is ook geen probleem, maar als een test thuis ook betrouwbaar is zou ik dat liever doen.

    Ik denk ook dat de kans klein is, 1 bedpartner had net een relatie van 10 jaar achter de rug (het was haar eerste vriendje). De andere heeft de test laten zien. De derde weet ik niet 100% zeker, dat is ook al een hele tijd geleden (zo'n 3 maanden). Ik neem aan dat ik toch wel iets gemerkt zou hebben in die tijd?

    Reageer
    #4

    Je hoeft niet altijd wat te merken van een soa. De thuistesten zijn redelijk betrouwbaar.

    Reageer
Reageer op: Kans op een soa?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief