Angst voor chlamydia

Online ZorgZus
 • #1

  @moderator, ik had niet gezien dat er een apart kopje chlamydia bestond. De vraag staat dus in zowel ‘penis’ als ‘spa’ weet niet hoe ik dit kan verwijderen maar het lijkt mij hier beter te passen.

  Ha forumleden,

  Ik zal kort de situatie schetsen. Ik (man) heb 2 weken geleden onbeschermd seks gehad (anaal en vaginaal gepenetreerd). Aangezien ik net uit een relatie kom waar ik ook nog altijd hoopte dat het weer goed zou komen, ben ik na afloop mezelf meteen gek gaan maken dat ik wellicht nu iets heb opgelopen.

  Mijn ex had nl een week ervoor (na einde van de relatie) een soa test gedaan en had geen klachten. Maw als we weer bij elkaar zouden komen en ze heeft wel iets, komt het door mijn eenmalige uitstapje.

  Naarmate de dagen vorderde en ik steeds meer begon te piekeren en Googlen, begon ik het idee te hebben dat mijn penis nat was en koud aanvoelde. Dit leidde er toe dat ik regelmatig met mijn vinger ging voelen of het nat was en mijn plas buis open duwde. Afgelopen donderdag ben ik in bed beland met mijn ex. Ze was me voor om hem er onbeschermd in te doen en ik voelde me bang om te zeggen dat ik een condoom wilde gebruiken aangezien dit een signaal zou afgeven dat ik in de tussentijd met iemand anders sex heb gehad.

  De volgende ochtend zag ik een heel klein beetje witte afscheiding die in mijn urinebuis zat. Verder begon ik die dag het gevoel te krijgen dat ik wat brandende urine had (wat ik wel vaker heb als ik niet genoeg drink) en ben ik alleen maar vaker mijn urinebuis open gaan duwen. De vrijdag was er niets te zien in mijn urinebuis in de ochtend alleen een klein wit vlekje op mijn eikel (mijn inziens smegma of left over cum), vanmorgen toen ik mijn plas buis weer open forceerde zag ik echter wat meer wit/gele afscheiding in de buis (het komt er niet uit).

  Ik heb vrijdag meteen een test gedaan maar dit kan nog een week duren voor ik iets hoor en ik maak mezelf met de dag gekker. Alles merk ik op, ineens heb ik het idee dat ik het ene moment een beurs gevoel in mijn linker bal heb, dan weer rechts, dan weer mijn lies. Mijn eikel (onbesneden) blijft nattig aanvoelen gedurende de dag maar er zit niets op het papier als ik het dep, mijn branderige gevoel is ineens ook weer weg.

  Ik heb met de persoon in kwestie met wie ik sex heb gehad hier over gehad. Zij gaf mij aan dat ze in april nog een test heeft gedaan (jaarlijkse controle bij gyno) en er niets aan de hand was. Dat ze op een hand kan tellen met wie ze sex heeft gehad en dat met mij de enige keer zonder condoom is geweest (of dit waar is, is natuurlijk altijd een 2e). Wel gaf zij ook aan dat ze een blaasontsteking heeft gehad begin augustus en dat ze daar antibiotica voor heeft gehad waarna het weg was. Na wat onderzoek lees ik echter dat blaasontsteking niet veel voorkomt bij mannen onder de 50 en hier wordt ook niet afscheiding als symptoom benoemd.

  Wat ik mezelf dan ook afvraag is of het mogelijk is dat de afscheiding nu ook geforceerd kan zijn door de stress en het constant knijpen en deppen?

  Reageer
  #2

  Je trekt nogal wat voorbarige conclusies
  "Maw als we weer bij elkaar zouden komen en ze heeft wel iets, komt het door mijn eenmalige uitstapje." En als ze nou net als jij wel seks me iemand heeft gehad maar dat liever niet wilt zeggen ?

  "dat ze in april nog een test heeft gedaan (jaarlijkse controle bij gyno) en er niets aan de hand was. " Daar wordt dan niet standaard op soa's getest. En dan is zo'n test ook nog maar bepalend voor dat moment. Alles wat daarna komt is dus niet getest

  Je moet in ieder geval eens stoppen met knijpen en deppen. dat alleen al kan een irritatie in de urinebuis veroorzaken. Daarnaast is anale onbeschermde seks altijd een risico op een urineweginfectie

  Reageer
  #3

  Dank voor de snelle reactie.

  De voorbarige conclusie omtrent mijn ex komt mede voort uit de depressie waarin zij momenteel verkeerd en ik daarom enigszins kan inschatten dat er geen ruimte daarvoor is in haar hoofd.

  Van de gyno wist ik hier, zij gaf mij aan dat ze daar een jaarlijkse controle uitvoert om te testen, derhalve ging ik er idd vanuit (en zij dus ook) dat daar chlamydia ook bij wordt getest.

  De moraal van mijn verhaal blijft echter of, vooruitlopend op de uitslag, ik mezelf met mijn paniek symptomen kan aanpraten en of het mogelijk is dat door het drukken en deppen ook afscheiding (wit/geel) en ontstekingen ontstaan. Zo niet, dan is de afscheiding voor mij nl. Wel het uitgangspunt voor een soa en wil ik zsm met antibiotica beginnen.

  Reageer
  #4

  Aanvullend, komen de symptomen van een urinebuisinfectie niet binnen een paar dagen na anale seks in plaats van 2 weken?

   

  Reageer
  #5

  " ik mezelf met mijn paniek symptomen kan aanpraten en of het mogelijk is dat door het drukken en deppen ook afscheiding (wit/geel) en ontstekingen ontstaan."
  Ja dat kan dus

  Reageer
  #6

  Het hangt er maar helemaal vanaf hoe snel een infectie zich ontwikkelds

  Reageer
  #7

  Dank,

  Mijn laatste vraag, is het normaal dat een penis (onbesneden) soms wat nattig kan aanvoelen onder de voorhuis (zweet oid)?

  Reageer
  #8

  Dat kan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Helaas, chlamydia is vastgesteld.

  Afgelopen woensdag begonnen met 2 pillen Azitromycine, dag erop idee geen afscheiding in de ochtend meer te hebben, geen verdere klachten. Gisteren echter weer wakker geworden met pijn in mijn balzak, afscheiding in de ochtend en gedurende de gehele dag een lichtelijk natte voorhuid. Vanmorgen nog een beetje afscheiding gezien en nu lijkt de natheid ook weer wat minder.

  Na hoe lang zouden de klachten weg moeten zijn, en kunnen deze gedurende de kuur gewoon weer een a twee dagen opzetten, of lijkt het erop dat de kuur 4/5 dagen later) niet goed heeft gewerkt.

  Geen sex gehad, niet mezelf aangeraakt, wel alcohol op (iets meer dan normaal door vakantie).

  Reageer
  #10

  Het kan soms tot 10 dagen na de kuur duren voordat de klachten weh zijn

  Reageer
Reageer op: Angst voor chlamydia
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief