Chlamydia door afgetrokken worden

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Zou iemand me wat meer uitleg kunnen geven hoe chlamydia werkt?

    Ik had een massage laten doen in een Thais massagesalon. Die massage is geëindigd met afgetrokken worden. Voor de rest is er niets gebeurd: geen pijpen, geen neuken, ik heb haar vagina in het geheel niet aangeraakt, en zij bij mijn weten ook niet. Er is geen contact geweest tussen onze geslachtsorganen. Haar handen waren volgens mij droog toen ze aan de massage begon.

    Nu, 6 maanden later loop ik plots rond met een branderig gevoel in mijn penis, vooral na het plassen, en een hinderlijk gevoel bij het klaarkomen.

    Kan ik Chlamydia hebben opgelopen? Hoe raakt chlamydia bij de man binnen? Blijft de bacterie plakken op de huid van de penis om dan omhoog te klimmen tot de urinebuis? Overleeft chlamydia op gewone huid? Kan de bacterie nog steeds worden overgedragen via de handen of overleven in de massage olie na 20 minuten effectieve massage (voor de masturbatie begon)? Of moet er echt vers besmet vocht op de top van de eikel terecht komen om overdracht mogelijk te maken?

    Ik ben echt benauwd voor het resultaat van de kweek. Daarvoor heeft de dokter tot 2 maal toe mijn urine getest met zo'n teststrip, maar alle waarden waren prima, geen spoor van witte bloedcellen, wat volgens de dokter al een positieve indicatie gaf dat er geen bacterie aan het werk is. Klopt dat?

    Alvast bedankt voor jullie input.

    Bert

    Reageer
    #2

    Ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat je zo een chlamydia infectie hebt opgelopen. Je zou toch door anaal of vaginaal vocht of orale seks met de bacterie in contact moeten komen.

    Heb je daarna geen onbeschermde seks meer gehad?

    Reageer
    #3

    Neen, totaal niet. Ik ben vrijgezel, en bezoek ook geen prostituees. Ik heb geen sex gehad sindsdien, wel enkele relaties, maar zonder dat die verder gingen dan zoenen. Die Thaise massage had ik trouwens ook niet verwacht dat ik ging afgetrokken worden, zo onwetend was ik. Toen ze ermee begon, was ik verrast, maar ik heb haar laten doen. Een man blijft een man, hè.

    In elk geval, ik weet niet meer wat veilig is en wat niet. Ik dacht geen risico gelopen te hebben, maar misschien was ook dat een naïeve gedachte.

    Mij zien ze er in elk geval nooit meer terug.

    Heb ik volgens jou nou enig risico gelopen op SOA?

    By the way, als ze een uitstrijkje nemen uit de penis en een cameraconderzoek doen, doet dat verrekt veel pijn.

    Alvast bedankt voor een hopelijk professionele beoordeling.

    Reageer
    #4

    Ik acht een chlamydia infectie door die massage eerlijk gezegd voor onmogelijk.
    Je zou ze dan al eerder moeten hebben opgelopen. Je klachten lijken toch op een urineweg infectie.
    Van een swab en een cystoscopie kun je inderdaad nog wel wal last hebben naderhand.

    Reageer
    #5

    Kan je ook nog eens je licht werpen over hoe Chlamydia nu precies te werk gaat bij een man?

    Is het voldoende dat de bacterie op de huid van de penis terechtkomt of moet er echt contact zijn tussen de ingang van de plasbuis aan de tip van de penis en besmet vocht? Ik dacht altijd dat vers vocht aanwezig moet zijn om besmetting mogelijk te maken. Dat kan er in mijn situatie nooit zijn geweest na 20 minuten voorafgaandelijke massage. Ik ben er echt wel van overtuigd dat de masseuse zichzelf niet heeft aangeraakt, de massage en het aftrekken hebben elkaar zonder onderbreking opgevolgd.

    Alvast bedankt, Tandor

    Reageer
    #6

    Soa's ( ook chlamydia) worden overgedragen via sperma, bloed, vaginaal vocht en bij contact van slijmvliezen. Slijmvliezen zitten onder andere in de anus, de penis, de vagina en de mond.

    Risico overzicht bij masturberen
    Dus jezelf of je partner met de hand stimuleren of tot een hoogtepunt brengen door penis of clitoris te stimuleren.

    Veilig voor hiv
    Veilig voor soa
    Veilig voor zwangerschap

    Uitzondering:
    Als via de vingers slijm van vagina of anus, sperma of menstruatiebloed wordt overgebracht van de één naar de slijmvliezen van de ander, is er een kleine kans op hiv, soa of zwangerschap. Bij intiem lijfelijk contact ook kans op schurft en schaamluis, Herpes genitalis en genitale wratten

    Reageer
    #7

    Goedenavond,

    Vorige week heb ik geslachtsgemeenschap gehad met condoom. In het begin 'toen het condoom nog niet om was' heb ik hem afgetrokken en vervolgens mijn vagina aangeraakt. Hij heeft mij ook gevingerd. Ik weet niet of hij zijn eigen penis heeft aangeraakt.

    Een uur daarna hebben we nog een keer sex gehad waarbij dezelfde handelingen zijn verricht.

    Kan er nu sprake zijn van overdracht van een soa? Of is de kans klein aangezien we een condoom hebben gebruikt.

    Reageer
    #8

    Een soa zou je zo wel kunnen krijgen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Om welke soa' s gaan het? Zou het dan kunnen worden overgedragen uit voorvocht? Is die kans groot?

    Reageer
    #10

    Chlamydia zou kunnen, maar ik acht de kans erg klein

    Reageer
    #11

    Kan ik uit vorig onderwerp concluderen dat bij mekaar masturberen en voorvocht van de één naar de andere komt (op penis bv) geen risico geeft op soa's als hiv enz.?

    Reageer
    #12

    Nee, dat staat er toch echt niet. HIV zul je niet krijgen maar andere soa's zoals bijvoorbeeld chlamydia of herpes zou je zou wel kunnen krijgen. Maar ook die kans is niet heel erg groot

    Reageer
    #13

    En als het voorvocht eventueel op een wondje zou komen? Is dit risico voor hiv?

    Reageer
    #14

    Ook niet. Dan zou het toch echt een bloedende wond moeten zijn

    Reageer
    #15

    Tandor, nog één vraagje. Is er dan geen enkel risico met voorvocht van de man?

    Reageer
Reageer op: Chlamydia door afgetrokken worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief