chlamydia / syfilis in keel , hoe op te sporen?

  • #1

    Ik heb al eerder geschreven, maar zit toch nog met een vraagje.
    Een aantal weken geleden heb ik keelontsteking gehad, angina, daarna volgde tandvleesontsteking, en nu dat weer tot rust komt speelt de keelontsteking weer op.
    Nu werd ik wat angstig dat het misschien een soa zou kunnen zijn omdat ik zonder condoom gepijpt heb (en geslikt).
    Ik ben naar de huisarts geweest en dit uitgelegd. Ze heeft in mijn keel gekeken, maar vond eigenlijk niet dat het eruit zag als dat het een soa zou kunnen zijn, maar omdat ik nogal zenuwachtig was geworden vond het een goed idee om hierop te laten testen. Nu kon zij niet een uitstrijkje nemen van mijn keel, dit moest ik laten doen bij een gynecoloog. Ik een aantal ziekenhuizen en vrouwenartsen afgebeld (woon in duitsland en zo heet dat hier). Maar niemand die dat doet. Een vrouwenarts wel, maar die onderzoekt alleen door middel van een vaginaal uitstrijkje of je een soa hebt. Nu is mijn vraag, als je alleen verschijnselen in je keel hebt (vaginaal is alles helemaal in orde) en het is een soa, kunnen ze die soa dan ook opsporen via een vaginaal uitstrijkje?

    Ik vraag vandaag maar om een "normaal" uitstrijkje van mijn keel om te kijken of ze een griepvirus ofzo kunnen vinden. Ik dacht, als ze iets vinden is het dat, als ze niets kunnen vinden dan laat ik me verder testen op een soa. Ik snap niet dat het allemaal zo moeilijk moet zijn. Maarja, ze zijn er geloof ik niet meer zo op ingesteld omdat hier in Duitsland was tot voor kort syfilis helemaal niet meer aanwezig.

    Reageer
    #2

    De kans dat je chlamydia of syfilis in je keel is bijna nihil. Syfilis zweer zou op tong of lip moeten zitten(is erg duidelijk) maar ook erg zeldzaam om via oraal op te lopen, heel zeldzaam. Chlamydia kans is ook zeer klein gonnoroe is grootste kans. Huisarts kan gewoon een uitstrijkje van je keel maken hoor. Daarnaast indien zeldzaam geval chlamydia of gonnoroe in je keel zijn, zal dit eigenlijk altijd vanzelf weggaan. Maar als je onzeker bent langs een soa kliniek voor een uitstrijkje. En als je onzeker over syfilis bent kun je een bloedtest doen.(alleen om misschien van de onzekerheid af te komen)

    Reageer
    #3

    Dus jij zegt dat chlamydia, syfilis en chonoroe altijd in het bloed op te sporen is?

    Reageer
    #4

    Nee, alleen syfilis is via bloed test te ontdekken. Chlamydia en gonnoroe via keel uitstrijkje.(in keel dan) maar ik zou me daar geen zorgen over maken, zoals aangegeven is het zeldzaam dat het gebeurd. Nog een keer:
    Syfilis- duidelijke zweer in mond.(vrijwel altijd op tong of lippen, doordat er wrijving nodig is. Dus alleen in keel mogelijk als de penis mega mega groot is en je hem tot kotsen aantoe in je slokdarm laat komen).
    Chlamydia, kans zeer zeer klein en door de opbouw bacterie zal die het niet overleven in keel.(niet lang ieder geval).
    Gonnoroe, kans ook klein maar aangezien er ook een versie van de bacterie is die alleen in de keel voorkomt, kan deze bacterie wat iets langer in keel overleven.
    Chlamydia en gonnoroe in keel(als je het al zou hebben) zou binnen enkele weken vanzelf over zijn.

    Reageer
    #5

    Syfilis in je keel kan wel degelijk hoor, net als gonorroe en chlamydia. Bij gonorroe is de kans het grootst, maar dat gaat in je keel inderdaad vaak vanzelf weer over.
    Syfilis kan er verschillend uitzien. Ik had het achterin mijn keel. Eerst leek het op angina, maar kort daarna kwamen er kleine zweertjes bij.
    Syfilis kunnen ze aantonen met een bloedtest.

    Reageer
    #6

    Syfilis kunnen ze alleen zien bij een bloedtest. Gonorroe en chlamydia via een uitstrijkje.

    Reageer
    #7

    Gaat syfilis over? Verdwijnt het uit je lichaam na behandeling? Net als chlamydia en andere soa ziektes.?

    Reageer
    #8

    Ja, na behandeling gaat dat weg

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je kan ook chlamydia infectie hebben op je longen, hadden ze bij mij ook ontdekt via bloedonderzoek omdat ik me toch zo ellendig voelde. Chlamydia bestaat niet alleen als een soa maar dus ook op je longen. Wist ik ook niet. Bij niet behandeling kan dit leiden tot ernstige gevolgen.

    Reageer
    #10

    Hoe groot is de kans dat je Syfilis krijgt van kort (5-10 minuten max) iemand gepijpt te hebben? (zonder slikken)
    En hoe groot is de kans dat als je het hebt, je na 7 dagen al een 3e persoon besmet kan hebben? (is dat uberhaupt mogelijk?)

    Reageer
    #11

    Daar is geen enkel zinnig antwoord op te geven. Soa is geen kansberekening.

    Reageer
Reageer op: chlamydia / syfilis in keel , hoe op te sporen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief