Slaapmiddel? Homeopathie werkt niet

 • #1

  Hallo,
  Ik heb al jaren last van (soms en tijdelijke) slaapproblemen. Ik kan soms erg piekeren en dan niet meer kunnen slapen. Zolang dit soms gebeurt is dit niet erg. Ik heb al het e.e.a. aan homeopathische dingen geprobeerd: valeriaan, simalasan, melatonine (is niet homeopathisch ik weet het, maar wel zonder recept verkrijgbaar), nachtrustpillen van kruidvat, bach, etc etc, en dit heeft nog nooit gewerkt voor mijn gevoel

  Van m'n moeder heb ik heel soms een oxazepammetje gekregen, maar dit nam ik heel af en toe en alleen in 'noodgevallen'.

  Nu is er vorige week iets ingrijpends gebeurd (relatie verbroken), en ik slaap (logisch) heel erg moeilijk, en heel kort. Ik val vaak wel in slaap maar word dan om 2 uur wakker en blijf de hele nacht verder wakker.

  Ik ben naar de dokter geweest, en die heeft me avena sativa voorgeschreven (van vogel, homeopathisch dus, maar hier geloof ik niet in en werkt niet tot nu toe), en ook uiteindelijk 10 tabletjes oxazepam.

  Ik ben ervan overtuigd dat homeopathische dingen niet werken in een heftige situatie als dit. Ik WEET dat de 'stevigere' middelen verslavend kunnen zijn, dus ik zou dit zeker niet elke nacht gebruiken, maar voor af en toe zou dit zeer welkom zijn!

  Heeft er iemand meer ervaring, welke pillen zijn er meer (naast oxazepam, temazepam)?, hoe krijg je de dokter zover dat ie ze gaat voorschrijven?

  Ondanks dat ik me totaal niet goed voel wil ik wel graag blijven werken, en hierdoor is het van belang dat ik toch wel een beetje slaap...

  Advies graag!

  Reageer
  #2

  Wat een vervelende situatie.

  Life events als relaties die aflopen, verhuizingen of ernstie ziektes bij familie of vrienden kunnen je leven goed overhoop gooien.

  Het klinkt raar maar als een relatie overgaat, is dat misschien beter voor jullie maar een nieuw evenwicht na een verwerkingsproces, brengt vaak nieuwe inzichten en uiteindelijk meer wijsheid en hopelijk meer geluk.

  Daarom zou ik je adviseren om juist in deze lastige periode, goed je hoofd erbij te houden. Goed te voelen, ook al doet het veel pijn, en na te denken wat er aan de hand is. Het zou zonde zijn als je alle informatie die uit je ziel naar boven komt 'verslaapt', want het vraagt nu eenmaal veel aandacht op dit moment.

  Ik help je dus liever niet met truucjes om aan slaapmedicatie te komen, maar ik geef je tips om door deze moeilijke maar potentieel leerzame periode te komen.

  1. Blijf op tijd naar bed gaan en op tijd opstaan.
  2. leg een blocknote naast je bed, en schrijf je gedachten op.
  3. maak afspraken met vertrouwde vrienden en/of familie om te gaan wandelen door het bos, of langs het strand.
  4. praat en vertel en deel wat ik je opkomt.
  5. zorg voor voldoende sport en beweging; wandelen, fietsen, fitness, gezellige sporten als tennis of volleybal.
  6. accepteer de realiteit van de situatie. Zie onder ogen wat er aan de hand is.
  7. deel de pijn, het verdriet en de eenzaamheid.

  Als je deze dingen zou doen, ga je optimaal om met de leerkansen die je nu hebt in deze crisissituatie, en gooi je geen belangrijke lessen overboord om in vergetelheid te verzinken.

  Wel heel veel sterkte gewenst, wat het zal goed balen zijn.

  En als je mij te direct vindt, sorry daarvoor, zo ben ik een beetje...

  Reageer
  #3

  Ik begrijp de vraag wel en ik vind hem ook wel legitiem. Als je net in een crisi bent geraakt en je wilt je graag blijven kunnen concentreren op je werk is dit een lastig dilemma.
  Maar een andere indicatie faken dan de werkelijke reden vind ik ronduit onverstandig. Bespreek het gewoon met je huisarts, en vraag of hij wil instemmen met jouw wens kortdurend benzodiazepinen te slikken. Nota bene, het is echt een korte termijn oplossing, na die twee weken komen dezelfde zorgen en klachten net zo hard weer om de hoek kijken, dus of het echt iets oplost, dat vraag ik mij af.
  Hartstikke goed dat je je verantwoordelijkheden wilt blijven dragen op je werk. Is het misschien een idee dat je je baas inlicht dat je privé niet al te lekker in je vel zit. Het lijkt nu zo gescheiden bij jou: privé en werk, alsof ze helemaal losstaan van elkaar, en dat is toch niet de realiteit volgens mij.
  Nou ja, in ieder geval sterkte, en linksom of rechtsom, sterkte met het verlies van je partner.

  Reageer
  #4

  Ik vind de manier waarop jij omgaat met problemen door te peiekeren en te concentreren op je werk, niet gezond. En om die ongezonde manier te ondersteunen met ongezonde pillen al helemaal niet.

  Ga praten, schilderen, dansen, muziek maken, gedichten en verhalen schrijven, zingen, toneelspelen! Ga met je gevoelens aan het werk in plaats van alles rationeel te willen oplossen. De mens is geen computer.

  Sorry hoor, ik begrijp dat je je nu net even niet goed voelt. Sterkte gewenst ook, en moed...

  Reageer
  #5

  Homeopathie kan wel werken!

  Helaas heb je van de arts een homeopathisch middel gekregen dat niet bij jou past. Het middel is namelijk klinisch voorgeschreven. dat wil zeggen passend bij de klacht, maar niet bij het totaalbeeld. een klassiek homeopaat zal altijd verder kijken dan de klacht alleen. Hij zal op zoek gaan naar het begin van de klacht, wat speelde er toen in je leven, hoe reageerde je er op, hoe voel je je er bij, zijn er dingen die de klacht verergeren, of verbeteren, enz.
  Pas wanneer dit totaalbeeld bekend is kan men een voor jouw goed passend middel voorschrijven. ieder mens is immers uniek!

  Kijk voor een goede homeopaat in jouw buurt op http://www.nvkh.nl

  Veel sterkte, Marina

  Reageer
  #6

  60% van de huisartsen vermijdt het gebruik van klassieke slaapmiddelen.

  20% schrijft natuurlijke slaapmiddelen voor.

  Vooral valeriaan lijkt efficiënt bij de behandeling van slapeloosheid.

  Reageer
  #7

  Alle homeopatische en vaak fytotherapeutische middelen (die vaak homeopathie genoemd worden)dienen bij chronische klachten, individueel voorgeschreven te worden.
  Dat wil zeggen dat op de persoon zelf met zijn klachten een individueel middel wordt gezocht.
  Zelf medicatie middelen zijn alleen te gebruiken bij acute klachten.

  mn als er slaapklachten zijn tgv piekeren, dient constitutioneel te worden voorgeschreven.

  Klassieke homeopathie helpt altijd als er nog een omkeerbare situatie is en het juiste middel wordt gevonden.Bij Elke klacht

  Wat U doet is vergelijkbaar met een paracetamolletje of wat per dag nemen, terwijl U elke dag vreselijke hoofdpijn heeft. Ik mag toch hopen dat U in een dergelijk geval ook eerst uw huisarts raadpleegt om te bezien of er een achterliggende oorzaak is.
  Dat is bij klassieke homeopathie net zo. U dient in een dergelijk geval, als U graag gebruik maakt van alternatieven een klassiek homeopaat te raadplegen, zodat deze u na een zorgvuldige anamnese een juist middel kan voorschrijven op basis van totaliteit.

  Tanja

  Reageer
  #8

  60% van de huisartsen vermijdt het gebruik van klassieke slaapmiddelen.

  20% schrijft natuurlijke slaapmiddelen voor.

  65,5% van de mensen verzint statistieken.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als ik naar de hoeveelheid slaapmiddelen kijk die in Nederland worden voorgeschreven en gebruikt denk ik dat de percentages zijn verwisseld.

  Reageer
  #10

  ik herken je probleem .. maar neem eens recall 4 life

  Reageer
  #11

  Ik slaap ook vaak erg slecht. Pieker teveel...Af en toe neem ik dan een kwart slaaptabletje. Helpt prima, maar niet zo lang. Meestal zes uur, maar dat is lang genoeg. Als ik dit aan mijn huisarts vertel zegt ze dat het dan tussen mijn oren zit. Het zal wel, maar het helpt wel. Ik heb me wel voorgenomen om niet meer dan 30 slaaptabletjes per jaar te kopen. Als ik geen bezigheden heb ( ik ben  68 jaar en doe veel vrijwilligerswerk) dan slaap ik ook wel beter. Maar om nou niets te gaan doen...

   

  Reageer
  #12

  @Margaretha, Het begint bij de basis, goede voeding. Veel mensen eten teveel snelle suikers en teveel brood, wat schommelingen geeft in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment.

  Daarnaast kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de aanmaak van neurotransmitters als serotonine en melatonine bevorderen. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en D en omega 3. Verder middelen als 5htp, theanine en diverse kruiden. Tegen het piekeren kan rescue remedie 'night' helpen. Mag ook overdag gebruikt worden omdat het vooral helpt om te ontspannen en je er niet direct van in slaap valt. Natuurlijk ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en daglicht.

  Reageer
Reageer op: Slaapmiddel? Homeopathie werkt niet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief