chlamydia ook in keel???

 • #1

  ik heb seks gehad met iemand waardoor ik chlamydia heb, maar ik had ook 3 dagen lang keelpijn nadat ik hem had gepijpt.
  misschien kwam het gewoon door verkoudheid, want ik werd daarna meteen verkouden.
  toch vraag ik me af of de dokter geen uitstrijkje van mijn keel had moeten nemen.
  ik heb wel een kuurtje van 2 pillen gekregen, dus zou dit ook gewoon werken stel dat ik het in mijn keel heb?

  Reactie
  #2

  Chlamydia kan worden overgedragen via orale seks. Chlamydia kan zich achter in de keel nestelen en zo weer overgedragen worden. Een keelinfectie met Chlamydia veroorzaakt zwelling van de tonsillen, en de tonsillen kunnen witte plekjes vertonen (tonsillitis), en de patiënt kan klagen over keelpijn lichte koorts. De kans op besmetting met Chlamydia via orale seks is klein. De meeste mensen krijgen Chlamydia via vaginaal contact. De behandeling voor orale Chlamydia is gelijk aan een Chlamydia infectie op andere locaties.

  Reactie
  #3

  dus ik hoef niet voor de zekerheid ook nog een uitstrijkje van mijn keel te laten maken?
  ik heb al wel heel erg lang (denk meer dan een jaar) wat lichte ronde plekjes in mijn keel.
  de huisarts zei toen dat het niks was.

  Reactie
  #4

  de keelpijn kreeg ik trouwens 10 dagen erna en de vaginale klachten al een dag of 4 erna ...

  Reactie
  #5

  Het is goed dat je naar de huisarts bent geweest. De huisarts kent je en kan je onderzoeken. Je kunt de diagnose en de behandeling van de huisarts vertrouwen.

  Reactie
  #6

  dus je denkt dat ik het niet in mijn keel kan hebben??

  Reactie
  #7

  Ik heb de berichten ook gelezen. Als ik het goed begrijp dan kun je dus wel degelijk een keelinfectie krijgen van orale seks door een Chlamydia infectie. Maar nu je ervoor bent behandeld, zal je het dus niet meer hebben.

  Reactie
  #8

  heb inderdaad een kuur gehad, maar heb nog wel vaginale klachten, dus morgen maar weer de arts bellen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zit nog met iets mijn vriend heeft een week een kuur gehad voor chlamydia. Hiervoor had ik nog geen seks gehad met hem of oraal bevredigt, toen de week van de kuur voorbij was heb ik hem oraal bevredigd. Hij zegt zelf dat hij geen verschijnselen meer had van de soa. Nu nadat ik dat die avond had gedaan ben ik die dag erna gelijk ziek geworden. (Koorts, verkoudheid en opgezwollen keel) is de kans dat ik nu chlaymedia heb aanwezig?

  Reactie
  #10

  Zo snel kun je van chlamydia geen symptomen krijgen. Dat wil echter niet zeggen dat je geen chlamydia zou kunnen oplopen. Het advies is om na een behandeling tegen chlamydia 1 week, dus 7 dagen, te wachten tot je weer seks hebt. De twee hoofdredenen hiervoor zijn dat je 7 dagen na de behandeling zeker weet dat je geen chlamydia bacterie meer in je lijf hebt en deze dan ook niet kan overdragen. Een andere reden is dat het slijmvlies waar de chlamydia infectie is gevonden beschadigd is door de bacterie en dat 7 dagen rust belangrijk is om het slijmvlies te laten herstellen. Als de kuur klaar is, betekend dat niet at ook alle bacteriën meteen weg zijn. Je vriend was hiervan op de hoogte, het staat ook duidelijk in de bijsluiter van de kuur,  en had je geen pijpbeurt moeten laten geven.

  Reactie
  #11

  ik heb een vraag.. ik heb zondag mijn vriend oraal bevredigd en gelijk in de avond had ik keel pijn. Volgende ochtend gelijk naar de huisarts waar ik antibiotica kuur gekregen heb. Die bleek niet goed te werken waarop ik nu een kort zware kuur

  Reactie
  #12

  Zo snel krijg je geen klachten van een soa

  Reactie
  #13

  Wat voor arts heb jij? Geeft je gewoon een kuur omdat het misschien chlamydia kan zijn of andere bacteriële infectie? Ten eerste komt door dit soort acties van artsen dat er resistente bacteriën in de wereld komen en daarnaast had hij direct moeten weten dat ten eerste de kans op chlamydia via Orale seks mega klein is en deze ook nog heel snel vanzelf zou klaren binnen 1 a 2 weken(heeel soms 3 weken). Dan is ook nog het feit dat je geen last van chlamydia kan krijgen in 1dag. Al met al had je arts na je verhaal moeten aangeven dat er een grote kans is dat je een viraal virus had en het nog even moest aankijken en eventueel gewoon iets tegen de pijn geven en dat je risico mega klein is dat je iets opgelopen kan hebben door het pijpen van je vriend.

  Reactie
  #14

  Goedeavond,

  Enkele weken geleden heb ik onveilige seks gehad. Verder geen klachten gehad maar wel een paar dagen jeuk gehad ( kan ook komen omdat ik mij geschoren had) Gisterenochtend toch een soa test gedaan maar nog geen uitslag ontvangen.

  Gisteren bij mijn ex beland en aangegeven dat ik geen seks kon hebben maar hij heeft mij wel kort gebeft. Hoe groot is de kans dat mocht ik iets hebben hij het nu ook heeft. Lees zoveel verschillende berichten en ben best wel in de stress..

   

   

   

  Reactie
  #15

  Ook van orale seks kun je een soa krijgen.

  Reactie
Reageer op: chlamydia ook in keel???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief