verlamd als ik wakker ben en rare schokken als ik wil slapen

 • #1

  hoi ik ben een meisje van 14. de laatste tijd wordt ik wakker met opgezwollen voeten en handen, verlamde gevoel bij ellebogen en gezicht en als ik dan wil gaan slapen krijg ik van die rare zaps of schokken en dan wordt ik weer wakker. vroeger had ik last van slaapverlamming maar dat is al weer weg. ik heb last van hyperventilatie en angstaanvallen/paniekaanvallen maar snap niet waarom ik dan van die schokken krijg wanneer ik rustig ben. weet iemand hier misschien wat van?

  Reageer
  #2

  hallo, ik ben 18 jaar en ervaar precies hetzelfde! ik heb de laatste tijd ook heel erg last van paniek aanvallen en angst, ik schrik soms ook heel vaak wakker en raak dan in paniek, de schokken hebben zover ik weet met hyperventilatie we maken en omdat je spieren zich aanspannen door angst, je kan ook hyperventilatie in je slaap ervaren daardoor heb je moeilijk een goeie nachtrust

  Reageer
  #3

  Hyperventilatie- en angsteklachten kunnen deels te maken hebben met onzekerheid, perfectionisme enz. maar ook met voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Dit kan natuurlijk ook andere klachten geven. Belangrijk om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Losse koolhydraten geven pieken in je bloedsuikerspiegel. Stoffen als histamine en tyramine in de voeding kunnen ook ontregelend werken. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je hele gezondheid te ondersteunen. Een orthomoleculair therapeut zou specifieker advies kunnen geven.

  Reageer
Reageer op: verlamd als ik wakker ben en rare schokken als ik wil slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief