Vaak wakker worden door lawaai ongezond?

 • #1

  Hallo,

  Ik woon sinds 2 weken in een nieuwe woning, het is een oude woningen uit de jaren 10 echt een arbeiders rijtjes huis. Dus allemaal kort op elkaar. Het probleem is dat er geen tuin tussen mijn huis en de stoep zit dus de straat zit 1,5 meter van mijn huiskamerraam. Het is een woon wijk dus er rijden in de avond/nacht niet constant een auto maar wel elke 10 min tot elke 30min. Als de auto hard rijd en vooral als er een scooter langs rijd word ik wakker. Gelukkig ga ik dan even snel plassen en weer slapen maar ik word wel elke nacht 2 tot 5x wakker. Ook van beiden buren word ik wakker elke keer als ze de voordeur dicht gooien of in het huis deuren dicht gooien. Ik ben helaas verhuist hier heen omdat ik in een hele gehorige flat woonde en ook daar vaak wakker werd maar daar hoorde ik alles van praten tot lopen echt alles. Maar daar had ik weer geen last van verkeer. Het is hier wel iets beter vooral als ik niet zou wakker worden van het verkeer langs mijn huis.

  Maar mijn vraag is is het schadelijk om elke keer even wakker te worden? En kan ik aan de geluiden wennen? Oordoppen alles is geen opetie omdat ik dit allemaal al heb geprobeerd en het gaat jeuken in mijn oren waardoor ik helemaal niet kan slapen.

  Dus ik heb 2 vragen. Is het op lange termijn schadelijk als je elke keer even wakker word maar wel van de 10x 7x binnen 2min weer in slaapt ? Of is het gezonde om aan 1 stuk door te slapen? Ik merk wel vaak dat ik wakker word op het moment als ik in de droom fase zit. En de 2de vraag kan je aan de auto's wennen?

  Reactie
  #2

  Gezond is het niet echt als je slaapritme telkens wordt verstoord. Maar je gaat er beslist aan wennen

  Reactie
  #3

  Hoe kan ik er aan wennen dan, gewoon wakker worden en weer slapen? Want in mijn slaap kan mij zelf niet sturen. Het gaat dus ook beslist vanzelf?

  Reactie
  #4

  Je zult er aan wennen en dan niet meer wakker worden

  Reactie
  #5

  Hoe weetje dat? Als dat echt zo is dan is al mijn zorgen weg! Ik dacht je kan alleen wennen als het geluid constant is zoals elke 2 sec een auto erlangs dan wen je eraan want dan val je er mee in slaap. Mar als het muis stil is en je valt in slaap en 20 min later een scooter langs heen jaaght dan schrik je toch wakker. Maar na een tijdje wen je er dus echt aan?

  Reactie
  #6

  eigen ervaring !

  Reactie
  #7

  Weet niet of je nog kan schuiven met je slaapplek. Heb zelf een slaapkamer aan de voorkant maar slaap aan de achterkant, in de woonkamer, omdat dat rustiger is maar ook vanwege feng shui. Niet iedereen went aan geluiden.

  Geluiden in huis kan ook schelen. Bijvoorbeeld van een huisdier(tje) Of een apparaatje op batterijen dat natuurgeluiden geeft. Heb er zelf twee, onder andere met zeegeluiden en rustige hartslag. Zorgen voor voldoende voedingsstoffen, zoals magnesium en vitamine B; die het zenuwstelsel helpen te versterken, kan ook iets schelen.

  Reactie
  #8

  Die apparaatjes zijn vooral bedoeld voor kleine kinderen dus zoek het bij de kinder-/babyproducten. Zag ook een apparaat voor bij tinnitus maar zal ook achtergrondgeluiden van buitenaf wat maskeren.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb dat geprobeerd met mijn telefoon een storm geluid maar gaat niet hard genoeg. Dat apparaatje wat je bedoelt gaat harder dan een telefoon?

  Reactie
Reageer op: Vaak wakker worden door lawaai ongezond?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief