Na hoelang chlamydia onvruchtbaar?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik vraag me af hoelang het duurt voordat chlamydia een grote kans op onvruchtbaarheid geeft. Ik weet dat je van pid en dergelijke ontstekingen onvruchtbaar kan worden, maar na hoelang ontstaat dat, een maand, een jaar? En hoe is dit te testen? En kan je onvruchtbaar worden zonder er iets van te merken, dus dat je een eileiderontsteking hebt en geen klachten? Is dat mogelijk?

    Reageer
    #2

    In de regel pas na een aantal jaren met een onbehandelde chlamydia, die niet door het lichaam zelf is opgeruimd.

    Alles begint natuurlijk met een soa test, om te kijken of er ueberhaupt een chlamydia infectie is. Als er ontstekingen ontstaan of  PID dan geeft dat zeker wel klachten. Of er sprake is van onvruchtbaarheid kan door de gynaecoloog worden vastgesteld

    Reageer
    #3

    een halfjaar geleden had ik 1x bloed na de seks. Hierna heb ik het niet meer gehad. Heb je bij chlamydia altijd na de seks bloed of was die ene keer iets anders?

    Reageer
    #4

    Bij chlamydia heb je dat vaker, zoniet elke keer.

    Reageer
    #5

    Beste ik vroeg me af als een vrouw een jaar of langer met chlamydia loopt zonder er iets van te merken is het dan mogelijk dat ze onvruchtbaar is of goe werkt dit precies ?

    Reageer
    #6

    Een onbehandelde chlamydia infectie kan onvruchtbaarheid veroorzaken.

    Reageer
    #7

    Goedeavond,

    Onlangs is bij mij geconstateerd dat ik Chlamydia heb. Dit moet dan zijn geweest van mijn toenmalige vriend. We hebben een jaar lang sex gehad maar heb sinds juni 2017 geen sexueel contact meer met hem. Dit betekent dus dat ik al bijna 2 jaar met deze soa rond loop. Dit is de eerste keer dat ik een soa heb. Ik heb nooit klachten ervaren maar ik maak me nu wel zorgen. Nu vraag ik me af hoe groot de kans is dat ik minder vruchtbaar/onvruchtbaar ben. Mensen zeggen dat het jaren kan duren voordat je minder vruchtbaar of onvruchtbaar wordt. Maar hoeveel jaar is dat meestal dan? Kan het al na 1 of 2 jaar of moet je er al 4 jaar of meer rond lopen voordat het zover komt.

     

    Groet.

    Reageer
    #8

    Dat is op voorhand niet te zeggen, maar dan zou je in principe wel andere klachten moeten hebben gehad.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Goedeavond,

    Ik heb een paar dagen gelden een positieve chlamydia test gekregen.
    Ik heb deze test afgenomen tijdens een antibioticakuur (voor bacteriele vaginose) maar ik kreeg vandaag dus te horen dat er eigenlijk geen soa test mag worden afgenomen als er antibiotica wordt geslikt. Je moet dan minstens 7 dagen tot na de kuur wachten voordat je een test betrouwbaar kan uitvoeren.

    Kan deze kuur invloed hebben gehad op de uitslag van mn chlamydia test?
    En waarom moet er eigenlijk een week worden gewacht na inname van een antibioticakuur?

    Groetjes

    Reageer
    #10

    Door de antibioticakuur zou je vals negatieve test kunnen krijgen. Maar dat is bij jou dus niet het geval want je bent positief getest.

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik heb een positieve chlamydia uitslag. Ik heb maar een paar x bloed gehad tijdens of na de seks. Echt bijna niet. Ik heb wel al vanaf het begin pijn, ik heb nu 5 maanden met deze SOA gelopen omdat mijn arts niet heeft nagedacht. De SOA test was te vroeg op het eerste sexuele contact. Ik heb een spiraal, en dus al 5 maanden last van mijn onderbuik. Kan dat betekenen dat ik wel naar de gyneacoloog moet? Ook al heb ik nu eindelijk de juiste diagnose en antibioticum gehad? Ik heb echt veel pijsteken ervaren in mijn onderbuik en ook veel/vaak pijn tijdens de seks. Is de kans daardoor groter dat ik onvruchtbaar ben?

     

    Mvrg BA

     

     

    Reageer
    #12

    De kans op onvruchtbaarheid is niet zo heel groot na 5 maanden.

    Reageer
    #13

    Hallo,

    Ik heb vorige week woensdag een soa test gedaan en heb dinsdag de uitslag gekregen die was positief getest op chlamydia. Nu was ik vorig jaar nog schoon voordat ik met mijn vriend iets kreeg en nu heb ik het..... mijn vriend gaat ook getest worden maar loop er nu dus al een jaar mee want het komt vanuit hem want ik was schoon. Maar zou ik nu onvruchtbaar kunnen zijn omdat ik niet zwanger raak waarschijnlijk door de chlamydia maar zou dat bljvend kunnen zijn na 1 jaar? Ik ben nu net begonnen met de kuur maar wil wel graag kinderen dus ben nu een beetje bang voor de gevolgen. Ik heb trouwens nooit klachten gehad tot 2 maanden geleden. Ik kreeg ineens hele erge steken in mijn rechter eierstok waardoor mijn mentrustie ook ineens na 2 weken weer kwam. Heb veder nooit pijn gevoeld tijden de sex of veder nooit bloedingen.

    Groet, soof

    Reageer
    #14

    Een jaar lijkt me roch wat lang. Had je klachten waarvoor je de test liet doen?

    Reageer
    #15

    Ik had mezelf beloofd dat wanneer ik zwanger raak na een positieve test gehad te hebben van Chlamydia, ik de vrouwen die dit ook hebben gehad, wat gerust te stellen. Ik heb ongeveer 3 jaar gelopen met deze SOA. Ik had telkens blaasontsteking en infecties, maar er werd nooit een SOA test afgenomen. Uiteindelijk werd die test wel afgenomen. Ik ben daarna wel goed behandeld en de Chlamydia was helemaal weg. Uiteraard zei de gynaecoloog dat ik nu een verminderde kans had op een zwangerschap. Ik zat toen ook heel erg met die stress die de vrouwen hebben over een mogelijke zwangerschap in de toekomst. Na 2 jaar ben ik zwanger geraakt. Ik stopte met de pil en in mijn geval was het gewoon na 1 keer proberen raak! Het kindje is ook helemaal gezond en groeit ook goed. Ik snap jullie zorgen heel erg. Ik heb er ook mee rond gelopen en ook erg om moeten huilen. Juist zorgt stress ervoor dat het langer duurt voordat je zwanger raakt. Er zijn ook genoeg positieve verhalen. Weet dat er altijd over de negatieve verhalen worden geschreven, omdat je erkenning zoekt bij elkaar. Als het allemaal wel gelukt is en positief is wordt er vaak vergeten om dit te delen, daarom wilde ik jullie mijn verhaal vertellen. Good luck lady’s ♥️

    Reageer
Reageer op: Na hoelang chlamydia onvruchtbaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief