Risico hiv

  • #1

    Ik ben gister gepijpt. Daarna ben ik heel stom geweest en heb ik 30 seconden tot 1 minuut zonder condoom dezelfde man anaal geneukt. Toen realiseerde ik me ineens hoe dom ik bezig was en ben ik gestopt. Heb ik nu risico op hiv opgelopen? En is dit een groot risico?

    Reageer
    #2

    Er is een risico geweest, maar het is een klein risico. Gepijpt worden is geen risico, maar anale seks zonder condoom wel.

    Een groter risico heb je gelopen op andere soa zoals chlamydia en gonorroe.

    Advies: doe over twee weken een soa test op gonorroe en chlamydia (urine, kan via de huisarts). Doe over zes weken een hiv test via bloed (voor alle zekerheid). Dit kan ook via de huisarts.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord. Ondanks dat het zo kort is geweest is er dus toch een risico op hiv al? Damn.. Of is dit de reden dat het een klein risico is?

    Reageer
    #4

    De duur in seconden of minuten is niet zo relevant. Het gaat erom hoe het hiv virus kan worden overgedragen. De overdracht van de anus van de ene persoon via de plasbuis naar de andere persoon is gewoon niet zo eenvoudig.

    Ik zou me over hiv niet zo druk maken, om eerlijk te zijn. De hiv test is meer om het geheel te kunnen afsluiten en om zekerheid te krijgen. Andere soa zijn wel een reëel risico. Blijkbaar was de andere persoon iemand die zich zonder condoom anaal laat neuken. Weet jij wie er daarvoor allemaal al 'in' geweest is?

    Daarom nogmaals: maak je over hiv niet te druk, maar doe wel een soa test over twee weken en voor alle zekerheid een hiv test over zes weken. Alleen bij zichtbare klachten zou ik een syfilis test overwegen (kan na vier weken).

    Reageer
    #5

    Bedankt, ga ik dat gewoon doen. Wel kwam ik er achter dat ik wat kleine open wondjes op mijn penis heb. Vergroot dit het risico niet? Of werkt dat niet zo

    Reageer
    #6

    Dat hangt er vanaf wat voor soort "kleine open wondjes" dat zijn. In principe wordt het met wondjes wel riskanter, maar ook dan is de overdracht van hiv op deze wijze niet heel logisch.

    Het heeft overigens geen enkele zin om allerlei details erbij te gaan zoeken. Je krijgt daar geen zekerheid door. Gewoon de tests doen zoals ik had geschreven.

    Reageer
    #7

    Okee. En is na 6 weken een hiv test 100% betrouwbaar? Of moet ik dan na 3 maanden alsnog voor de zekerheid?

    Reageer
    #8

    Een test via de huisarts, een ziekenhuis of een particuliere kliniek, waarbij bloed wordt afgenomen uit je arm en dat wordt onderzocht in een lab is na zes weken betrouwbaar. Het gaat dan nl. om een vierde generatie combotest. Een hertest na drie maanden is dan niet nodig.

    Kies dus voor zo'n test en ga niet klooien met een zelftest die je thuis moet doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Risico hiv


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief