Ongelooflijke angst voor soa/chlamydia

Online ZorgZus
  • #1

    Beste,

    Ik zit met een blijvende angst <i class="fa fa-info-circle" aria-hidden="true"></i>voor een soa.

    5 weken geleden dronken beschermde dronken seks gehad buiten mijn relatie.

    Na 2 dagen test laten doen bij huisarts. Hoewel deze niet 100% betrouwbaar was gaf dit toch een goede indicatie zei ze. Maar omdat ik zo een extreme zorgenmaker ben heeft ze mij wel 2 pillen antibiotica om ineens te nemen voorgeschreven. Dit heb ik dan ook gedaan. Testen chlamydia, gonorroe, hiv en syfilis allemaal negatief.

    Dag erna pijn aan eikel. Precies een druk op eikel die bij naar achtertrekken van de voorhuid verminderde. Ook droge eikel met kloofjes. Verder vage klachten zoals lage buikpijn, pijn in lies, keelpijn, hoofdpijn. Nog altijd bleef ik mij extreme zorgen maken. Ik kon bijna niet eten en niet slapen. 5 dagen na mogelijke besmetting terug naar huisarts. Zij belde met de klinisch bioloog van het labo en zei dat restpartikels van een chlamydia besmetting opspoorbaar zijn 6 weken na behandeling met antbiotica. Dus wisser op eikel en keel genomen, opnieuw negatief.

    Nog blijf mij extreme zorgen maken. Omdat ik 2 weken na de besmetting last kreeg van slijmerige afscheiding smorgens. Klein beetje afscheiding, doorzichtig en slijmerig. Echt een druppel aan de top van mijn eikel smorgens na het opstaan. Zie foto

    Dus 18 dagen na mogelijke besmetting opnieuw naar dokter. Opnieuw urine test voor chlamydia en gonorroe, bloedtest voor hiv en syfilis. Opnieuw alles negatief.

    Huisarts zegt dat ik mij geen zorgen moet maken.

    Toch kan ik dit niet van mij afzetten en blijf ik mij constant opjagen. Werk lijdt hieronder.

    Nu zijn we 37 dagen na mogelijke besmetting en 35 dagen na antibiotica en lukt het mij nog altijd niet om dit van mij af te zetten. S morgens is er nog altijd de slijmerige afscheiding, af en toe ook als ik lange tijd niet heb geplast. Dit baart mij zo grote zorgen. Huisarts zegt dat dit voor niks nodig is en heeft me doorverwezen naar psycholoog.

    Ongeveer 30 uur na mogenlijke besmetting (voordat ik antibiotica nam) heb ik onbeschermde seks gehad met mijn vriendin. Ik zit nu met een panische angst <i class="fa fa-info-circle" aria-hidden="true"></i>dat ik iets heb doorgegeven aan haar maar durf dit niet te zeggen.

    Ik blijf met een angst <i class="fa fa-info-circle" aria-hidden="true"></i>zitten dat ik iets heb gehad en dat testen op verkeerde moment zijn uitgevoerd. Eerste test na 2 dagen te vroeg, test met wisser na 5 dagen negatief doordat ik antibiotica had gepakt. Test na 18 dagen ook negatief door antibiotica.

    Ik blijf mijzelf 24/7 zorgen maken. Vooral ook omdat die slijmerige ochtendafscheiding blijft. Huisarts zegt dat dit voor niks nodig is maar toch lukt het niet om dit van mij af te zetten. In mijn hoofd blijft de gedachte dat ik iets heb gehad en dit heb doorgegeven aan mijn vriendin.

    Kan iemand mij helpen?? Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik niks heb gehad? Is dit op een manier nog te testen 5 weken na mogelijke besmetting? Wat verklaart dan die ochtenddruppel?? Ik ben echt de wanhoop nabij dus zou het ten zeerste apprecieren moest iemand mij kunnen helpen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het enige wat je zou kunnen doen, is opnieuw testen

    Reageer
    #3

    Is het mogelijk dat de symptomen (afscheiding) 5 weken na behandeling nog aanwezig zijn? Dan zouden de testen toch ook positief moeten zijn of niet?

    Reageer
    #4

    Als je na 5 weken nog hebt getest, dan heb je gelijk. Dan worden de klachten door iets anders veroorzaakt

    Reageer
    #5

    Enig idee wat dit zou kunnen zijn? Bij alles wat je opzoekt over ochtend afscheiding kom je bijna bij chlamydia terecht.

    Mijn grootste vrees is dat ik korte tijd chlamydia heb gehad maar dat door 2 dagen na mogenlijke besmetting antibiotica te nemen dit niet werd teruggevonden. Volgens mijn huisarts maak ik mij echt onnodig zorgen maar het lukt me niet om dit van mij af te zetten.

    Reageer
    #6

    Hebben ze ook op infectie getest? Of de afscheiding op cultuur gezet?

    eventueel kan je laten testen op ureaplasma/mycoplasma/ trich.

    alles was beschermd? Ook oraal? Geen genitaal contact

    Reageer
    #7

    Op infecties is volgens mij niet getest.

    Morgen heb ik opnieuw een afspraak bij de huisarts om een wisser te nemen van de afscheiding.

    oraal was onbeschermd. Aan wat denkt u Tom?

    Reageer
    #8

    tja als oraal onbeschermd was, is er een kleine kans op een soa of een niet-specifieke urethritis. Welke antibiotica heb je gehad. Als het azithromycine was, vraag dan doxycycline of omgekeerd.

    Wacht uitstrijkje arts maar af voor ontsteking. Resultaten weten ze meestal snel

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit was inderdaad azytromicine.

    De non-specifieke urethritis, is dit iets gevaarlijk? Is het mogelijk dat de symptomen (afscheiding) onstaan door de extreme stress die ik heb ervaren?

    Hiv en syfilis sluit de huisarts uit. Hij zegt dat de laatste generatie testen betrouwbaar zijn op zeer korte termijn. Ik heb laatste test laten uitvoeren 18 dagen na mogelijke besmetting.

    Alvast bedankt voor de antwoorden!

     

    Reageer
    #10

    Mijn grootste vrees is dat ik een besmetting (chlamydia of anders) heb opgelopen en dat door antibiotica te nemen dit niet opspoorbaar was. Maar mijn huisarts zegt dat dit onmogelijk is. Dan hadden de testen dit aangetoond.

    Dat er 5 weken na behandeling nog afscheiding is kan volgens hem ook niet.

    wat is jullie mening?

    Reageer
    #11

    Het is een urineweginfectie... Niet gevaarlijk als het behandeld wordt

    Reageer
    #12

    laat maar weten wat het was

    Reageer
    #13

    Ik ben ook benieuwd wat het was. Hoor het graag

    Reageer
    #14

    Vandaag de uitslag gehad van de wisser. Negatief op bacterien. Nochtans heb ik echt een wisser gepakt van de ochtendafscheiding.

    Ik hou dit niet meer vol. Ik weet echt niet wat ik moet doen.

    Moet ik mijn huisarts niet geloven? Hij blijft maar herhalen dat ik niks heb gehad en niks heb. Maar dat verklaart mijn symptomen toch niet. (Pijnlijke eikel en nu al weken s ochtend s pijnlijke afscheiding) Moet ik de klinisch bioloog ook niet geloven als hij zegt dat chlamydia toch op te sporen is via restpartikels.

    Ik ben volledig ten einde raad en weet niet meer wat ik moet doen.

     

     

    Reageer
    #15

    Ga eens naar een bekkenbodemfysiotherapeut en laat de spanning van je bekkenbodemspieren eens meten. Een overspannen bekkenbodem zou dit soort klachten ook kunnen veroorzaken

    Reageer
Reageer op: Ongelooflijke angst voor soa/chlamydia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief