Zweertjes in de mond

Online ZorgZus
 • #1

  Beste,

  Ik heb 2/3 maand geleden seks gehad met een prostituee, nu de dag van vandaag heb ik (denk ik )een zweertje in mijn mond onder de tong. Mijn tong doet ook pijn maar niet waar het zweerrje zich bevind het zweertje zelf doet geen pijn. Lijkt dit zweertje op een soa ?

  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Lijkt eerder een aft.

   

  Als het een soa zou zijn, dan zou het eventueel (!) syfilis kunnen zijn, maar dat is echt niet eenvoudig om op die plaats te krijgen. De kans erop is super klein.

   

  Houd het even in de gaten, het zou na een week wel minder moeten worden. Is dat niet het geval, dan zou ik naar de tandarts of de huisarts gaan. Tandarts heeft er nét iets meer verstand van dan de huisarts.

  Reageer
  #3

  Ik dacht dit ook, maar ik heb nooit last van aftjes, en mijn tong doet ook pijn als ik bepaalde bewegingen doe of op bepaalde plekke duw onder de tong wat zou dit dan kunnen zijn ?

  Reageer
  #4

  Je kan hiermee best naar de tandarts gaan. Die heeft de expertise in huis als het gaat om mond, tong, de slijmvliezen daar.

  Reageer
  #5

  Kunnen symptomen van een soa afwissellen of zijn ze aanhoudend? Bv: eerste 3 weken pijn in de lies balzak, maand erna pijn in de spieren van nek schouder arm tot been, en dan keelpijn en zweertjes ?

  Reageer
  #6

  Wat jij beschrijft zou een vreemd klachtenpatroon zijn. Jij beschrijft eerst lokale klachten, rondom de genitale streek, daarna systemisch, dus in je hele lichaam, en daarna weer lokaal zoals keelpijn of een zweer.

  Eigenlijk kan dat niet echt zo bij een soa.

  Ik krijg de indruk dat je je zorgen maakt. Wat is er met die prostituee precies gebeurd? Het is vaak handiger om vanuit de handelingen het risico te beoordelen, dan vanuit klachten.

  Spierpijn, keelpijn, een keer pijn in je balzak... dat is allemaal zo generiek.

  Reageer
  #7

  Ik heb dus op een dronken avond seks gehad met een prostitue, ik ben 100% dat er een condoom aangedaan is geweest maar heb haar ook bevredigd met mijn mond zonder beflapje dan. Zij heeft alles bij mij gedaan met condoom. Ik heb 2/3 weken na het gebeuren een test gedaan en alles was negatief maar nu laatst met de spierpijn maakte ik mij weer zorgen. De spierpijn is nu helemaal voorbij en heb nu enkel nog last in de mond

  Reageer
  #8

  Op basis hiervan kan ik veel beter aangeven of er een risico is geweest.

  Met condoom betekent geen risico op een soa aan je penis. In een uitzonderlijk geval zou eventueel wel genitale wratten kunnen, of syfilis of herpes. Een condoom beschermt daar niet 100% tegen. Maar de kans is echt wel heel klein.

  Onbeschermd oraal contact met haar vagina is wel een risico. Omdat je 2 a 3 weken erna hebt laten testen, is er geen chlamydia en gonorroe. Maar dan moet er bij jou wel een keelswab genomen zijn, want als je dat zou krijgen, dan is het in je mond/keel. De kans is overigens niet zo heel groot. Het is niet zo gemakkelijk om deze soa's zo te krijgen.

  Hiv kan eigenlijk vrijwel niet op deze manier. Syfilis is ook vergezocht. Herpes zou kunnen, maar kans is bijzonder klein.

  Spierpijn is geen symptoom van een soa bij wat jij beschrijft.

  Het enige dat ik lastig vind om te beoordelen is het risico op hepatitis B. Ben je daartegen ingeent, dan is er geen risico, maar dat weet ik dus niet.

  Je zou eventueel als je blijft twijfelen kunnen bellen naar de Aids Soa infolijn, die mensen zijn echt super gespecialiseerd hierin.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Zweertjes in de mond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief